Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Deníček (8)

Návštěvy kina v roce 2014

Nějak už na to kino nebyla tolik nálada/čas...... ani se mi sem nechce vypisovat filmy. Však stejně všichni víte i podle obrázku o co se jedná.

Návštěvy kina v roce 2014

Návštěvy kina v roce 2013

Bídníci, Frankenweenie, Django, Lincoln, Hitchcock, Gangster Squad, Adamova Jablka, Nebe tak nevinně modré, Let, Game Change, 85. Annual Academy Awards, Mocný vládce Oz, Jeníček a Mařenka, Vyrůstat ve větru, Ruta de la Luna, Miss blue jeans, Ať žije Bělorusko, G.I.Joe 2, Side effects, Jack a obři, Oblivion, Zlomené město, Iron man 3, Velký Gatsby, The Call, Hangover part III, Hypnotizér, Star Trek: Do temnoty, Jen bůh odpouští, Podfukáři, Man of Steel, Wolverine, Red 2, Pain and gain, Kick-Ass 2, jOBS, Elysium, Riddick, Město z kostí, Gravitace, Zataženo občas trakaře 2, Rivalové, This is The End, Thor: Temný svět, Lásky čas, Captain Phillips, Hobit: Šmakova dračí poušť (2x), Mickey Mouse: Get a Horse, Frozen 

Návštěvy kina v roce 2013

Sbírka Středozemě

Tak od 14.4.2013 mam konečně kompletní sbírku knížek i DVD Pána prstenů a Hobita + Silmarillion. Zatím bohužel nemam všechny knížky přečtené (Ještě zbývá Silmarillion) a filmy zhlédnuté (samozřejmě že normální verze jo, ale ne prodloužené) a nejspíš to bude ještě nějakou dobu trvat, protože na to není zrovna moc času. Všechny 3 díly Pána prstenů jsou 4 diskové prodloužené verze (2 disky s filmem + 2 disky na kterých je několik hodin bonusového materiálu). U každého dílu je mapka Středozemě, na které je vyznačeno kdo v daném díle odkud kam došel. Dále je tam několikastránkový "letáček" s mapou menu jednotlivých bonusových disků a nějaký ten pokec. DVD Hobit, je první verze, která je v prodeji od 10.4.2013 a obsahuje 1 disk s filmem a druhý s bonusovým materiálem (Trailery, 10 video blogů, reklamy na hry s tématikou Hobit a Pán prstenů a krátký filmeček o lokacích a krajinách Nového Zélandu). Knížky jsou všechny ze stejné edice a všechny jsem dostal od přítelkyně :-). Silmarillion navíc obsahuje i malou skládací mapu. No......to je asi tak všechno, ještě by to chtělo nějakou aspoň 35 cm figurku na vystavení a bylo by to dokonalé.

Sbírka Středozemě

FebioFest 2013

Letos jsem měl poprvé (a doufám že né naposledy) možnost účastnít se filmového festivalu FebioFest trochu z jiného úhlu než běžný návštěvník. Měl jsem možnost vidět téměř všechny vyjmečné hosty, účastnit se pořádání a dostat se i na části projekcí jen pro pozvané lidi. I když to vypadalo že se na žádný film pořádně ani dostanu, tak se nakonec našlo pár dopoledních promítaní, které jsem stihnul. Nejlepší z nich byl asi severský film Miss Blue Jeans a naopak nejhorší Cesta na měsíc. Dohromady jsem viděl 5 filmů což sice není moc, ale celkově jsem v kině během FebioFestu byl téměř 100 hodin, takže jsem si ho pořádně užil i když né úplně na filmech. Moc se mí líbila ta festivalová atmosféra, která v celém kině panovala. Všude se někdo válel, strašně moc lidí, hodně slavných lidí. Před kinem postavená brána s pochodněma, červený koberec, prostě bomba. 

FebioFest 2013

Návštěvy kina v roce 2012

Bohužel na profilu by to časem zabíralo moc místa, takže to přesouvám sem.

Seznam filmů:

84. Annual Academy Awards, Avengers, Sněhurka a lovec, Muži v černém 3, Prometheus, Madagascar 3, Amazing Spider-man, Dark knight Rises, Total recall, Méďa, Brave, La Luna, Resident Evil: Odveta, Looper, Hotel Transylvania, Skyfall, Patrola, Tenkrát na Phuketu, Jackpot, Král Curlingu, Synové Norska, Korunovační klenoty, Hobbit (2x), Atlas Mraků

Návštěvy kina v roce 2012

Ohlédnutí za rokem 2012

Tak další rok je v tahu a musím říct že z hlediska filmů to pro mně byl opravdu vyjmečný rok. Vzhledem k tomu že jsem se nastěhoval do Prahy, tak mám mnohem více možností chodit do kina a s přítelkyní jsme toho taky řádně využívali. Dohromady jsem se do kina dostal 23x a to jen od 15. května a myslím že je docela možné že tolikrát jsem v kině nebyl za předešlý zbytek života. Doufám že další rok bude taky takový (ideálně  filmově ještě lepší). Pro mně novinkou byla účast na filmovém festivalu (Severský filmový podzim 2012 v kině Atlas). Tam se mi povedlo vidět filmy: Tenkrát na Phuketu, Jackpot, Král curlingu, Synové norska a Korunovační klenoty. Do té doby byla jediná moje filmová akce filmová noc v Palace cinema (dnešní Cinema city myslím), kde jsem stejně poslední 2 filmy prospal. Letos bych se konečně po několika letech plánování rád dostal do Karlových varů, ale moc šancí tomu nedávám.

Jen pro doplnění k předávání oskarů za rok 2011. Byl jsem na živém přenosu ve Světozoru, kde jsem ani nemohl zůstat do konce (tudíž nevíděl jsem předávání hlavních kategorii), protože bych nestihl školu. Z toho co jsem viděl jsem stejně skoro žádné filmy neznal, proto mi přišlo naprosto zbytečné sem o tom vůbec psát (jako by to někdo vůbec četl).

Ohlédnutí za rokem 2012

Nominace na oskary za rok 2011

Rok se nám s rokem sešel a máme tu zase další oskary a tak jsem si řekl že bych zase přidal něco málo do svého deníčku. Letos jsem se oproti minulému roku snažil na oskary mnohem líp přípravit a snažil jsem se abych měl co nejvíce nominovaných filmů ještě před nominacema. No............z hlavních kategorií jsem neviděl ani jeden!!! Myslel jsem že se mi to snad zdá, opravdu ani jediný film. Co se týká ostatních kategorií tak jsem viděl asi pouze Warriora a zrození planety opic. Když se k tomu teď tak vrátím tak jsem v roce 2011 filmy hodně zanedbával a do kina jsem se skoro nedostal, poslední film na kterém jsem byl bylo zrození planety opic. Teď, 8 dní po nominacích už se snažím dohánět a doufám že při předávání už alespoň hlavní kategorie budu mít hotové.

Co se ale týká samotných nominovaných filmů, tak jsem byl opravdu zaskočen. Asi o 80% z nich jsem ani neslyšel, což asi hodně vypovídá o mém filmovém přehledu. No na příští rok se budu muset připravit ještě mnohem lépe, i když o tom docela pochybuju, protože od příštího školního roku nastupuju na vysokou......

Nominace na oskary za rok 2011

Předávání oskarů za rok 2010

Sice jsem původně myslel, že na předávání pojedu do světozoru na přímej přenos, což byl po dlouhé době sál od CSFD do kterého bych se i se svýma pár bodama dostal a vzhledem k tomu že mi krásně přišly prázdniny, tak bych mohl druhý den krásně dospávat, jenže se na mě všichni vykašlali a nikdo semnou nechtěl jít. Tak co člověku zbývá, byla neděle poslední bus od nás z vesnice jede v 5 odpoledne a co já budu dělat 5 hodin sám v praze, než mě vůbec do Světozoru pustí. Zůstal jsem tedy s přítelkyní doma (která samozřejmě prázdniny neměla, takže odmítla dívat se semnou aspoň doma). Kolem desáté večer jsem to s nastaveným budíkem na 1:30 zalomil. Když jsem se probral na icq už čekal Groman, abych aspoň doma měl s kym projednávat. Pustili jsme live vysílání + český zvuk od HBO.

 

Co se týká samotné show předávání, tak to nebylo nic úchvatného, ale rozhodně ani nic mizerného. Úvodní scéna parodující nominované filmy se mi docela líbila. Prvních pár kategorii a jejich vítězové mě nijak nepřekvapily a byl jsem celkem spokojen a stále ještě plný energie na hlavní kategorie. Od té doby co jsem byl v kině na Počátku, jsem už žádnému filmu tolik nepřál oskary. K mému potěšení vyhrál krásné 4, i když by si ještě 1 nebo 2 určitě zasloužil. Co mě ale docela překvapilo, jsou 2 oskary pro Burtonovu Alenku v říši divů, na kterou jsem se taky v kině stavil a i když se mi líbila, rozhodně jsem nečekal že by dostala 2 oskary. Co mi dále asi úplně uteklo je hudba v The Social Network, rozhodně bych neřekl, že si toho oskara zasloužila a mnohem radši bych ho viděl v rukou Hanse Zimmera. Královu řeč, ani Černou labuť jsem zatím neviděl, takže nebudu komentovat oskara za film roku, ani Natálii Portman jako nejlepší herečku v hlavní roli a Colina Firtha za hlavního herce.

 

Nakonce jsem teda dokoukal předávání až do úplného konce asi do 5:45 (cože je mimochodej děsivých 17 minut po tom, co normálně odjíždim do školy) a i když to díky nesnesitelným 10-ti reklamám bylo příšerně protahané, tak jsem rád, že jsem vydržel.

 

No to bude k Oskarům asi tak všechno a těšim se na další ročník.

Předávání oskarů za rok 2010