Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Dokumentární

Recenze (1 535)

plakát

Abercrombie & Fitch: Vzestup a pád (2022) 

A&F rozjelo třaskavou obchodní politiku a asi není velkým překvapením, že je jednou z vlajkových módních lodí 90. let. Postavit kampaň na oblečení pomocí skoro nahých lidí je prostě geniální. Arogance značky mi imponuje, a kdyby pod tlakem veřejnosti nezkrotli, tak bych nenosil nic jiného. Dokument samotný se celou dobu tváří, že přinese senzaci, ale nestalo se.

plakát

Abstinent (2019) 

Alkohol je špatný, to už všichni víme. Trojan mladší se potatil, to se zase dalo očekávat. Vigner však evidentně není schopný režisér. Ani v protialkoholní léčebně neumí vystavět silnou scénu a gradace je pro něho cizí slovo. Mladé talenty před kamerou to v kombinaci s příjemnou stopáží zachraňují od velkého průseru.

plakát

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994) 

Jim Carrey dokáže svým výkonem vyzvihnout jakýkoliv film o level výše. Znovu zde předvádí řadu svých ksichtů a vyskytuje se v mnoha trapných situacích a navíc s Courteney Cox. Mimochodem úvodní scéna je prostě famózní.

plakát

Ace Ventura 2: Volání divočiny (1995) 

O trošku slabší než jednička, ale Jim Carrey a ty jeho ksichty mě znovu rozesmáli. Nemůžu zapomenout na legendární scénu s Jimovou hlavou v nosorožčím zadku. Prostě šekuju pěkně!

plakát

After: Polibek (2019) 

Langfordovi vyslali do boje o americké dolary další povedenou dcerušku a to je moc dobře. Obě mají totiž něco do sebe. Starší po herecké stránce a mladší zase po vizuální. After není žádné filozofické dílo a má jasnou cílovku, takže kdo v tom hledá odpovědi ohledně smyslu života, tak je samozřejmě magor.

plakát

After: Přiznání (2020) 

Celá série After dojede na nekonzistentnost příběhu. Polibek byl roztomile naivní pohádkou z vysoké školy a fungovalo to. Přiznání drhne nejen kvůli demenci hlavního dua a šaškování na stáži, ale hlavně nedává smysl křečovitá stylizace do Padesáti odstínů šedi pro náctileté. Ani častá hysterie plná fucků to nezachrání.

plakát

Agent v sukni (2000) 

Kariéra Martina Lawrence se začíná podobat kariéře Eddieho Murphyho. Začatek dobrý v akčních komediích, pak úpadek do průměru a nakonec sázka na ksichty a fekální humor. Stejně jako Eddie v Zamilovaném profesorovi, tak i tady se Martin převlékl za tlustého, a aby to bylo ještě vtipnější, tak je z něho žena. Párkrát jsem se zasmál, protože nepatřím mezi Martinovi odpůrce a smíchu se nijak nebráním. Ten příběh je sice naprosto banální, ale jako oddychovka ujde.

plakát

Agent v sukni 2 (2006) 

Mám takové pravidlo, že dvojkám, které pouze kopírují děj jedniček, dávám alespoň o hvězdičku méně. Tento film je toho klasickým příkladem, ale hodnocení nechám stejné jako u předchozího dílu. Velice mě totiž potěšila přítomnost Emily Procter. Je to znovu ukrutně bláznivé a bábina je prostě senzační. Příběh je sice znovu banální, ale bohužel znám horší.

plakát

Ahsoka (2023) (seriál) 

Women strikes back! Většina projektů cílících na ženy působí otravně až směšně, ale Disney sekce Star Wars to vzala za správný konec, dala do kupy sympatickou sestavu hereček v čele s Dawson a Ashoka je dalším povedeným příspěvkem do jedné daleké galaxie. Vizuální stránka je na úrovni filmu, dětské prvky nejsou otravné a akční sekvence neurazí. S1: 70%

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

Stará láska nerezaví. Z dětství mi zůstalo jen pár vzpomínek, ale i tak jsem si Akta X dovolil hodnotit už dávno. Na poli mezilidských vztahů, kriminality i nemocí se toho za těch pár let událo opravdu mnoho a ten vývoj je na seriálech dost znát. A právě v tom jsou Akta X unikátní. Konspirační teorie se sice stále kupí, ale odpovědi nepřichází. Pokud vám někdo bude tvrdit, že první série je nejlepší, a pak už to jde jen z kopce, nevěřte mu. Buď nic dalšího neviděl, nebo neví, která bije. Již od samého začátku sice funguje chemie mezi ústřední dvojicí, ale kvůli špatné technické stránce je zde více směšných než dechberoucích momentů. Především první série na to trpí hodně a až závěr odpálí velkolepou mytologickou linku, která každou další sérií graduje. Jestli někde pozbývá smyslu hodnocení seriálu jako celku, tak je to tady. Kvalita jednotlivých dílů je dosti divoká a je jedno, v jaké v fázi se právě nacházíte. Nejvíce mě baví mytologické díly, ty se záhadami občas překvapí, ale hlavně u nich se někdy zabředne do průměru, zábavné epizody nejsou mým šálkem kávy, jako zpřestření mi však nevadí. 1. série: 75%, 2. série: 80%, 3. série: 85%, 4. série: 85%, 5. série: 90%, 6. série: 90%, 7. série: 75%, 8. série: 80%, 9. série: 70%, 10. - 11. série: 80%.