Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (25)

plakát

Californication (2007) (seriál) 

Námětem poněkud netradiční seriál. Celý se točí kolem ústřední postavy a jeho životní a profesionální krizi. Sarkasmů a životního cynismu je vskutku dost, na mě ovšem nepůsobí tak jak by měly. Nedokáži se ztotožnit s žádnou s postav, celé mi to přijde moc umělé a moc...ehm...pozérské. Formou mi to poněkud připomíná seriál Sex ve měste, či spíše jakýmsi ústředním dějištěm, na němž se pohybují postavy finančně zajištěné a řešící své zdánlivě veledůležité problémy. Toto by se dalo ještě prominout, ale postava 12leté dcery hlavního protagonisty, pronášející věty jako "Tvá kniha je cvičením v nihilismu a je pevně vkořeněná v romantismu". Promiňte, ale co je moc, to je moc.

plakát

Knoflíkáři (1997) 

Dnes již "klasický" český film. Zdánlivě nesouvisející, mnohdy absurdní povídky jsou hladce provázány. Tempo snímku je poklidné, v závěru je pomalejší - přesto to není naškodu. Vytříbený humor je plusem. Osobně mě nejvíce zaujala pokrytecká postava psychologa ztvárněného panem Vladimírem Dlouhým.

plakát

Hrdina (2002) 

Vysoce sofistikované vizuálno společně se soubojovou choreografií považuji za hlavní přednost tohoto filmu. Příběh, potažmo scénář je v rámci žánru nadprůměrný. Trochu se vtírá úvaha, že forma zde vítězí nad obsahem - toto platí pouze částečně, resp. není to tak "viditené". Jako další plus beru absenci rádoby filozofických myšlenek - alespoň si snímek nehraje na to co není. Rozhodně doporučuji. (v originále, dubing je fuj).

plakát

Nebeští jezdci (2008) 

Pomalé, intimní, depresivní. Načrtává pár zajímavých myšlenek pro pozdější úvahy. Charakteristické vizuálno je velkým plusem.

plakát

Muž na Měsíci (1999) 

Vyjímečný snímek, velmi zajímavě pojatá biografie. Jim Carrey v hlavní roli mi dokonale sedí.