Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Poslední recenze (23)

plakát

Mrak (2006) 

Co se onkologických onemocnění týká, je to za mě jedno z těch nemnoho lepších zpracování. Atmosféra a herecké výkony mě příjemně překvapily, nejen tím, že jsem je tam vůbec nečekal. Film má zajímavé momenty a nějakou citlivost v nepříliš vykreslených kulisách havárií přerušených a zkomplikovaných vztahů. S ohledem na dobu ve které film vznikl a co se tenkrát točilo mi námět ani zpracování nepřijde až tak špatné a naopak cením hlavní role, vyobrazení jejich vztahu a minimální zátěž klasickými a pro mnohé filmaře vděčnými stereotypy o ženách, mužích, mladé lásce, neštěstí, nemoci atp. I když to není nic, co bych plánoval vidět znovu nebo na to šel do kina, film mě upřímně potěšil. Čekat víc než slabé béčko u něčeho co se jmenuje "Radiace útočí" je minimálně úsměvné a generuje automatické zklamání. Přitom je to při letmém pohledu na štáb a herecké obsazení celkem jasné, s ohledem na to hodnotím v dané kategorii kladněji, a vůči "lepším filmům" méně kriticky. 4* Koláž na plakátu je super bizarní.

plakát

My jsme Vlna (2019) (seriál) 

Téma není špatné, cením reference na práci Naomi Klein, St. Pauli ad. Je cítit jak moc jsou antisystémová témata autorům vzdálená a že při natáčení romanticko-akční srajdy pro teens only vychází z popkulturního otisku sociálních, revolučních hnutí a myšlenek bez jakékoli hlubší úvahy nebo sdělení. Lecos se dalo vytknout i Die Welle což je zde zřejmě nejsilnější reference a i její logika značně pokulhává. Tohle bohužel zdaleka není počin, o kterém budu další den přemýšlet a na který si po letech bude proč vzpomenout. O to hůř, že to, nebo čistý zisk tvůrcům jako odkaz jejich práce zřejmě stačí.

plakát

Svět podle nás (2022) (seriál) 

První důstojná komedie o lidech s PAS ..oh wait, možná proto, že v ní lidé s PAS i hrají. Scénář stojí nohama na zemi a poruchu neidealizuje ani neromantizuje jak je zvykem. To je zcela revoluční, jako když postavu na vozíčku hraje člověk s reálným handicapem nebo postavu tmavé barvy pleti nehraje jen nabarvený běloch. Možná scénáristy i filmaře dokonce zajímal život reálných lidí s PAS předtím, než došli k formulování myšlenek, prostě wow! Whatever. S čím srovnávám? Primárně s komediálními seriály Mladý Sheldon, Good Doctor a The Big Bang Theory s herci co předvádí něco co má reprezentovat život s vysoce funkčním autismem a je to přesné asi jako kráva Milka. O poznání lépe je na tom seriál Atypical dělající kompromis mezi realitou a adorací roztomilé poruchy aka chceme to točit dobře aby se s tím auťáci mohli ztotožnit, ale potřebujeme views normies odkojených v téma PAS pohádkou o Rain Manovi. Naproti tomu As We See It neaspiruje být zábavou sršícím hitem, ale upřímnou a ohleduplnou sondou do života pár mladých lidí s PAS a štěstím na víceméně chápající a podporující blízké. 4* / pátá za Sosie Bacon

Poslední hodnocení (3 074)

Zrození národa (1915)

odpad! 03.08.2023

The Art of Un-War (2022)

03.08.2023

Čelisti (1975)

23.05.2023

BANGER. (2022)

05.03.2023

Hodně štěstí, pane Veliký (2022)

06.02.2023

Plavkyně (2022)

26.12.2022

Na západní frontě klid (2022)

26.11.2022

Vesper Chronicles (2022)

29.10.2022

After She Died (2022)

29.10.2022

Reklama

Poslední deníček (1)

Oblíbené+

Dabéři*ky

- Johana Krtičková (Ruth Langmoreová v Ozark)