fedoo
homepage
email pozpátku: redefnaj (a) gmail.com
ICQ: 206452915
13 bodů
Kouzelná chůva Nanny McPhee (2005)
No nepáčilo sa mi to. Dej trval asi týždeň a za ten čas sa z detí stali anjelici a zo slúžky princezná. Všetko sa dialo nejako samoúčelne a nelogicky.
Nezvratný osud 5 (2011)
O dosť lepšie ako trápna štvorka. Aj keď je film len o tom, kto vymyslí tú nabizar(d)nejšiu smrť, aj tak nenudil. Musím sa priznať, že som sa v každej sekunde filmu hrozne bál, pretože kvôli 3D efektom a dnešnej úrovni CGI trikov mi boli úmrtia vážne nepríjmné.
Zrození Planety opic (2011)
Zistil som, že sa stále dokážem tešiť z dobre natočeného akčného sci-fi, tak ako keby som mal 12 rokov. Film, ktorý sa dá porovnávať s Jurským parkom alebo Jacksonovým King Kongom.
TRON: Legacy 3D (2010)
Nudou veľmi podobné svojmu predchodcovi. Príbeh o ničom, 3D ani nebolo poriadne 3D.
Xanadu (1980)
Veľmi podceňovaný film, ktorý sa zjavne inšpiroval prastarými muzikálmi. Ťaží hlavne z predošlého úspechu dvoch hlavných postáv. Odporúčam kvoli pozitívnej atmosfére, naivite, nevinnosti a hlavne kvôli hudbe. Obľúbená scéna: pieseň Dancin'.
V Bruggách (2008)
Neviem, či to bol zámer, ale film má až veľmi divadelnú atmosféru (malý okruh postáv, relatívne málo lokácií a niekedy až absurdné scény - napríklad tá so spolumajiteľkou hotela). Hudba, dej, herci a v prvej polovici aj humor sú super. Páčilo sa mi to na rovných 5 hviezd.
Smoliari (1978)
Celkom fajn pesničkový film s výbornou hudbou Ali Brezovského (ktorého som do teraz ani nepoznal). Pesničky som poznal ešte pred pozretím filmu a čakal som vo filme Žbirku, Markoviča, Mariku :D, no nekonali sa, ale nevadilo to.
Podivní (2010)
Nechoďte na to, ani keby vám dali lístky zadarmo a ponúkli celú kinosálu iba pre vás. Kvality filmu to určite nezvýši ... nie je vlastne čo zvýšiť. Smrtiaci vírus, lakačky na každom kroku, tehotná manželka, už je to trápne pár rokov.
Princ z Persie: Písky času (2010)
Asi začínam mať alergiu na holywoodske dobrodružné filmy. Už mi trochu lezú na nervy supermanovský hrdinovia, drsné reči a nasilu vsunutý humor. Trilógia hier, z ktorých film čerpá námet, patrí k mojím najobľúbenejším. Myslím si, že by tvorcovia spravili lepšie ak by sfilmovali priamo príbehy z hry,.
Kráska a zvíře (1991)
Príbeh a hudba sú super, ale čo sa týka animácie mal Disney aj lepšie filmy. Doteraz som netušil, že Burnsova: "See My Vest" je prebratá z Beauty and the Beast.
Záchranáři u protinožců (1990)
Napínavý príbeh, krásny obraz aj zvuk. Netypické je, že sa malý chlapec rozpráva so zvieratami ľudskou rečou.
30 dní dlouhá noc (2007)
Takýchto filmov je tak hrozne veľa a všetky sú rovnaké. Kľudne by mohli mať všetky iba jeden názov, napr. Film, kde sú upíri, zombíci alebo šialený vrah a skupinka ľudí, z ktorej prežije na koniec iba zopár.
Malá mořská víla (1989)
Na Ariel som sa tešil odvtedy, keď som sa dozvedel, že hudbu zložil Alan Menken, ktorý si ma získal hudbou v Little Shop Of Horrors. A môžem povedať, že toto je prvý film ktorý absolútne v ničom nesklamal moje očakávania. Už sa teším, keď toto raz pustím mojim deťom.
Harry Potter a Princ dvojí krve (2009)
Ledva som to dopozeral. Hrozná nuda, aj ako adaptácia knihy a aj ako samotný film.
Halloweenská noc (2007)
V žiadnom prípade neodporúčam. Film bez akýchkoľvek emócií.
Velké podmořské dobrodružství 3D (2009)
Nudil som sa už od kosatiek. Nebyť efektu 3D, tak sa nudím od začiatku.
Nezvratný osud 4 (2009)
Zbytočný film bez logiky, ktorý je založený iba na rozmanitosti spôsobov smrti hlavných postáv. Komu sa páčia scény so zohavenými telami musí byť tak isto chorý ako tvorcovia filmu. Efekt 3D ako vždy super, ale na kvalite filmu nič nepridá.
Great Mouse Detective, The (1986)
Dosť nuda. Dopozerať to, mi trvalo tri dni. Zaujimavé záverečnou scénou v hodinách Big Benu. Nič podobné sa, myslím, do tohoto času v Disneyovkách nevyskytlo. EDIT: Mal som pravdu. Je to prvá veľká scéna v Disneyho celovečerákoch robená počítačom.
Zataženo, občas trakaře (2009)
Zmätený začiatok (je Flint naozaj génius?, je jeho labák skutočný?) sa postupne prediera k šialenému, akčnému a hororovému koncu (kurence, medvedíky).
Harry Potter a Fénixův řád (2007)
Na Harryho sa nedokážem pozerať bez toho aby som v každom zábere nepomyslel na knihu. Nedokážem to objektívne zhodnotiť ako samostatný film.
Orphan (2009)
Celý film ma ale štvala tvrdohlavosť manžela, veď na to nakoniec aj doplatil.
Vzhůru do oblak (2009)
Po druhom pozretí som sa utvrdil, že film je hoden piatich hviezd. Vynikajúci príbeh s hlavou a pätou, geniálne charaktery (hlavne Kevin :), krásny hlavný hudobný motív, vtipný humor. Už sa nebojím, že sa minuli všetky dobré nápady.
Nestyda (2008)
Neviem o kom ani o čom to bolo, neviem odkiaľ a hlavne KAM to malo celé ísť.
Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů (2009)
Lepšie, krajšie, vtipnejšie ako dvojka. S rozmerom naviac super zážitok. Postava Bucka je vynikajúca hoci aj s dabingom.
Černý kotel (1985)
Rozprávka ako má byť. Krása.
Che Guevara (2008)
Dve časti Band Of Brothers na začiatok, ďalej Kubricková Full Metal Jacket a na koniec Che Guevara. Prišiel čas na odkrytie pravdy: Nemám rád vojnové filmy. Ak tie vojny nie sú aspoň trochu Star, tak ma to proste nudí. Strieľajúci ujovia, bojujúci mne je jedno za čo, ma jednoducho nebavia. Nepomáhajú ani tmavé tváre zakryté šiltovkami v zelenom na ešte zelenšom pozadí.
Olověná vesta (1987)
Ťažko, ťažko sa mi dopozerával tento prázdny a nudný film. Zbytočnosť vojny mi stačí vysvetliť v dvoch vetách, nepotrebujem k tomu dvojhodinovú sondu. Full Metal Jacket zostane v mojom srdci ako konečne pozretý a nikdy viac.
Putování tučňáků (2005)
Francúzom sa podarilo natočiť dôkaz Božej existencie.
Milionář z chatrče (2008)
...a žili až kým nepomreli. Ja som si ešte pred pozretím vyfantazíroval vlastného z chatrče milionára z útržkov informácií ktoré sa ku mne dostali napriek tomu, že som mal zapnutý firewall. A teda môžem povedať, že moja verzia bola o dosť lepšia ako Boylova.
Pád (2006)
Zanechalo to vo mne iba pozitívne pocity a objavil som krásny kus hudby, časť zo siedmej Beethovenovej symfónie, ktorá hraje na začiatku filmu.