Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Dokumentární

Recenze (1 536)

plakát

Bláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapas (1994) 

Závěr trilogie je stylový. Frank Drabin musí do důchodu a jeho přesun mezi penzisty je oživením série, protože je zdrojem dalších zábavných situací. Všechny Bláznivé střely jsou vzácně vyrovnané a každá je něčím výjimečná, což ve světě filmu nebývá pravidlem.

plakát

Bláznivá střela 2 a 1/2: Vůně strachu (1991) 

Pokračování Bláznivé střely si znovu drží slušné tempo i vysokou kadenci hlášek. Zápletka je možná ještě ujetější než v předchozím dílu, ale důležité je, že hlavní hvězda nechybí. Stačí jeden pohled na poručíka Franka Drebina a úsměv se dostaví sám.

plakát

Bláznivá střela (1988) 

Frank Drebin je zabiják největší a Leslie Nielsen nekorunovaný král parodií. Celá série Bláznivých střel nastavila laťku svému komediálnímu subžánru hodně vysoko. Nejen obsazení vraha Simpsona nebo Presleyho manželky z toho dělá kultovní záležitost.

plakát

Mise (1986) 

Misie obstojí jako vizuálně poutavý dokument o amazonských pralesech a realisticky nastiňuje i tehdejší život domorodých obyvatel. Joffé se však pokusil natočit dobrodružný hraný film, kterému v pravidelných intervalech padá řemen a nebýt přítomnosti charismatického De Nira, tak je hodnocení ještě nižší.

plakát

Lovec jelenů (1978) 

Lovec jelenů je určitě významný film pro americký národ. Rezonuje u nich kvůli traumatu, který nastal po jejich návratu z Vietnamu. Cimino však vede příběh trošku jiným směrem a z války mnoho neukáže. Ruská ruleta se navíc hraje i jinde. Na poli 180 minut by se jistě dalo něco vystřihnout.

plakát

Bosé nohy v parku (1967) 

Divadelní hra je určená na prkna, jenž znamenají svět, z logických důvodů, ovšem ve filmu její základy bijí do očí. Předloha má určitě pár vtipných sekvencí, ale obliba snímku stojí a padá s ústřední dvojicí. Výsledek tedy ani nemohl dopadnout úplně špatně, když měl Saks k dispozici dvě nejkrásnější osoby tehdejší doby.

plakát

Nebožtíci přejí lásce (1972) 

Wilder byl velký rutinér, takže se mu pod rukama nerozpadla ani romantická komedie okořeněná morbidním humorem. Stopáž je lehce přepálená, ale italská pohoda a příjemná hudba film táhnou. Lemmona překvapivě zastiňuje baculka Mills, která navíc stylově provětrá kůzlata. Každopádně na IMDb to má jen 7,2.

plakát

Romeo a Julie (1968) 

Nejslavnější Shakespeare ve své nejuřvanější podobě je ve filmu skutečně smrtící kombinací. Zeffirelli je pro mnohé naprostá modla, takže vychválení jeho variance Romea a Julie do nebes už ani nepřekvapuje, ale znovu jde o kritiky uznávanou zívačku. Naprosto hloupé finále může dojmout snad jen analfabety.

plakát

Za zvuků hudby (1965) 

Stopáž je peklo. Tři hodiny jsou opravdu velká nálož. Slavný muzikál si však dokáže diváka získat přes nakažlivý optimismus, kouzelný závan klasického Hollywoodu je cítit v každém záběru a vyšla také sázka na majestátní rakouské Alpy, které dělají celému příběhu skvělou kulisu.

plakát

Nikdo mě nemá rád (1959) 

To bolelo. Truffautovo veledílo straší vysoko i na IMDb, takže bohužel nejde o další zdejší úlet, ale skutečně respektovaný film. Těžký start do života jednoho malého kluka jistě chytne za srdce. Podobných příběhů se však každý den na světě napíše hafo a nikdo z toho nedělá revoluční záležitost.