Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (50)

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Jak nemám Toma Cruise příliš v lásce, tak tady mě potěšil. Jasně, hrát se ještě pořádně nenaučil a vypadá klasicky gumově, ale to nevadí, umírání mu de dost dobře. Emily taky neni k zahození a dohromady jim to celkem šlape. Hlavní devizou Hrany je, že všechno funguje a posouvá se dopředu až do konce bez většího oddechu a ve velkolepym vizuálnim kabátu-vylodění bandy drsnejch exoskeletoňáků střílících a mlátících haldu chapadlovitejch a skoro nesmrtelnejch emzáků na Omaze ještě nebylo zábavnější (zas na druhou stranu faktem zůstává nedostatek bijáků pro srovnání). Po tomdle všem Limanovi i odpustim poloretardovanej závěr..

plakát

Smrtelná aliance (2013) 

Tři hvězdičky Van Dammovi, jinak maximálně jednu. Totální nesmysl, jen Jean byl naprosto boží a udržel mě u bijáku, těšil sem se na každou další jeho scénu. Kde se to v něm bere na starý kolena? A ten blond příčesek.. Ách!

plakát

Konec světa (1999) 

Já vážně nechápu, proč má zdejší osazenstvo s timdle parádnim kouskem problém. Všichni ho známe: Arnold neni žádnej Vymítač ďábla, je to halda svalů s pekelnym rakouskym přízvukem a víceméně neexistujícíma hereckejma schopnostma (přesto mě párkrát dokázaly překvapit)-ty dohání macatejma bicákama.Proti konci světa dělá všechno co může a neni to tak strašný, perfektní Byrne v roli Satana je důstojnej soupeř, Arnold si to s nim rozdává na férovku, která vrcholí velkolepym akčnim finále s destrukcí kostela (jedna z více vyloženě působivejch trikovejch scén). Nemůžu říct, že sem byl napjatej, to ne, ale temnou atmosféru film má, bezvadně jí dokresluje muzika (místy tichej nářez, místy latinský zpěvy, místy správně kýčovitá symfonická podbarvovačka). Párkrát sem se i celkem zasmál, rozhodně jeden z Arnoldovo lepčích filmů (bohužel se tomu nedá říct klasický akční béčko), za mě lepší čtyři hvězdy, ať nežeru, prostě. PS Parádně působěj momenty jako Arnold vyhazující Satana z okna, kněz s puškou snažící se odstřelit Satana, ukřižovanej Arnold, Arnold s vírou ve svojí bouchačku a další a další..

plakát

Plán útěku (2013) 

Ou jes, netušim sice, čim Árnýho a Sláje nadopovali, ale vypadaj naprosto ve formě. Kromě svejch svalů ukázali i na poměry slušnou dávkou "herectví " (nevim, co tomu Arnoldovi provedli, právě čtu jeho Neuvěřitelný životní příběh, tak se to třebas dozvim..). Film celkem ubíhá, moc prázdnejch míst to nemá, pět hvězd s radostí u srdíčka.

plakát

Hodiny (2002) 

Asi mi někde upadl jeden X chromozom, po všech stránkách perfektně natočenej film, hudba super, kamera super atakdál, ale: téma filmu (ženský řešící pro mě nepochopitelný, čti pochopitelný ale nesmyslný, problémy) mě asi úplně minulo. Na jedno promítnutí dobrý, avšak nikdy víc!

plakát

Inkvizitor (2005) 

Parádička, Dolfi žije a natočil si biják, tak jak ho máme rádi a baví nás. Klasický akční béčko natočený s o deset-dvacet let čerstvější vizáží a šlape jak hodinky, příběh klasickej, herecký výkony klasický, hlášky klasický-nic víc sem neočekával a všeho se mi dostalo.

plakát

Zátah: Vykoupení (2011) 

Totální náser!! Lepší akčňák sem dloouho neviděl!! Autorům se bůhvíjak podařilo našroubovat lehkej závan příběhu na nulovou zápletku a prostě, parádně natočená jízda!! Aneb kolik srandy se dá užít v jednom věžáku, kde na každym patře číhá slušná porce masakru.

plakát

Na prahu temnot (1987) 

Moc se mi líbil nápad zasadit upírskej příběh do kulis americkýho vidlákova, kde chlapi nosej klobouky a džíny. S hororem to nemá nic moc společnýho, spíš se to blíží upírský skororoadmovie bez nějakýho bůhvíjakýho příběhu s pár vyvedenejma scénkama (třeba hospodská "žranice"). A okrajově se otírá o žánr westernu. Neni do zdaleka dokonalý, ale přesto zábavný.

plakát

Věčný žid (1940) 

Nemůžu hodnotit hvězdama, perfektně natočenej propagandistickej "dokument", ze kterýho mě až mrazilo v zádech. Velice schopně překrucuje fakta a vykládá si je po svym. Nazval bych to z dnešního zpětnýho pohledu děsivym veledílem, který určitě zanechalo ve svejch současnících silnej dojem - že Židé nejsou lidmami.

plakát

Looper: Nájemný zabiják (2012) 

Na malym prostoru udělanej film, kterej má sice nějakou tu ostatníma zmíněnou mouchu, přesto však výbornej a koukatelnej. Bruce dokonce i něco zahrál!! a potěšil mě svou akční vložkou. Cestování časem uchopili tvůrci taky jakš takš dobře a vůbec, těch pět hvězd ode mě tam sedí. Prostě.