Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (122)

plakát

Mandalorian (2019) (seriál) 

Být tohle součást Klonových válek, Povstalců nebo nového Star Wars animáku, jásám. Tvůrcům ale jaksi nedošlo, že už netočí primárně pro děti a že se z materiálu na jeden celovečerák 8 epizod dělá špatně. Nebo snad šlo o příběh (včetně designu jednotlivých úrovní a dialogů) nerealizované videohry? Levelování, sidequesty kvůli nabírání pomocníků do finální bitvy, všechno tam bylo. Svět Star Wars je naštěstí dostatečně zajímavý a potenciál velký na to, abych se i na druhou řadu podíval, ale bude to chtít přidat na příběhu, ubrat na trapnostech a cool scénách jen na efekt nebo na seriál definitivně koukat optikou dítěte. Pokud je na celém první řadě nejzapamatovatelnější parodická scénka se dvěma imperiály, je něco moc moc špatně.

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Netflix zase dokazuje, že je (interneto)televizní špičkou. Dokonalý seriál ve všech ohledech.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Síla se probudila a vrátila v plné parádě. Dokonalé to není (ostatně to kromě Impéria vrací úder žádné Star Wars nejsou), ale já nedostatky prostě (stejně jako v případě ostatních epizod) nedokážu brát v potaz. Může za to nostalgie, může za to fanouškovství... ale je mi to celkem jedno. Edit po druhé projekci (přesně tak, na tenhle film jsem do kina šel dvakrát): Nemůže, ten film je prostě výborný. Třetí kinoprojekce a čtvrtá domácí mě v tom jen utvrzuje.

plakát

V srdci moře (2015) 

Přes všechny nedostatky (malý prostor pro vedlejší postavy, ne vždy úplně dokonalé triky, pár kýčovitých dialogů) je V srdci moře film, který byste si neměli nechat ujít – na celé dvě hodiny si vás zahákne a bude vás topit v zábavě a napětí, nezapomene ani dodat emoce. Jen se nesmíte nechat zmást uvedením v prosinci a čekat film aspirující na Oscara. Nejedná se o film s vyššími, „uměleckými“, ambicemi, ale „jen“ poctivé a hutné dobrodružné drama, a jako takové funguje více než dobře. Slabší povahy a lidé trpící mořskou nemocí by ale měli ve správných chvílích zavřít oči.

plakát

Ant-Man (2015) 

Film má dva zásadní problémy: 1) netočí ho Edgar Wright, 2) vy víte, že ho měl točit Edgar Wright, a tak nějak podvědomně tušíte, že by to natočil líp, i kdyby z toho Peyton Reed udělal veledílo. Jinak jde o tradičně marvelovsky zábavný a vtipný (že to je vyloženě komedie bych ale neřekl) komiks, tentokrát dost komorní (při záchraně světa se zničí jedna budova, gril, stůl, kufr a dětský pokojíček), překvapivě emotivní (jen ty emoce kvůli dvěma spratkům v kině vůbec nevyzní), místy wrightovsky hravý (Luisova vyprávění!) a nakonec nabízející slušný mindtrip. Naprosto chápu, že to někdo považuje za nejlepší sólo marvelovku, pro mě jsou ale druhý Kapitán a první s třetím Iron Manem pořád o level výš. Jo a málem bych zapomněl pochválit Douglasovu digiomlazovací kůru.

plakát

Popelka (2015) 

Dvě hodiny koncentrované dobré nálady, dojetí a srdíčka. Takto se mají točit pohádky.

plakát

John Wick (2014) 

Když nepočítám komedie nebo nahláškované filmy, tak jsem sez loňských filmů bavil snad nejvíc právě s Johnem Wickem. Neskutečná akční pecka, u které jsem se i místy smál, jak skvěle to Keanu kosí.