Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (32)

plakát

Když rádio mlčí (2019) (TV film) 

Jsou silní lidé a slabý lidé. Tak to prostě je. Kdo může za to, co se stalo Alexis? Kam může zajít moderátor? Každý den se v reálném životě setkáváme se sarkastickým, někdy až útočným humorem. Mě osobně to nevadí. Jsem schopný se takovému žertu ubránit, popřípadě ho vrátit. Film krásně ukazuje, jak velký vliv na lidské životy mají média. Celý snímek ovšem působí velmi amatérsky. Takové téma je nutné propracovat, popřemýšlet a možná trochu přehánět.

plakát

Annabelle 3 (2019) 

Jednoznačně nejslabší díl. Každá scéna je předvídatelná. Ono se, ale není čemu divit. Ani kouzelník nemůže předvádět jednou kouzlo (ne úplně kvalitní) furt dokola. To se prostě časem omrzí. Film bych pouštěl žákům na základní škole, aby měli představu, že tak nějak ne/vypadá horor. Lepší využití mě bohužel nenapadá…hlavně se na něj znovu nedívat.

plakát

Kursk (2018) 

Opět se ukázalo, že být v armádě Ruska je opravdu „štěstí“. Nejhorší je totiž žít v nejistotě. Ruský voják si může být jistý, že nejdůležitější je REŽIM…jeho život je někde dál v žebříčku. Film zobrazuje velmi realisticky situaci nad hladinou. Co se dělo pod hladinou si můžeme jen domýšlet, ale třeba to opravdu, tak nějak bylo. Je dobré, že ve filmu nebyla klasická hlavní postava, která by na sebe strhla veškerou pozornost. Matthias Schoenaerts sice měl výraznější roli, ale nebyl ústřední postavou filmu. Závěr hraje hodně na city, to je sice pravda, ale myslím, že se to k filmu vlastně hodí.

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

A je to. Konec! Mě se poslední dějství líbilo. Jsem, ale velký fanda Marvelu, takže by se mi líbilo, i kdyby se jen sestříhaly sekce z předešlých filmů. To tvůrci naštěstí neudělali. My si, tak můžeme vychutnat 182 minut konce neuvěřitelné série, které předchází dvě desítky filmů. Nechybí zde láska, zrada, štěstí i neštěstí. Vše do sebe dokonale zapadá a dává smysl. Přiznám se, že jsem se bál, aby celý projekt nebyl překombinovaný, ono spojit tolik hlavních postav není jen tak. Nicméně, už několik předchozích filmů ukázalo, že to není nemožné. Jednu věc, ale musím vytknout. Je hrozně nebezpečné hrát si s tím, co už se stalo. Hnidopichové potom hledají maličkosti, kterým se nedá úplně vyvarovat. V každém případě film je skvělým konce tohoto příběhu…Vím, že většina příběhů bude pokračovat dál, ale to už prostě budou „jiné“ příběhy. Zamáčkněme tedy slzu a pojďme vyhlížet další hrdiny Marvelu…tahle rodina je totiž opravdu obrovská.

plakát

Černé zrcadlo - Patnáct milionů meritů (2011) (epizoda) 

Perfektně zpracovaný příběh, který zobrazuje krásu i nebezpečí nové technologie. Nejhorší na tom je, že příběh, je velmi aktuální. V každé době tu budou „Páni“ a ti druzí. Dostat se mezi ty nahoře není jednoduché…

plakát

Odhalení (2019) (seriál) 

Je to vůbec možné…ANO je! Výborní herci, kterým dominovala Joye, ta svou roli zvládla tak, že bych ji po natáčení poslal rovnou k psychiatrovi. Raději bych se přesvědčil, že na ní role nezanechala nějaké následky. Příběh, o kterém vypráví „Odhalení“ je opravdu extrémní, ale je nutné si uvědomit, že někteří rodiče opravdu zneužívají systém a používají své děti, jako „rukojmí“. Tím nechci říct, že by se měly přestat podporovat rodiny s hendikepovanými dětmi. Jen je nutné si pořádně rozmyslet komu a na co přispíváme / přispíváte.

plakát

Černé zrcadlo - Národní hymna (2011) (epizoda) 

Stačí pár minut, aby si video začalo na internetu žít svým vlastním životem a šířit se jako mor. To je bohužel krutá realita. Nejsem si úplně jistý, jestli by se podobný problém řešil stejným způsobem i v reálném životě. Vím, že bylo vše vyhnáno do extrému, ale „nikdy neříkejme nikdy“.

plakát

Tajemný Černobyl (2015) (TV film) 

Reportér si splnil svůj sen, asi tak. Je to amatérsky zpracovaný dokument s absolutně nevhodnou hudbou. Speciální efekty ve stylu „rozostřete obraz“ jsou opravdu hrozné. Havárie v Černobylu je vážné téma a nezaslouží si takové zpracování. Z úcty k lidem, kteří tragédii prožili a likvidovali následky výbuchu, nedávám odpad!

plakát

Domácí péče (2015) 

Krásně a nenásilně vypráví o věcech, které se bohužel dějí dnes a denně. Vymítačům mozků nemusí podlehnout jen šílenec, rakovinu může mít každý a vděk je pro některé cizí slovo. Film nám připomíná, jak důležité je mít kolem sebe lidi, kteří nás opravdu milují a v těch nejhorších životních chvílích nás podrží. Mihulová, Polívka i Vilhelmová své role ztvárnili na jedničku.

plakát

Nikdy nejsme sami (2016) 

Hodně mi to připomíná klasický studentský film. Spousta příběhů, několik dějových linií, ale nic není propracované do detailu. Tvůrci se dostali do slepé uličky stejně jako hlavní postavy. To nejlepší co snímek nabídne, je postava, kterou ztvárnil Karel Roden. Úplně nerozumím skokům z barevného provedení do černo-bílého, na dramatičnosti to nepřidá a pěkné to taky není.