Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Dokumentární

Recenze (1 534)

plakát

Vikingové (1999) 

Při natáčení Vikingů se evidentně střetlo několik tvůrčích vizí a logicky tak vznikl paskvil, který střídá světlé momenty s tragikomickými. Vůbec však není jasné, o čem to původně mělo být. Crichtonova předloha zřejmě nebude takové terno. Tajemní nepřátelé jsou jen primitivové. Seveřany vede český rodák Kulich. Do toho tam celou dobu Banderas žvatlá něco španglicky a hraje si na Araba.

plakát

Superbad (2007) 

Superbad je ideální komedie pro mladistvé i zastydlé puberťáky. Na pomyslné špici se drží ve všech možných kategoriích od bromance, přes coming of age až po full of cum filmy. Největší hvězdou je samozřejmě zabiják McLovin a zařazení policejní dvojice mezi středoškolskou omladinu má pro bystřejšího diváka také svůj význam. Umístění snímku v modrých číslech je další smutnou zprávou o míře pokrytectví značné části uživatelů databáze. V tom věku jsme totiž byli všichni. Dokonce i na přísnější IMDb svítí hodnocení 7,6.

plakát

Od soumraku do úsvitu (1996) 

Rodriguez a Tarantino zmatlali dva filmy do jednoho. První je ukecaná gangsterka s jasným rukopisem Tarantina. Pomyslným předělem je taneček Salmy Hayek, který je zároveň vrcholem celého filmu. Tarantino si do jejího čísla chytře připsal i svou úchylnou postavičku a dost si to užil. Druhý je zřejmě pokusem o akční horor plný krvelačných upírů, ale ten už moc zábavný není.

plakát

Odstřelovač (2007) 

Formát sám proti všem snad nikdy neomrzí a v konspiračním hávu to platí dvojnásob. Fuqua je navíc vždy zárukou vysokého tempa. Celou dobu drží plyn na podlaze a na nějaké pauzy pro zívání není místo. Příjemným zpestřením jsou samice Mara a Mitra, které dobře vyvažují chlapácké poměřování pindíků.

plakát

Demolition Man (1993) 

Když béčkový akční film strčí do kapsy většinu áčkových sci-fi snímků, tak je potřeba zbystřit. Demolition man navíc funguje i jako komedie a s odstupem času ho dokonce můžeme označit jako vizionářské dílo. Scénáristé se skutečně vyřádili a jejich úchylná vize budoucnosti je až mrazivě přesná. Stallone je v raritní sarkastické poloze skvělý a nadšené mládě Bullock je přímo boží.

plakát

Arvéd (2022) 

Udělat z mýty opředeného příběhu homosexuálního satanisty dvouhodinovou nudu je skutečně umění, jenž si zaslouží půlnoční projekci na všech festivalech, na kterých se objeví. Nejen ortodoxní intelektuálové s nosem od koblihy budou do deseti minut chrápat. Životní výkon Kerna je bohužel spláchnutý do kanálu.

plakát

Hrana zlomu (2021) 

Máme tady další nesmělý pokus o natočení českého thrilleru. Většinu času se tam nemluví, což se ukázalo je chytrý tah, protože Křižka toho z pozice bývalého grafika stejně mnoho nevymyslí. Skoky v dějové linii jsou zřejmě na efekt, násilí je spíše k smíchu a motivace postav neexistují. Jedna za snahu a druhá za Gajdošíkovou.

plakát

Willow (1988) 

Willow je takový praotec fantasy filmů. Pod záštitou vizionáře Lucase vytyčil směr žánru plného dobrodružství a kouzel. Volba padla na úžasné přírodní lokace, podmanivou hudbu a mnoho výstředních postav. Vizuální efekty byly ještě v plenkách a podle toho vypadají, ale o to větší péči dostaly kostýmy a kulisy.

plakát

Myši patří do nebe (2021) 

Na české poměry jde o revoluční animovaný film. Evidentní zaměření na malé děti, které jistě potěší pohled na roztomilá žvatlající zvířátka, se však hodně pere s hlavním tématem smrti, jenž do svých dospělejších kousků často tlačí Pixar. Paradoxně si to neužije ani jedna strana barikády. Nejsilnější složkou je tak hudba.

plakát

King Kong (2005) 

Není divu, že si na King Konga troufne málokdo. Milostný příběh přerostlé gorily z džungle a blonďaté krásky z USA není jen lehce hranou absurdna, on je tak daleko, že ji ani nevidí. Chce to opravdu hodně citu a správnou míru megalomanství. Nikdo jiný by to nezvládl lépe než Jackson. Tři hodiny jsou sice moc, ale Watts je úžasná a finále na Empire state building přímo dechberoucí.