Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (26)

plakát

Železná pěst (2024) (seriál) 

Stylová mafiánsko-drogová kriminálka, někde na pomezí Narcos a klasiky La Piovra. Za mě super, po delší době mě na netflixu něco zaujalo.

plakát

Annette (2021) 

Film pro otrlého diváka: směs psychopatického standupu, depresivní opery a horroru Annabelle. Šli jsme nahodile na film s Adamem Driverem (ten nemůže být přece špatný) ale vytěsnil jsem informaci, že jde o muzikál. Muzikál splozený Caraxem. Asi jste od něj viděli větší bizár, nicméně.. Dámy potěší že záhy spatří obnažený zadek A.D., poté už nemá smysl v kině setrvávat. Já jsem měl dojem, že mezi řádky na nás vystrkuje prdel hlavně sám režisér. Brzy se z toho stala neoficiální soutěž, kdo to vydrží déle. Dobrá polovina diváků odešla a sledovat jejich výrazy bylo to nejzábavnější, co se onen osudný večer událo. Ostatní přeživší možná budou vyprávět něco o hlubokých citech, moderní společnosti, honu na raněného jednorožce atd. Pokud máte tendenci se mentálně mrskat, vemte si alespoň s sebou placatku prvního alkoholu, po kterém jste se kdy pozvraceli a v poločase půjdete na bar dotankovat.

plakát

Návrat (2019) 

Otevírací film 13. ročníku festivalu bulharských filmů by neměl člověka podle mě odradit od sledování dalších. Jsem veliký fanušek všeho bulharského, ale co je moc, to je příliš. Dějově něco jako Ženy v běhu, ale výrazně hloupější. Hned mi to připomnělo Živé legendy, další film od Niki Iljeva, který jsme protrpěli v loni, nebo předloni. Stejný příběh, repliky, postavy. Niki Iljev jako režisér, scénárista a samozřejmě i jako hlavní role. Jestli z toho má plynout nějaké poučení, tak snad že by člověk měl znát své hranice. Dávám jednu hvězdu za záběry Plovdivu.

plakát

Žena (2019) 

Být feministkou, tak brojím přesně proti tomuto typu filmů, v kterém jsou ženy zobrazovány jako nemohoucí oběti v rukách mužského světa. Lituji všechny lidské i nelidské bytosti, které zažívají nějaké utrpení,nezávisle na pohlaví či druhých rozlišovacích znaků. Nicméně líčit život ženy jakoby pouhou trnitou cestu slzavým údolím je minimálně kontraproduktivní. Jedinej pozitivní záblesk ve filmu bylo, když líčily objev orgasmu, ale hned nato tvůrci museli přisadit ženskou obřízku, znásilňování ISIS apod. Jistě, dá se tohle všechno vkoncentrovat do hodiny a půl, ale jakou to má vypovídající hodnotu? Za mě pramalou a na tom jsem se shodnul i s dvěma holkama, s kterýma jsme film sledovali. Počkejte až se začnou podobně ublíženecké filmy točit o mužích. Jak s jedním vyjebala nějaká kurva. Jak druhej chtěl mít rodinu ale žena tomu nepřála. Jak měl třetí šéfovou krávu. Jak měl čtvrtej spocený koule ale žádná ženská tomu nerozuměla. Jak pátej chtěl rodit, ale neměl dělohu. A tak dál. Nemám rád tenhle žánr. Žijte život s tím, co vám přináší.

plakát

Lúa vermella (2020) 

Měsíc a moře - odnepaměti spolu spjaté v rytmu i osudu. Když zrudne luna, moře si žádá oběti. S nešťastným utonutím Rubia se v přímořské veničce jakoby zastavuje čas a její obyvatelé zůstávají strnutí kdesi v limbu, na hranici mezi dnem a nocí, mezi životem a smrtí. Jen trojice žen, obdařených znalostí zaklínadel a mýtických světů, by mohla zlomit nehybnost nastalého bezčasí. Působivý snímek s velmi ambientním tempem, spíš jen intuitivním dějem dokáže vtáhnout do jedné galicijské legendy. Viděno na Berlinále 2020, doufám že se dostane i do české distribuce. Po vyčerpávajícím psychodramatu Lighthouse na mě působí jako určitá katarze a je tak druhou letošní druhou sondou na téma 'živelné moře a hlubiny podvědomí'.

plakát

Premiér (2019) (seriál) odpad!

Jeho ošetřující lékař by mu měl citlivě vysvětlit, že krom mnohočetného štěpu vlastní osobnosti není navrch inkarnací Wericha ani celého týmu Jistě pane premiére..

plakát

Temné léto (2019) (seriál) 

Škoda že nejde vybrat to skvělé, v čem je Black summer originální a poutavý, od zbytku (bohužel dost zásadního) kdy je to nebetyčná blbost bez ladu a skladu. Dotáhnout vizi a sestříhat materiál na jeden skvělej film. Nejde srovnávat s Walking Dead jakožto nudné soap opery se zombie pozadím, jakou je dnes, ale ani s drivem WD na počátku.

plakát

Svět pod hlavou (2017) (seriál) 

Sejde se hostinskej Mírka, Tonda Blaník a kapitán Samotář v detektivním seriálu.. Občas je to vtip, občas temnější více či méně uvěřitelný příběh, orámovaný přesahem do neuvěřitelna s šmrcem přímé inspirace v Twin Peaks. Údajně nezmiňuju hlavní postavu Filipa Marvana, jehož výkon jsem si opravdu Neužil. Jeho emocionální a herecký nevýkon může trumfnout snad jen Steven Seagal. Nejlépe mu jde nenadálé omdlení, které praktikuje v každém díle aspoň třikrát a drží tak kontakt s budoucností, kde dlí jeho tělo v komatu. První housle tak hraje druhý detektiv v podání skvělého Ivana Trojana. Břitký reálně sociálistický sarkasmus sune kvalitu dopředu. Jak to u seriálu bývá, tak díly, co se týče kvality poskakují tam i zpět. Nicméně jsem se dobře bavil a dávám čtyři kapitánské hvězdy adeptu na kultovní mix mystické kriminálky Anděl s postkomunistickou verzí majora Zemana trvale relokovaného kdesi v Pustině.