Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Dobrodružný

Recenze (126)

plakát

13 hodin: Tajní vojáci z Benghází (2016) 

Je až neuvěřitelné, že to natočil Michael Bay. Ten člověk to tentokrát ani jednou s ohnivými koulemi nepřehnal, ani jednou nesklouzl do toho příšerného stylu humoru, jen mě párkrát oslnil přes oranžový filtr a vyhrabal všechny americké vlajky, které v Benghází zůstaly.

plakát

Anthropoid (2016) 

Je to dobrý film, skoro skvělý, a skoro se mi chce říct, že i lepší, než si jako Češi zasloužíme. Že přijdou stížnosti na původní znění mi bylo jasné ještě dřív, než jsem si to vůbec pustil a říkám na to tohle: je to kravina. Nám Čechům to může přijít legrační vidět v pozadí české etikety, když čeští herci praktikují svůj přízvuk, nicméně tohle je film pro zahraniční publikum (což je mnohem víc, než si jako Češi zasloužíme), které to nezajímá, asi tak jako Čechy nezajímá německý přízvuk v hollywoodských blockbusterech, tak prosím...

plakát

Pobřežní hlídka (2017) 

Je jedno, jestli jsem se na to zvládl s chutí podívat 2x krátce po sobě proto, že když jela původní Pobřežní hlídka, jsem ještě nebyl schopen docenit její opravdové kvality, nebo protože film byl nakonec celkem fajn. Asi to zadruhé, pokud mohu soudit podle těch 15 let starých vzpomínek. Nepřistupujte k tomu jinak, než jako ke srandě odkazující na onen zmíněný seriál (těch vtípků, a to celkem povedených, na něj odkazujících bylo dost). 1. vnady poskakují 2. feministická lobby si zde díkybohu ani neškrtla 3. nová Pamela vypadá ještě více k světu než ta stará. Takže zaslouženě za 3.

plakát

Motýlek (2017) 

Ať to co každého zajímá nejvíc, zazní hned na začátku: nakonec bych asi přeci jen upřednostnil původní film z roku 73, tato verze nabízí ale pramálo důvodů, proč by ji měl kdokoliv zcela odepsat. Děj je trochu zjednodušený a Hunnam s Malekem rozhodně nepodali tak dobrý výkon jako McQueen s Hoffmanem, ovšem pokud kdokoliv z jakéhokoliv důvodu upřednostní tuto verzi, žádného hříchu se nedopustí.

plakát

První člověk (2018) 

Hrozně depresivní film. A ne, není to další Apollo 13. Bohužel, dalo by se říct. Neil Armstrong si zaslouží náš obdiv, co se ovšem tohoto zpracování týče, nepřijde mi, že by na jeho životě bylo zajímavého dost na to, aby si film mohl dovolit se přednostně věnovat jeho soukromému životu, a přistání s Apollem 11 víceméně upozadit. To bych totiž řekl, že byl ten hlavní důvod, proč se na tenhle film šlo. Kousek z roku 96 totiž žádná sláva nebyla.

plakát

Dunkerk (2017) 

Pro to ohromné množství lidí, kteří si pletou válečné filmy s akčními (Zachraňte vojína Ryana), tak tohle je definice válečného filmu. Sice skoro nemá hrdiny, skoro se tady nestřílí a dokonce ani skoro nejdou vidět němci, má to ale vrchovatě toho, co má mít válečný film především - zprostředkování té naprosté mizérie, nepohodlí a beznaděje, kterou si ti lidé tam museli projít. Přidejte k tomu po čase originálního Hanse Zimmera a mistrovské dílo (až na ten spitfire bez motoru) je na světě. Není co řešit, v normálním světě (nebo akademii) by tohle toho oscara udělalo. V tom našem bude muset Chris Nolan natočit nějaký nudný životopisný film.

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Plná palba, bez debat. Bonus - pokud nemáte rádi rusáky a komunisty, po tomhle je budete nenávidět. Plus dokonalé splachovadlo poslední série Hry o trůny.

plakát

Jurský svět: Zánik říše (2018) 

Neuvěřitelné, že je možné kultovní sérii znásilnit na ala marveláckou popcornovou p*čovinu. Kdo si ještě vzpomíná na dva filmy z let 93 a 97...Taky se v nich někdo pokoušel odvést dinosaury z ostrova aby je zpeněžil, taky tam protagonista přišel o ruku, taky tam byly honičky s dinosaury po střechách...mělo to ale tehdy koule a nepotřebovalo to tuny CGI ani směšný PEGI rating.

plakát

Dukla 61 (2018) (TV film) 

Nic lepšího natočeného tady u nás jsem nikdy neviděl. Víc k tomu nemám co říct. Na rozdíl od většiny lidí s takovým zápalem kritizujících "pražskou ostravštinu", tak i když ja ponašymu mluvit neumim, bydlim cely život v Haviřove a ten kratky zobak na rozdil od nich mam. Takže za sebe říkám, že Jiří Langmajer to možná nezvládl na 1*,ovšem filmu to bohatě stačilo, haviři ve vedlejších rolích byli skvělí a taková Martha Issová, ta se může klidně vydávat za mou babičku. Ohromná gratulace, obdiv a poděkování všem, kteří nepodlehli hollywoodskému vábení. Aby to tak dobře fungovalo, tak tohle prostě dobře skončit nemohlo.

plakát

Americký sniper (2014) 

Ingredience dobré, ale Eastwooduv recept jako obvykle nesnesu. Připadá mi, že zveličuje to, co nikoho doopravdy nezajímá, a když je šance aby se divák bavil, tak je z toho obyčejná rutinní scéna. Po Edgarovi je to opět jako by se člověk díval na zfilmovaný diář.

Ovládací panel
1 bod