Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (18)

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2009) 

Trochu jsem váhala mezi dvěma a třemi hvězdičkami, ale nakonec dávám jen dvě. Proč? Protože se převedení, dle mého názoru, naprosto dokonalé knihy na plátno vůbec nepovedlo. Copak nikomu nepřišlo nic divné? Sesekané? Úplně mimo mísu? Ach jo, tak si přečtěte knihu. Vždyť tady byly ty postavy neuvěřitelně ploché, zápletka se ztrácela v... čem vlastně? Ten film má snad 3 hodiny a přesto tam všechno jen lítá, smysl zůstal někde ve Stockholmu, nebo si vzal dovolenou. Proč Mikael přijal tu práci? Protože ho Harriet jako malého hlídala? No to snad ne?! A to je jen jedna z mnoha věcí, které nedávaly smysl (viz komentář od Terka_127). Švédi mi přijdou fajn, ale tohle na mě působilo jako nějaký béčkový americký film. Zkusím ještě seriál, snad to bude lepší. Jinak - jedna hvězda za herecké obsazení Lisbeth a Mikaela, ani jednoho jsem si takhle nepředstavovala, ale vlastně tam oba sedli (Lisbeth o něco víc) jako prdel na nočník (Nyqvist působil trochu prkenně, ale možná to nebyla jeho vina). Druhá za nostalgii, protože mám tu knížku fakt ráda.

plakát

Krakatit (1948) 

Mně tam tedy narozdíl od ostatních scházela ta atmosféra, co byla v knize. Možná to bylo místy až moc velkým zkracováním děje. Chápu, kniha nemůže být převedena přesně do slova a do písmene na plátno. Navíc, co si budeme povídat, ve spoustě případů je dobře, že to není tak natahované, ale tady mi přišlo, že to bylo až hop sem, hop tam, vrrrrrm a najednou konec. Rozhodně mi tam chyběla scéna s druhým Carsonem a trochu větší rozvedení děje v Balltinu s princeznou. Také mě mrzela absence Paula a obzvlášť Kraffta a jeho obrany "vydobytého" místa u rybníku. Pokud mám ale hodnotit zbytek, tak je to velice pěkně natočený film, prostě ještě z doby, kdy česká filmografie za něco stála. Hudba se mi také líbila. Pár herců bych vyměnila, nejméně do dvou rolí by mi seděl někdo jiný. Takže průměr.

plakát

Tupíři (2010) odpad!

Uvažovala jsem i o jedný hvězdičce, protože narážky nebyly špatný, ale ve většině případů mi to přišlo až přehnaný. Nejsem sice šílená fanynka Edwarda nebo Jacoba, ale originál je lepší. Dokáže sám sebe někdy parodovat natolik, že se něco navíc vymejšlet nemusí. Stopáž tady sice neni špatná, všechno ubíhá tak nějak rychle (pro mě byla škoda, že toho vlkouše tam nedali víc), ale pro člověka, co neviděl ani jeden díl to není. Což v podstatě znamená, že to je jenom pro lidi, co dokázali vydržet aspoň první dva díly a vědí, co je momentálně "in" v USA. Pro mě osobně jedna z nejhorších parodií, co jsem kdy viděla...

plakát

Gilmorova děvčata (2000) (seriál) 

Nejlepší seriál na odreagování, sympatické a vtipné postavy, obrovská hromada hlášek a narážek na filmy a knihy. Navíc - kdo by aspoň na chvíli nechtěl žít ve Stars Hollow a chodit do bistra k Lukovi?

plakát

Twilight sága: Zatmění (2010) 

Buď se to ke mně začíná dostávat nebo jsem se na dnešek pořádně nevyspala. Ještě mě napadá možnost, že to začíná být lepší - jestli je to režisérem, fakt netuším. Zatím ale nejlepší díl z celé série. Kdyby si odpustili ještě těch pár trapnejch rozhovorů mezi pijavicí a "nejdůležitější holkou na světě", dala bych možná i tři. A teoreticky, kdyby nasadili víc vlkouše, tak by to možná bylo i na 3,5. Takhle prostě 2*, silnější než ty, co jsem dala jedničce (byla jsem vůbec při smyslech?), ale ne zrovna nejsilnější.

plakát

Andělé a panny (2007) 

Byla to ptákovina, děsná. Ale já se zasmála, takže dávám klidně 2*. Pointu v tom nehledám a na herce se dalo koukat.

plakát

Válečná zóna (1999) 

Ještě pořád se snažím utřídit si myšlenky, ale pokaždé, když si na to vzpomenu, vybaví se mi slova jako "sick", "fuj" nebo "prase" (momentálně nezáleží moc na tom, jestli otec, pan režisér nebo ten, co to psal). Čekala jsem, že mi z toho bude špatně, ale taky jsem čekala, že člověk jako Tim Roth to režisérsky ukočíruje takovým způsobem, že to bude koukatelné. Ale ne, opravdu hnus. A musím říct, že ta omáčka kolem byla nuda. Strašně ráda bych našla ještě něco, abych mohla dát druhou hvězdičku, ale kromě jediné scénky, která byla správná (*spoiler - nožík vs. fotřík /*), mě prostě nic jiného nenapadá. Všichni byli hrozně sick. Slovo, které se tam po "fucking" vyskytuje asi nejčastěji a slovo, které se mi od této doby vybaví při vzpomínce na film. Je mi to líto, ale Time - zůstaň raději u hraní a nepouštěj se už do takovýchto prasáren! Jak už tu někdo zmínil - proti tomuhle se má bojovat, ne to točit.

plakát

Twilight sága: Nový měsíc (2009) 

Chvílema mě to sice možná bavilo víc než jednička, ale už jsem se u toho tolik nezasmála...vlastně ani hudby jsem si nevšimla. Pattinson se pro mě asi brzo stane oficiálně nejvíc odpuzujícím hercem - jak se tohle někomu může líbit? Čoklíkové byli zajímavější než pijavice, aspoň je na co se koukat. Ale jinak? To snad ani nestojí za zmínku, něco tak pomalu ubíhajícího a prkennýho jsem už dlouho neviděla. Dialogy jsou docela dost předvídatelný a...já už snad raději končit, k tomu fakt už nemám co dodat. Hrůza, jedna hvězdička z milosti a za pěknej pohled na vlkouše :-))

plakát

Funny Games USA (2007) odpad!

Už od chvíle, co jsem si přečetla o čem film je, jsem věděla, že dám odpad. Stejně mi to nedalo a koukla jsem na to (samozřejmě kvůli Timovi, kterej tuhle roli snad ani neměl brát). Skoro dvě hodiny směsice nesmyslů, slabochů, fakt oplzlejch týpků a...tak trochu krve. Prostě zase jedna z úchyláren, který se lidem v poslední době asi líběj víc a víc. Originál jsem neviděla, ani koukat nebudu. Kromě věcí, co štvaly i ostatní lidi (zdržování, zbytečně dlouhý záběry, přetáčení, koukání do kamery,...) mi vadily hlavně ty náhody - vybitej mobil, druhej v autě, fénování vody, bloncka se rozhodne u prvního auta schovat za strom, u druhýho naopak vyleze... prostě dvěma slovy "Pane Bože!" Tenhle film ze mě snad udělal ještě většího nerváka... Ke konci už to bylo docela předvídatelný, ale stejně mi to lezlo na nervy.

plakát

Dexter (2006) (seriál) odpad!

Už pár let, co se snažím dokoukat aspoň první díl, nechápu, jak se tohle někomu...eh...co někomu? TOLIKA LIDEM (!) může líbit? Kde je ta genialita, o které všichni mluví? Kde je ten sympatický herec? Kde je SAKRA děj? Tenhle seriál je tak nechutnej, nudnej, zbytečnej, bez děje, hlavní hrdina není hezký, ani to zatracené charisma nemá. Tak proč? To je už většina světa zkažená od Američanů?! To potěš pánbůh, stěhuju se na Měsíc...