Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný
  • Drama

Recenze (87)

plakát

Živí mrtví - Evoluce (2018) (epizoda) 

Normálně nehodnotím jednotlivé série, natož díly. Tohle ale byla konečně paráda a wd alespoň u mě slaví úspěch. I s načteným komiksem, tím pádem ztráty překvapení o co vlastně jde to zvládli skvěle. Prostředí konečně nepůsobilo jako v pohádce a zombie nebyli v seriálu jen do počtu. Snad to je začátek lepšího tempa seriálu a nebudeme se vracek k natahovaným seriím bez nápadu.

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Po jedničce jsem si říkal, že tento "remake" s Garfieldem je značně lepší a jednalo se o dobrý krok naložit do nás další dávku. Teď ale moc nechápu co se stalo a jak je možné, že celá dvojka je vlastně o ničem. Do žánrů k filmu bych rozhodně přidal romantický a to hned na první místo, protože 90% se nejedná o nic jiné, než že se řeší jeden komplikovaný vztah, což bych i uvítal ale u filmu se super hrdinou...to vážně? Z Elektra udělali chudáka, Golbin se jen mihnul aby dodrželi scénář a ten konec? Co mě uchvátilo nejvíc byla hudba při scénách s Elektrem a slow-motion také neuškodil, ale bohužel to je dost málo a nemyslím si, že se k tomuto snímku ještě někdy dostanu.

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Nikdy jsem nebyl velkým fandou Marvelu ale Strážci Galaxie mě podle traileru nějakým způsobem zaujali. Bohužel celkový dojem už takový nebyl. První půlka byla jednoznačně lepší než ta druhá. Když to člověk shrne tak dokáže, převyprávět děj do 2 minut. Doufal jsem, že mě tento film zapere do sedačky a do reality se vrátím až při finalních titulcích, bohužel se tak nestalo. Naopak jsem občas kroutil hlavou jestli tohle někdo myslí vážně. Na to, že se jedná o HIT tak jsem našel až moc chyb či nedokonalostí a to se u megafilmu odpouštět nedá. Po čase mě taky začala značně lézt na nervy věta "I am Groot!" a co se týče finální bitvy a vlastně o poražení hlavních záporáků tak i ve Dni nezávislosti před 16ti lety si s tím někdo vyhrál víc. Oceňuji samozřejmě soundtrack, který byl opravdu originální a povedený zároveň. Efekty a detaily jsou už takovým zvykem, že aspoň to Marvel umí. Vtip a humor ve filmu je jedna věc ale zde to ubralo značně na kvalitě a podle mě si měl dát někdo více práce s tím aby to bylo dobrý než vtipný.

plakát

Temné patro (2008) 

Na prezentaci a zvýraznění kapely to bylo na můj vkus až nečekaně dobré, ale nemůžu zvyšovat hodnocení jen kvůli tomu, že se jedná o propagandu ale hodnotím jako každý jiný film a i prez to ze Lordi jsou dobrá kapela kterou si rád poslechnu tak to na víc jak 2* není.

plakát

Need for Speed (2014) 

NFS už dlouho nepůsobí jako hráčská lahůdka a každá další hra není očekávana pecka jako kdysi. Jedná se už pouze o komerčne a za účelem vydělaní milionu vyrobený shit. Skoro bych až řekl, že kvůli pirátům EA přichází o moc peněz a pro jejich hamty hamty styl je jim to málo. Film podle mého názoru přišel pozdě, máme sice fast and furious z té doby ale to nema s nfs co dělat. Scénář není prakticky žádná novinka, protože zhruba podobý děj se odehráva v prakticky každe hře, tím neříkám, že mi to vadí ani si nemyslim, že se jedná o propadák ale na film, ve kterém jde jen o závoděni to je až moc osobní příbeh a love story. Čěkal jsem mnohem víc závodu a mnohem víc akce místo toho jsem se pulku filmu díval na dokument Jak projet Ameriku v mustangovi.

plakát

Hvězdná pěchota 3: Skrytý nepřítel (2008) 

Po naprosto příšerné dvojce jsem se dlouhou dobu bál zajít ještě dál, ale vzhledem k tomu, že jsem se včera nabudil jedničkou tak jsem se k tomu konečně dostal. Upřímně nebylo zas tak moc o co stát. Rozhodně zlepšení oproti předešlmu propadáku. Čekal jsem, že se více vratí k jedničce hlavně co se týče postav, ale oběvil se jen Casper a pak přisla banda namyšlenejch blbů co nikdo nezná. Jednu z věcí co jsem nepochopil je nahota v každém dílu. Dobrě pohled na vnadné ženy nikdy není na škodu, např. v prvním díle to nějak zapadlo, ale dále mi to přijde jednak zbytečné a také jako snaha zvyšit hodnoceni při pohlednu na kozičky Co jsem už pomalu proklínal bylo neustálé modlení v druhé polovině filmu, proti věřícím nemam vůbec nic ale nemám rad když mi to někdo cpe pod nos hodinu v kuse. Teď už jen ve zkratce...efekty hrozný, děj nutnej, někdy i nesmyslnej a zbytečne natahovanej, prakticky celej film o nic nejde a nic se nestane. PS. Ten konec melo bejt co? 7 Iron-manu? Nesmysl.

plakát

Hvězdná pěchota (1997) 

Po posledním zhlédnutí jsem musel jednu hvězdičku přidat. Je to zkrátka klasika a snad jediný film u kterého mi nevadí ta americka propaganda Join US, naopak zde je to jednoduše vychytáné. Na 1997 kvalitní efekty na které se dá koukat i dnes a věrne ikdyž trosku brutálněji zobrazené mrtvolky. Dokonce si zde můžeme vybrat i oblibence, protože pres Van Dienovu hl. roli není nutně robrazen v každé scéne a snímek tak nabízí vybudování vztahu k ostatním postavam, jako například k marinům v Aliens. Rozhodně se na to nedá koukat pořád dokola, ale jednou za čas se clověk pobaví.

plakát

Gravitace (2013) 

Film dělany do kina na 3D. Jinak to nevidim, sice jsem si to z pohodlí domova i tak užil ale minimálně půlku filmu jsem přemýslel, jaké by to bylo vidět to celé na plátně, protože děj je ..no zkratka ani není, celou dobu jde o to, že vy se máte vžít do role Sandry, a zachranit si vlastní život (v uvozovkách :D). Kadžopádně unitakní a originální dílo, jen me mrzí, že jsem nazašel do kina.

plakát

Iron Sky (2012) 

2012 HD details. Jasně, ten zacátek na měsíci byly figuriny nebo co to mělo znamenat? Dokážu snést tyhle slátaniny a "kraviny" jako byl například Dead snow, ale toto je opravdu totální shit. Mohl bych se rozvášnit, ale přijde mi to jako ztáta času. Zhrnu jen, že jedná z věcí která me odratila byla použitá a hodně špatně předělaná scéna s Hittlerem ktérá je na youtube s tisící verzích a parodiích. Dále tráva...zase? A taky me zrovna nebaví slyšet 50x za film Hail kdosi. Aspoň, že obsadili celkem peknou hlavní herečku a jěště se mi celkem líbila finální myšlenka, že se jednou kvůli touze po moci vybombardujeme atomovkama (WW3). 1* si to tak zaslouží ale už nikdy více.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Jak jsem byl unešen z prvního dílu, tak zde mám smíšené pocity. Zprácování opět výborné, efetky, akce, elfové...vsechno super, bohužel pár scén mi přislo hrozně zdlouhavýcha i trošku nudných. Jedná se ale o "ten díl navíc" a jsem rád, že se PJ rozhodl dělit 3x a né 2x. Rozhodně bych o tohle nechtěl přijít, ale udělat ze Smauga neschopny pako? Nad čím jsem ale kroutil hlavou bylo to, že pokážde se najde záchraně lano, záchraný vozík, záchraný lustr...který zamezí pádu do 100m hluboke propasti. Parkrát to člověk přežije, ale v poslední půlhodině toho na mě bylo příliš. A 2 elfíci ubrání celé město běz jedinné oběti? Ale no táák...