Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

American Animals

American Animals (2018)

Inu studium je v Americe placené, nějak jej hradit musíte. Osmdesátkový soundtrack mě u příběhu z roku 2004 překvapil, ale co naplat, výběr nejstylovějších songů ze všech heist můvís nakopává stylově (a nápaditě) natočené scény vysoko převysoko. Doku podkres tomu dodává na serióznosti a závěrečný skoro twist jak to tedy vlastně bylo nebo nebylo, dostává u zpočátku skoro teenagerské komedie takový meta rozměr, že jsem se až dojal. Ano, i v době všudypřítomně panujícího barevného digibordelu v debilních kostýmech se stále může objevit zajímavý film. Best of 2018 a Burt Layton je Bůh.

Noční zvířata

Noční zvířata (2016)

SnobART. Leč s dostatkem originálních a působivých momentů, aby to vytáhly na čtyřku. A s dostatečně podvratným závěrem, abych přihodil i tu pátou.

Bellflower

Bellflower (2011)

Kdyby v budoucnu Rob Zombie natočil šílenost ve stylo Devil´s rejects, akorád by hlavní chlápek měl cool káru a plamenomet, mohli bychom Bellflower brát jako nečekaně chytrý prequel. Je ale otázkou jak němu přistupvat, pokud se takto (velmi pravděpodobně) nestane. Zpočátku to bylo osvěžující, vtipné a cool. Když přišla dramatická část, byl jsem upřímě zvědavý, kam až to Glodell pustí, protože ehm, měl k dispozici kluky s plamenometem. A to je zadělávka na řádnou polízanici. A pak přišel závěr. Inu, zůstávám trochu zmatený, potože sice zvládnutá, ale na první skouknutí (alespoň pro mne, zvlášť když jsem k tomu zpočátku přistupoval jako k inteligentní teen komedii) náročná kompozice příběhu, včetně těch fantaziních (?) přesahů, mi v iterpretaci posledních záběrů zrovna nepomáhá. Kdo má ale jako já trochu zmatek, místní komentáře možná napoví (Gimp). Vizuál boží. Každopádně to za pět asi bude...

Interstellar

Interstellar (2014)

Pro věrné čtenáře hard sajns fikšn po příběhové stránce ne až takové terno, podobných hrátek s časoprostorem jsme již četli a některé jistě propracovanější a soudržnější. V rámci vládnoucích filmových poměrů v žánru...inu, to už je jiná. Interstellar nakopává prdel všem více či méně zdařilým pokusům o Space operu, které se čas od času objeví, a to tak říkajíc ve všem. Nemá smysl tady něco vypichovat, je to naprosto boží po všech stránkách a po delší době Nolenův film, který si všechen hype zaslouží. Jen Matt se svým výrazem "Koupili jsme zoo" působí jakoby si odskočil z jiného filmu...Nemohl by někdo ukecat Nolena, aby si jako další biják střihl Hyperion?

Slova

Slova (2012)

K dokonalosti chybí leccos, ale kolik inteligentních a originálních žánrově čistě romantických filmů ročně vznikne? Jeden? Za pět let? Takže asi tak. Střední pasáž se staříkem měla být buď delší (víc by mě vtáhla) nebo kratší (bavili mě především ty ze současnosti). Seldana je k sežrání, Cooper na zabití a pak je tady ta proklatá knížka, která to všechno zamotá. Závěrečná pětiminutovka, pokud si ji interpretuju správně, je oskarová...

Hledám Amy

Hledám Amy (1997)

Paradoxně scény, ve kterých Affleck více či méně úspěšně nahání Adamsovou, jsem měl chuť přetáčet. I když rád přiznám, že minimálně jednou jsem byl upřímě dojat. Zbytek scénáře je založený na fórech na adresu gayů, černochů a sexu (popřípadě sexu gayů a černochů a gayů-černochů), přičemž jsem neustále čekal, kdy se to začne dementnět. Nazačalo. Celé je to postaveno na dialozích a i když pravděpodobně nikdy nebudete řešit, kolik prsou má patřičně jadrný komiksový hrdina mít, slovo od slova to bylo až nepříjemně ze života. Zasmál jsem se, dojal jsem se, líbil se mi konec a konečně jsem viděl mýtického Mlčenlivého Boba a řeknu vám, je to řízek:). Za pět.

Ovládací panel
7 bodů