Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (240)

plakát

Moonlight (2016) 

Strašně moc jsem chtěla dát ty hvězdy alespoň čtyři, ale nejde to. Prostřední životní etapa už tady byla zfilmovaná X-krát a vysloveně nudila, epizody matka versus syn spadly, trochu smutně, do nutného (a očekávaného) aktu usmíření a celková výstavba děje působila místy lehce nelogicky. Pokud chtěl Jenkins vykreslit portrét Chirona, možná by nebylo od věci dostat se mu trochu hlouběji pod kůži, za stereotypní zobrazení matka x syn a šikana ve škole, které postavu až nepříjemně zplošťovaly. Prostě tak, jak se mu to dařilo v kapitole jedna a tři – tam za Chirona nemluvily situace, ale on sám, ať už slovy, nebo jen pohledy.

plakát

Kosmo (2016) (seriál) 

Baldýnský to asi neví, ale kromě hloupých ženských, naivních ženských, prsatých ženských, ženských, co se svlíknou před každým, a ženských, co vaří knedlo, zelo, vepřo, existují ještě ženské, co by mu rády řekly, že je šovinistické prase. Tak, a teď k tomu ostatnímu: satiru to vidělo z okna Kuřípu, skupinka kosmonautů "fungovala" jen v posledním dílu a natáčet seriál, ve kterém se sebelituje a sebemrská český národ, je spíš smutný, než zábavný.

plakát

Dánská dívka (2015) 

Jak řekl Walt Heyer, tak nějak se to zaseklo na tom "líbivém", médii zpropagovaném obrázku transgender problematiky (jsem X/Y uvězněný/á v X/Y těle) a dál to nezašlo. Sledovat přerod Einara (docela komplexní postavy) v Lili (v naprosto plochou postavu deklamující výroky jako z ukázkových transgender článků namířených na hetero-obecenstvo) bez jakýchkoliv vodítek je sice chválihodný počin (jedeme podle deníků Lili, která taky neměla tušení, co se to s ní sakra děje a které taky nikdo nevysvětlil, čím vším si vlastně prochází), ovšem na plátně v dnešní době vůbec nefunguje a svým způsobem děsí svým zpátečnickým dojmem. Film totiž i přes to, že reflektuje všechny možné psychické problémy – od narcistické poruchy, deprese, obsese až po sebevražedné sklony – končí oním médii vyžadovaným „radostným“ přerodem Einera v Lili a od poloviny filmu naprosto opomíjí jakékoliv hlubší vykreslení postav a jejich pocitů. Lili je sebestředná, narcistická, bezohledná transgeder žena, která se utápí sama v sobě. Gerda chce zpátky svého manžela. Hans chce Gerdu. Titulky. Vyhoďte prosím obaly od popcornu do koše, který se nachází u dveří sálu.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Tak po čtyřech letech jsem si konečně pustila první dva díly Hry o trůny, že se jako vzdělám a zjistím, proč lidi brečí u té *provařený spoiler* vyvražďovačky někde v půlce (nebo kde že to). Všichni jsou povinně krásní; close-upy na prsa devatenáctek to jistí; Boromir vážně přibral, no a šplíchání krve a sexu je taky požehnaně. Leč devadesát procent postav mě nudí nebo mě štvou a navíc: po Zaklínači a Pánovi Prstenů už pro mě žádná fantasy tak nějak nemá potenciál. Navíc jsem od HBO zhlédla celé True Blood, tj. vyvražďovaček, gejzírů krve a orgií jsem se už tak nějak nabažila.

plakát

Jupiter vychází (2015) 

Lana ví, že snem každé MTF holky je potopit se po proměně pod hladinu a vynořit se o dvacet let mladší (jinými slovy: získat zpět ten drahocenný, promrhaný čas). A taky ví, že snem každé holky je nabušený hezoun s křídlama. S kostýmy si vyhráli, dialogy byly tupé, situace předvídatelné a všechno to spělo k cukrovému konci. Co už. Lana si prostě plní sny.

plakát

Magnolia (1999) 

Žabičky, hudba hraje přes sebe, prostě lahůdka. Rádoby hluboké, podbízivé, tříhodinové peklo. Jestli něco nemůžu, tak filmy, co si hrajou na "hlas boží".

plakát

Velké oči (2014) 

Burton Margaret Keanovou miluje, o tom není pochyb. Bohužel pro něj se Margaret nikdy neměla objevit v hlavní roli - ani v životě, ani ve filmu. Selekce z těch skutečných událostí se Burtonovi prostě nepovedla... Ale to se tak stává, když chcete složit poctu někomu jenom proto, že vás ty jeho obří oči pronásledovaly celé dětství.

plakát

Kód Enigmy (2014) 

Stojí to na Benedictovi, padá na Knightleyové a chvílemi to celé kulhá díky Sherlockovi. Už by zase Benedictovi měli dát zahrát něco jiného než sociopatického génia.

plakát

Whiplash (2014) 

Třískáním do činel vám to vymlátí mozek z hlavy. Doslova. Pokud ne, tak pochopíte, že je to nafouknuté nic o dvou egoistických sráčích. Oba dva si honí triko, oba dva jsou stejně nepříjemní - jen ten devatenáctiletý do toho musí ještě dorůst. Ale krve šplíchá víc jak v hororech, to jako klobouk dolů.

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

Přidávám se k těm několika málo, co 2. sérii hodnotí jako žánrově nevyváženou imbecilitu a 4. sérii jako naprosto odpudivou podívanou (za hranicí únosnosti či zábavnosti), která má k hravě ujetému hororu ze série 1 a 3 hodně, hooodně daleko. Klauna, dvouhlavou Sarah a - jejda spoiler - beznohou Langovou nechávám tímto po prvním dílu být. Goodbye, freaks.