Rogue
email pozpátku: avonuoltyp.ave (a) centrum.cz
ICQ: 205580347
138 bodů
Obhájce (2011)
Prumerne a pruhledne k placi. Pitoma kamera pak jeste vic podtrhuje sestakovu podstatu (a ted to vyjimecne nemyslim v dobrem) celeho filmu.
Začátky (2010)
Nudna romance pohrbena pod intelektualnimi touhami hlavniho hrdiny i Millse. Cmarani sracek na zdi, mluva se psem a otravne flashbacky. Plummer je cool, jinak ufnukanost roku.
Nomád (2005)
Obi-Wan s knirem v kazasskem snimku o zmizeni triceti mega.
Kdo přežije: Čína (TV pořad) (2007)
wtf, to tu teď bude každá řada zvlášť? A proč takhle nerozdělit třeba i simpsony, že
Zapomenutý ostrov (2008)
že je to pitomé nevadí, ale proč je to proboha tak okatě digitální? triky z devadesátek vrací úder.
Občan Havel (2007)
Kvalita vyjímečnosti materiálu není kvalita filmu. Několik dobrých scén (ještě jedna becherovka, Lucerna, Albánie), zbytek neuspořádaný (neškodilo by pár dat a větší návaznost na historické reálie, kdo si nepamatuje, má prostě smůlu), bez názoru a docela nudný. Čekala bych víc. Mnohem.
Půlnoc v Paříži (2011)
intelektualska masturbace nad znalosti slavnych jmen, senilni pruhlednost, dialogove peklo a ohromna nuda. 76 let je hold 76 let, ne kazdy je Eastwood. Kdyby se na konci zjistilo, ze Owen ma nador, dam o hvezdu vic.
Warrior (2011)
středoškolský učitel fyziky, civilista a Óda na radost. alkoholismus, hypotéka, válka v iráku, dezertér a hrdina, smrt matky, dvě dcery, 12tistupňový program, suspendace. slušně natočená přepjatá selanka pro boxery s krizí středního věku a měkkým mozkem
EZO.TV (TV pořad) (2009)
Nepriznana reality show podivnych individui (notorik, cikanka, transka... aha, ta je jinde... no to nevadi), ktere mohou divaci oslovovat, ci se jim v primem prenosu smat. Kam se hrabe Survivor. Kazdopadne idealni spolecnik na navraty z hospod ci geekovske party s youtube
Bellflower (2011)
Dodge Challenger jako symbol svobody, vzdoru a mužnosti podruhé.
Vyměřený čas (2011)
Přeslazené a přepjaté běhání v podpatcích (dle čehož se dá usoudit, že Amanda Seyfried nemá ani 160).
Melancholia (2011)
To už tu bylo. A lépe (Last Night). A ten úvod, proboha.
Mama, ožeň ma! (TV pořad) (2011)
Zázračná reality show, ve které se kloubí dokonalý výběr zoufalých retardů, oživující nápad zapojení jejich matek a parádní zlokomentář. Lepší než cokoliv, co tu kdy bylo - i hledání mámy a táty se oproti tomuto jeví jako nuda. A každých pět minut padají neskutečné hlášky. Sen. Karmicke vztahy jsou spis takova linka... jako linka koksu.
Hledá se táta a máma (TV pořad) (2010)
Komunita pěti tisíc lidí v rovníkové Africe, globální katastrofa roku 2012 a doba ledová. Ano, viděla jsem půl hodiny, ale i kdyby jen za debilitu celého nápadu a casting to nemůžu úplně sestřelit. A ta čecháčkovská dovolená je k nezaplacení. Díl plný lásečky a ženské argumentace hodně navnadil.
Strom života (2011)
Křesťanská Baraka v nesnesitelné délce i poselství (?). Malick opět projevuje talent pro dlouhé snímání nudy a dokazuje, jaká chyba byla si po traileru myslet, že půjde jen o méně snesitelnou Fontánu. Vizuálně hezké, ale co z toho... navíc když se ukáže, že nebe má pláž (a obecně je kýčovitých scén až moc. I na Malicka). Chci director's cut.
3 (2010)
němečtí intelektuálové mluví, souloží, mají rakovinu a mrtvé matky k nim přilétají v umělohmotném artu ze kterého by se člověk poblil (i bez ohledu na přirozenou krásu německých herců). Co je sakra s Tykwerem, že už ani v Německu nedokáže natočit něco výjimečného?
Kdo přežije (TV pořad) (2000)
Panama (Terryho spanilá jízda, Cirie, zenová zahrada mistra Miyagiho, svinská Danielle a nový model Blackberry vyšinutého Shanea - 90), Micronesia (pudlice, Cirie na vrcholu, Jamesovo oblíbené povídání o jabkách, blindside sen - 100), Heroes vs. Villains (výbor magorů a jeho král Russel, banánová nespravedlnost a minimálně dvě famózní kmenovky - 100), China (Amanda je sladká, Todd je chytrý a James ještě není idiot + extra body za mullet a Courtney - 90), Cook Islands (nejlepší fyzická soutěž, třívteřinová romance, Penner, Candice, Parvati, Ozzy, 100), Palau (Ian a nejhloupější krok v historii, Steph - 60), Guatemala (60) a Pearl Islands (problém pelikán, první fitness looser, ufňukaná skautka, Fairplay - 100), Tocantins (renesanční egomaniakální dobrodruh, samozvaný meteorolog, zabiják draků, budoucí tai chi master Coach a jeho nevyhoněný buznoasistent Tyson poprvé, jedinou záchranou tak zůstává Erinn, Sierra, Taj a Jeff, 90), Gabon (aliance velké cibule vs. tým retardů, Marilyn Sugar Monroe, zahořklý senior Melvin Randy Udall, nadržený geek Ken, starý skaut Bob a koncentrovaná nenávist v několika směrech, 100), Samoa (hloupá krátkovlasá blondýna, ještě hloupější dlouhovlasá blondýna, sabotérský plešoun hledající imunity bez nápověd a mariňácký mulet s fialovou čelenkou, 80), Amazon (testosteronová demence vs. dream team ve složení postižená, stará a věřící, problém musli tyčinka, vševědoucí eight ball, jedna strategie nošení dřeva (kterou později aplikuje podobně nesnesitelní Susie v Gabonu), druhá postavená na trojce, Rob je Bůh, 80), All Stars (fixace na harpunu podruhe, Lex, Shii Ann, sexualni haraseni tlusteho gaye a vtipne labilni Sue, 80), Vanuatu (tlustá retardovaná pětka, Robert Pattinson, plavky roku, nestydatost diky evrope a neuveritelne teply cast - wtf!, Ami je hodne hot a spolecne s Elisou zachranuje divaka, 80), Nicaragua (mafian co je na tom fyzicky lepe nez prumerna zena, neskutecne bizarni kradeze, psychicky vysinuta cernoska - posledni afroamericanka v soutezi (z jedne), ovce a martyciro, zvedani osmdesatilibrovych psu, megadivne vylevy na kmenovkach, double quit a dementni blondyn... nejzkurvenejsi rada ve ktere v serii retardovanych rozhodnuti odchazi jeden zajimavy hrac za druhym, podporena ucasti nejvetsi pici v historii a korunovana prisernym vitezem, 70)... nevyvážené a místy nudné už teď. A bude hůř.. . ale závislá jsem. A absolutně zbožňuju Parvati a Sugar (a Cirie, Amandu, Fairplaye, nesmyslně nenáviděného Pennera i odůvodněně nenáviděného Randyho). Zato nechápu, co lidé vidí na Oscarovi... krom toho, že vypadá jak Johnny Depp. Také nesnáším Sandru, Rupperta a Jamese (a totální úlety Coachova a Russelova typu, ačkoliv těm se alespoň jde smát). Inu...
Banksy: Exit Through the Gift Shop (2010)
Mystifikační peklo o několika liniích. Možná o komerci, možná o street artu, možná o tom, kdo rozhoduje co je a není umění a jak dobře se bude prodávat. Zcela nejspíš ale o tom, jak snadné je zblbnout lidi. Každopádně je celý dokument vtipný, což diváci přes svou snahu důvěřovat či naopak objevit pravdu často přehlížejí.
Drive (2011)
Killer inside me, vyšlechtěný Taxikář a spanilá jízda Vanishing Pointu. Bezchybný audiovizuál a růžové titulky (jak od Rudolpha). Poslední dobou se pomalost opět dostává do kin! (a Carey Mulligan se do atmosferických pomalostí očividně hodí) Btw jaktože se tak málo zmiňuje, že je Drive neonoir? :o) Goslingova postava je nápadně podobná té Delonově v Le Samourai. Jinak mě ale docela fascinuje, kolika lidem nevadí béčkovoplytký příběh, ačkoliv u Trona se na něj tolik nadává. Pomalost najednou taky nevadí, ačkoliv se na ni nadává všude jinde. Že by se normální divák opravdu cítil tak cool z toho, že kouká na rádoby art? Film roku (takže za rok Great Gatsby, eh).
Sherlock Holmes (2009)
Fantom Paříže v Londýně. Včetně Pitofovského diletantismu, mystického okultismu a kung fu.
Sucker Punch (2011)
Inception pro retardy, videoklip a pc hra. Snyder nejspíš ujel na houbách a pařil při tom wolfa. Zajímalo by mě, kolik procent filmu není zpomalených (a kolik není podbarvených hudbou). Typově podobný ústřel jako Miikeho Yattâmani a stylově takové egoističtější Repo. V porovnání s genetickou operou je přinejmenším stejně guilty, ale mnohem méně pleasure, ač za oběma filmy nejspíše stojí vlhké sny náctiletých geeků. Hvězdu navíc za podobu Abbie Cornish a Nicole Kidman.
UFO útočí! (1956)
Kdykoliv vidím Souboj Titánů, vzpomenu si na UFO útočí, triky obou filmů jsou špičkami ve svých dekádách a vyvolávají lehký úsměv. UFO bohužel nic jiného než triky nenabízí.
Telefonní budka (2002)
Kdyby Cohena napadla linie se sniperem o čtyřicet let dříve, mohlo to být v Hitchcockově režii za plný počet. Joel Schumacher nicméně odvedl nadstandard a opět potvrdil, že malé rozpočty mu dělají dobře.
Temný anděl (1990)
- I come in peace. -And you go in pieces, asshole! Famózní Highlander s dárkem od Xeny, tvrďácký hláškující Lundgren a jeho FBI připosraný parťák. Super buddy movie s rychlou expozicí, ve které co pět minut vybuchne auto. Nápaditý střih, důležitý rozhovor na záchodcích a fetující jogín z laborky.
Drive Angry (2011)
odpad!Plešatějcí jezdec Nicolas Cage s kurvou na brku a větrem v zádech. Ozvěna Tarantinovsko-Rodriguezovského úletu je mnohem zábavnější než Grindhouse dvojice, především pro nemožnost zjistit, kdy je myšlena vážně. Jednoznačná ztráta času i peněz, ale málem jsem dala plný počet.
Splice (2009)
Někde mezi jednou a čtyřmi... úchylnost jak od mladého Cronenberga nakonec nostalgicky vítězí. A ten závěr je lahůdkový.
Spartakus: Krev a písek (TV seriál) (2010)
Nevkusná snaha napodobit syrovost seriálového Říma a comicsovost třístovky v prvních dvou dílech nabídne hektolitry digitální krve, sex, kozy, brka, buzny, lesby, trojky i honění péra. Seriál se vyznačuje také tím, že je příšerně a zbytečně vulgární ve snaze být realistický. Na celé té samoúčelnosti je nejsmutnější, že vůbec nefunguje. Jediným důvodem, proč by mohl někdo chtít tuto sračku vidět, je touha podívat se na souložící Xenu. Také miluju oblohu jak z photoshopem doladěných pohlednic a sráz u domu.
Do morku kosti (2010)
odpad!Naprosto famózní sračka - gradace pomocí krav, intermezzo s veverkami, svícení na vodu, akce s motorovkou a vlastně i všechno ostatní... Křečovitý kýč z jehož oscarových nominací se zblázním radostí. Výtečný příběh o chození mezi domy plné napětí a skvělých dialogů. A banjo a kuřátka od hodného strýčka. - Vždycky jsi mi naháněl hrůzu. - To proto, že seš chytrá. Mrdka od hlavy až k patě.
Lepší svět (2010)
Sračka za 70. Laciné africké motivy a nápovědy retardovaným divákům v podobě věží z lega. Typický festivalový mix pro lidi, co si rádi připadají chytře a říkají, že nejsou součástí konzumní společnosti aniž vědí, co to znamená. Susanne Bier nepochybně umí točit - škoda, že jen jeden film, který je navíc pokaždé plošší a divácky podlézavější - mělo by to tu sošku dostat. A exaltované devastace hrdinů už mě nudí.
Přicházím s deštěm (2008)
Snově neatmosferické, příběhově nekonzistentní a vykonstruovaně artové. Ale možná jsem jen nespokojená, že se příležitost ke klasické neonoirové detektivce zvrtla v meditativní transcendentální umění. Poslední dvacetiminutovka je velké zlo.