Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Pán prstenů: Dvě věže

Pán prstenů: Dvě věže (2002)

Dvě věže stojí za to vidět, jen abyste viděli bitvu o Helmův žleb. Je to jedna z nejpůsobivějších bitevních sekvencí, která se dostala na velkou obrazovku. Avšak druhý díl toho může nabídnout ještě víc...obsahuje skvělé momenty s Enty nebo hodně scén z Rohanu. Tohle je asi moje nejoblíbenější kapitola z filmové trilogie Pán prstenů. Druhý film totiž neztratil žádnou páru...tam kde najel první díl, tam pokračoval ten druhý a roste ještě dál. Bez ohledu na to, kolikrát tyto filmy vidím, stále mám u většiny scén husí kůži jako poprvé. Druhý díl mi přijde více drsnější a špinavější než díl první... kvůli válkou zničeným oblastem a velkým bitvám, které s tím souvisí. Filmy které mají 3 hodiny mi většinou přijdou nekonečné..Pán prstenů mi ale přijde, že utíká strašně rychle.

Osm hrozných

Osm hrozných (2015)

Osm hrozných je další skvělý tarantinovský film, který nezklame. Je plný bohatých dialogů, které dokáže udělat jen tarantino. Většinou se člověk v určitých momentech začne u tříhodinového filmu nudit, ale tady to nehrozí. Možná proto, že jsou skvěle udělány charaktery postav a jste pořád v napětí. Každá postava má svůj příběh. Každý se snaží přežít a překonat toho druhého. Samuel L. Jackson předvádí další dominantní výkon. Avšak výkon Jennifer Jason Leigh dle mého převýšil výkon všech. Vše podtrhuje impozantní hudba od E. Morricone (Hodný, zlý a ošklivý; Tenkrát na západě; Věc; Profesionál)

Duna

Duna (2021)

Vizuálně úchvatné, akce byla dobrá, dobře zrežírované. Herecké výkony byly velmi uvěřitelné. Perfektní tempo a připravení scény pro to, co přijde. Knihu jsem nečetl, ale tento film se mi opravdu líbil. Vzbudil ve mne zvědavost zjistit více o postavách a světě ve kterém se děj odehrává. Byla to podle mne velmi solidní první část. Myslím si, že i ty, kteří knihu nečetli, může zaujmout, protože i když o ní nic nevíte, kdo by neměl rád epické vesmírné lodě a obří písečné červy? Líbí se mi i fakt, že hodně scén bylo uděláno reálně a byly postaveny gigantické sety (Budapešť-scény v sídle Atreidů na Arrakisu), aby i pro herce bylo vše reálnější a vžili se do filmu..(natáhnout green-screen umí každý blbec). Zaujal mne i fakt, že Skarsgård byl každý den v maskérně přes 7 hodin, jelikož nechtěl, aby byla jeho postava udělána digitálně..v tom případě by roli nepřijal.  Abych to ještě více rozvedl, myslím si, že tento film si získá spoustu fanoušků z řad Star Wars, kteří byli v posledních letech ze Star Wars zklamaní. Na rozdíl od Disneyho Hvězdných válek je Duna mnohem dospělejší a má skutečně hluboký lore a zajímavé postavy.

Hobit: Neočekávaná cesta

Hobit: Neočekávaná cesta (2012)

skvělý film, dobrý děj, super efekty, vadila mi dlouhá scéna s Glumem, největší mínus je že další díly budou až v roce 2013 a 2014. Jinak ve 3D je to super zážitek.

Wanted

Wanted (2008)

PŘEKVAPILO MĚ, ŽE I U THRILLERU SE DÁ I ZASMÁT. JE ZAJÍMAVÉ, ŽE JDE O PRVNÍ AMERICKÝ FILM REŽISÉRA BEKMAMBETOVA.NAVÍC SE MI LÍBÍ, ŽE SE VĚTŠINA FILMU NATÁČELA V ČR. NAPROSTO VÝBORNÉ BITKY, STŘELBA, JEDNODUCHÝ DĚJ. A NAVÍC TATO PECKA PŘIDÁVÁ SKVĚLÉ HERECKÉ OBSAZENÍ A JAKO NAPŘ. ANGELINA JOLIE,MORGAN FREEMAN A JAMES MCAVOY, KTERÝ SI ZAHRÁL I VE FILMU LETOPISY NARNIE.

Den poté

Den poté (2004)

Tento film je asi nejlepší katasrofické drama co jsem kdy viděl.Dennis Quaid si zahrál výbornou roli.Hudba taky výborna.Triky též vborné,zničené město Los Angeles po střetu několika tornát k nepoznání, zamrzlé a pod vodou město New York, a Tokio s obříma kroupama, no prostě užasné 5/5

Ovládací panel
5 bodů