Od scenáristickej dvojky Kurtzman + Orci, režiséra Jona Favreaua a producenta Stevena Spielberga som čakal naozaj niečo, čo by ma dostalo. Som presvedčený, že ak by to režíroval expert na mimozemšťanov Spielberg, že by to dopadlo oveľa lepšie. Žiaľ, takto sa musím uspokojiť len s mierne nadpriemernou snímkou, ktorá ale neobsahuje žiaden pamätihodný moment či prvok, vďaka ktorému by som si tento film zafixoval v hlave. Absencia poriadnej akčnej scény (až na záver) pri rozpočte 163 miliónov dolárov ma zaráža. Na tom rozpočte nevidno žiadnu úžasnú akciu. Jediným plusom, čo sa týka technickej stránky, je teda len vzhľad mimozemšťanov, ktorý je výborný. Presne takto si ja predstavujem hnusných, odporných emzákov, ktorí nás prišli vyhladiť (alebo skôr okradnúť o všetko zlato). Herecké obsadenie je fajn, Daniel Craig je sympaťák, ktorému všetko veríte, Olivie Wilde ma už v TRONovi presvedčila, že je sexy a Harrison Ford sa z nesympatického, namysleného kovboja stane správnym hrdinom. Námet - stret kovbojov s mimozemšťanmi - je originálny a viac než zaujímavý a o to viac ma mrzí, že film dopadol tak, ako dopadol. S lepším scenárom a réžiou by z toho isto bolo výborné dobrodružstvo. /60%/
Popravde, slovenský dabing u tohto animáku (ale aj u ostatných Pixaroviek) u mňa patrí k neoddeliteľnej súčasti dokonalého zážitku. Tým samozrejme nechcem povedať, že originál je zlý, je dokonalý ako obvykle, ale slovenský dabing u animákov je skutočne špičkový. A u Hľadá sa Nemo rozhodne jeden z najvydarenejších. Pixar opäť ponúka dokonalú animáciu a jedinečný príbeh, plný napätia a vzrušujúcich momentiek. Takisto nechýba vydarený humor, príjemná hudba a sympatické postavy. Ak by bola súťaž o najsympatickejšiu animovanú postavu, určite by to bola postava z niektorého filmu od Pixaru. /90%/
Vysoko návyková záležitosť. Po roku od Temného rytiera prichádza ďalšia komiksová pecka Zacka Snydera. Po režijnej stránke ide o absolútne skvelo zvládnutý projekt. Filmy Zacka Snydera majú vzostupnú tendenciu a ak bude takýmto štýlom pokračovať ďalej, dostane sa do hollywoodskej elity. Považujem ho za jedného z najtalentovanejších režisérov súčasného Hollywoodu. Príbeh je natoľko originálny a pútavý, že ma nenechal odtrhnúť oči od obrazovky a pripútal ma ku kreslu. Popravde, trošku som sa bál, ale úplne zbytočne, ako asi dopadne adaptácia najchválenejšieho komiksu, považovaného za nesfilmovateľný (a ja ako veľký komiksový fanúšik som ho nečítal - hanba mi!). Filmári sa neskutočne pohrali s vizuálom a efektmi, ktoré sú perfektné. Jednoducho vysokorozpočtová záležitosť, na ktorej to je krásne vidieť a navyše, príbeh nie je o nič ochudobnený, každá postava má dostatok priestoru (mojím osobným favoritom je Rorschach, ale všetky charaktery sú jedinečné). Nechýba ani výborný soundtrack. ktorý k takýmto "top filmom" rozhodne patrí, ale ani skvelé pesničky a geniálne úvodné titulky. Film po všetkých stránkach dokonalý, navyše ide o vernú adaptáciu slávnej predlohy. Watchmen sú skutočne príkladom kvalitnej filmárčiny, u ktorej cítite, že filmári, ale aj herci si vážia predlohy. Neverím, žeby Watchmeni mohli mať lepší film. /95%/
Po filme som bol v takom rozpoložení, že som ani nevedel, či sa mi ten koniec páčil alebo nepáčil. A to platí doteraz. Na jednu stranu useknúť takto príbeh planéty plnej opíc ma trošku zarazilo. Filmu chýba atmosféra predchodcu. Príčinou môže byť menej výrazná hudba - zmena hudobného skladateľa je citeľná. Akčné scény dobré a nápadité, ale úprimne, od pokračovania už tak celkom akciou prekypujúcej jednotky som čakal viac. /55%/
Skutočne vrchol medzi slovenskými reláciami, predovšetkým skvelá zábava a herci majú môj veľký obdiv, takto improvizovať a dokonale pritom zabávať, nevie len tak každý. Veľmi rád sa na to pozerávam.
Veľmi pôsobivý a podmaňujúci film aj dnes. Po vyše štyridsiatich rokov stále film, ktorý si vás získa svojou úžasnou atmosférou (hlavne pri prvej projekcii v úvodnej "osamelej" polhodinke v zakázanej oblasti), geniálnym soundtrackom Jerryho Goldsmitha, skvelými a absolútne uveriteľnými hereckými výkonmi a ozaj brilantnými maskami a kostýmami, na ktorých film sčasti stavia. Skvelá vízia budúcnosti a predovšetkým, úžasný nápad, že opice (SPOILER) zdedia našu planétu. To samozrejme divák počas celého filmu nevie a tým pádom sa v posledných minútach dočkáme šokujúceho finále, ktoré načrtá a otvára sériu ďalej (bohužiaľ, priame pokračovania nikdy nedosiahli kvalít pôvodného snímku). Pôsobivý lov ľudí, či útek Hestona z väzenia pridávajú na atraktívnosti filmu. Rozhodne zlomový kúsok, u ktorého ľutujem, že som ho nevidel skôr. /85%/
Legendy filmu Steven Spielberg a Stanley Kubrick spojili sily a vytvorili skutočne nádherný príbeh chlapca - robota, túžiaceho nájsť Modrú vílu a stať sa tak skutočným chlapcom. H. J. Osment dostal vďaka Šiestemu zmyslu úlohu robota Dávida a podáva skutočne skvelý a obdivuhodný výkon. Taktiež práca trikov je výborná, doničení a poškodení roboti vizuálne skutočne excelujú. Spielbergov rukopis tu je cítiť hlavne v druhej polovici, keď sa dej filmu dostáva von, do fantastického sveta budúcnosti, plného osvietených miest a veľkého množstva robotov rôzneho typu (spomedzi ktorých najväčší priestor dostane Jude Law ako gigolo, zvodný robot, ktorý sa stane Dávidovým ochrancom). Len mi príde, že niektoré scény sú až zbytočne dlhé, čo môže zapríčiniť občasnú nudu a dejovú nevyrovnanosť. A to je skutočne na takto nádherný film škoda. /80%/
Skutočne krásna Jessica Alba proste nestačí. Film prekypujúci neoriginalitou, trápnosťou a infantilnosťou. Film sa tvári ako veľká komédia plná srandy a humoru, ale opak je pravdou. Väčšina scén ma skôr otrávila a hoci ma to v niektorých scénach aj bavilo, záver filmu na hokejovom zápase ma dorazil. Mám rád komédie, mám rád aj zvrátené a infantilné veci, no nemám rád tento film. Mike Myers mi nikdy nebol sympatický. "TradeMark" :) Trapošina! /15%/
Zmena režiséra je zreteľne vidieť. Okrem skvelej ústrednej dvojky (Douglas+Turner) a jednej cool scény so stíhačkou tento sequel neponúka nič dobré, kvalita prudko klesla a to je fakt veľká škoda. /30%/
Akosi to ten Ben Affleck dostáva do priemeru. Šedivá, priemerná, ničím extra zaujímavá, no na predvianočné obdobie dobre stráviteľná komédia. Absolútne nenáročná zábava a tak trošku sa obávam druhého pozretia, lebo potom by mohlo hodnotenie klesnúť. /55%/
Nebyť toho konca na baseballovom ihrisku, mohlo to byť aj na plný počet. Podľa môjho názoru jedna z najvtipnejších Sandlerových komédií, ktorá stavia hlavne na skvelom hereckom obsadení. Výkon Jacka Nicholsona je opäť úžasný (a hlavne jeho mimika) a postava psychiatra Buddyho Rydella je asi jeho najbláznivejšou. Tak trošku zvrhlejší film, než som čakal. Ale zábava je to veľmi dobrá. /80%/
Okúzľujúci príbeh o levom králi, ktorý ma opäť po dlhej dobe dokonale pohltil. Na chvíľku som sa opäť stal malým dieťaťom. Pamätám sa, že ako malý som mal doma knihu, ktorú som nespočetnekrát prečítal, a ako som s otvorenou papuľou pozeral aj na film. Prekrásny príbeh, plný lásky, hlavne medzi Simbom a Nalou, zla v podobe kráľovho brata Scara a hlavne humoru, ktorý dodáva skutočne osobitá a nezvyčajná dvojka surikaty Timona a divého prasaťa Pumbaa. Nezabudnuteľný, podmanivý animovaný film, ktorý aj v dnešnej dobe, v dobe CGI animákov pôsobí skvelo a hoci som ho nevidel v kine, podľa mňa nestratil od svojho roku vzniku nič. Dokonalá animácia, charaktery a v neposlednom rade aj Zimmerova hudba, ktorá celý animák krásne podfarbuje a zážitok len a len umocňuje. Hakuna matata! /95%/
Hoci som prvý diel (ešte) nevidel, tento nestál takmer za nič. Roel Reiné je absolútny antitalent na akciu. Akcia je nezáživná, o prehľadnosti strihu by sa dalo polemizovať a efektné spomaľovačky sú absolútne zbytočné. Námet nie je zlý, postaviť proti sebe väzňov v priamom televíznom prenose, ale tie súboje väzňov sú nenápadité. V nádeji, že aspoň naháňačka obrnených vozidiel na mňa urobí dojem, som dostal technicky hroznú scénu, ktorá ma ani trochu nebavila. Len som sa modlil, aby tá hrôza skončila. Tento film je hanba akčného žánru a zachraňuje ho len fakt, že ide o televízny projekt a že herci dokážu v divákovi nejaký ten pocit vyvolať. Či už je to sympaťák Luke Goss, či nehorázne sexy zákerná mrcha moderátorská s tvárou Lauren Cohan je jedno, tento odpadový akčňák už nezachráni nič, navyše s tak hrozným koncom. Tento film som "pretrpel". /15%/
Hoci nemusím ani prvú Narniu, uznávam ju ako takú priemernú, pekne spracovanú rozprávku. Druhý diel bohužiaľ neprekonal prvý diel a nepriniesol nám v podstate žiadnu inováciu a ani nejaké výraznejšie charakterové zmeny. Postavy sú vrcholne nevýrazné, dialógy sú nudné a tempo filmu je strašne pomalé. Scénam chýba náboj a akciám, napriek tomu, že pôsobia veľkolepo, napätosť. Princ Kaspian je priemerné pokračovanie priemernej, šedivej jednotky, ktorá už tak bola pre mňa v mnohých scénach nezaujímavá a nudná. Táto séria si mňa proste nezískala a nebyť televízie, tak by som si ani nedal tú námahu, si ju pozrieť. Vizuál je nádherný! /55%/
Úžasný animovaný kraťas, ktorý ako vždy exceluje v animácii a v pointe. Aj z takto otrepanej témy dokáže Pixar vyťažiť maximum a vytvoriť tak 6-minútový humorný animák. Pri tomto sa jednoducho nedá nesmiať a nebyť ku koncu dojatý. /90%/
80. roky priali filmom s mimozemskou tématikou. Enemy Mine je zaujímavý film, žiaľ v porovnaní s o rok novšími Aliens, či prvým Predátorom, to nepôsobí až tak skvelo. Ale zaujalo ma to a určite by si ho nemal nechať újsť žiadny fanda tohto žánru. /70%/
Sklamanie! A som veľmi rád, že som sa na tento film nijako netešil a ani ho neočakával, pretože to by bolo ešte väčšie sklamanie. Jediné, čo ma prilákalo vzhliadnuť tento film bol režisér Tim Burton, ktorého obdivujem pre jeho originálny a osobitý štýl filmovania. Nanešťastie, v Alici tam vôbec nie je cítiť, ako keby to bol film "len" štúdia Walt Disney. Animácia pekná, rovnako ako výprava a kostýmy. Len tie postavy boli tak zúfale nezaujímavé. Ďalší film, ktorý dokazuje, že vizuál a technická stránka nie je všetko a že obsah je dôležitejší. A s daným námetom sa dalo vyťažiť oveľa viacej. /50%/
Ako to ten Mel Gibson robí, že mu to tak fantasticky ide aj za aj pred kamerou? A ja neviem, v čom je lepší. Pretože ako réžia, tak aj hl. postava Justina McLeoda je príjemná. A to nadmerne. Jeho výzor je v dokonalom kontraste s jeho vnútornými vlastnosťami - zohavený muž s veľkým srdcom. Hlavne puto k malému chlapcovi, ich postupné zbližovanie a porozumenie je prekrásne. Mel Gibson má veľký zmysel pre cit a dokáže z každého námetu vyťažiť a vystihnúť maximum. Už len z tohto režijného debutu sa dá ľahko vydedukovať, že Gibson je obrovský talent a že do filmov dáva hĺbku. /85%/
"Najväčšie filmové dobrodružstvo." Toto slovné spojenie je synonymom Poslednej krížovej výpravy. Indiana Jones nikdy neprekypoval toľkými hláškami. Aspoň nie v takej miere. Každý diel považujem za absolútne strhujúci zážitok, každý má niečo do seba a disponuje niečím iným, ale tento má toho rozhodne najviac. Zápletka je geniálna, akcie je naozaj dostatok (podľa mňa najakčnejší a najstrhujúcejší diel), no najväčším triumfom je osadenstvo. Aktéri podávajú úžasné výkony plné humoru. A to platí hlavne o dvojici postáv otec a syn, stvárnených známym Harrisonom Fordom (opäť dokonalý) a možno, že ešte lepším Seanom Conneryom, ktorý tu stvárnil otca Indyho prof. Henryho Jonesa. A tak sme mali vôbec poprvý raz možnosť stretnúť otca najslávnejšieho filmového archeológa. Alison Doody do filmu zasa pridala ženskosť v podobe doktorky Elsy Schneider, chorobne túžiacej po Svätom Gráli. A že je na čo pozerať :) Hoci sa nedá odoprieť fakt, že Dobyvatelia sú tiež dokonalou ukážkou dobrodružného filmu, z ktorého by si mali brať ostatné filmy príklad, Posledná krížová výprava je navyše ešte o čosi lepšou zábavou (tie hlášky sú nesmrteľné a pamätné) a účinkuje v nej Connery, ktorý spolu s Fordom vytvára skvelú zábavu, ktorá v tomto žánri nemá konkurencie. A hudba opäť geniálna. U mňa spolu s Jurským parkom Spielbergove najobľúbenejšie filmy. /95%/
Nemám slov. Pixar absolútne vládne animovaným filmom a Toy Story je najkrajšia a najlepšia animovaná séria všetkých čias. Toy Story 3 je napínavé dobrodružstvo plné nezabudnuteľných scén. Film, ktorý má srdce a film, ktorý má neskutočne sympatické postavy. Pixar rozumie svojim postavám dokonale. Krajšie filmovo-animované dobrodružstvo neexistuje! A ten záver ma absolútne rozsekal - objavila sa aj nejaká slza. NÁDHERA!!! FILM ROKA!!! /95%/
Z tých veľkolepých upútaviek som čakal viac muziky. Príbeh je dobrý a aj hlavný predstaviteľ je sympaťák, dokonca aj dejové zvraty sú nečakané a je to mierne brutálny film, tak ako to má byť. Len zrod maskovaného "hrdinu" mohol byť lepší a potom by bol aj zvyšok filmu oveľa sympatickejší. A navyše, akcia nie je až tak úžasná ako v iných ázijských veľkofilmoch. Takže sa z toho vyliahla len jednorazová jednohubka, ktorá neurazí, ale ani ničím nepoteší. /55%/
Až príliš dlhé, čo miestami pôsobí nudne. Veľa kecov a keď príde na akciu, je to hrôza. V dnešnej dobe triky z tohto TV filmu pôsobia nevýrazne. Neviem síce, ako tomu bolo v roku natočenia, ale je na prvý pohľad vidieť, že je to televízna produkcia. A takáto látka, akou je román 20,000 Leagues Under the Sea od Julesa Vernea by si zaslúžili hodnotnejšie spracovanie. Jedinými kladmi filmu sú Michael Caine, ktorý ma aspoň ako také charizma a je to kvalitný herec a pár kulís v podmorskom svete. Inak slabota. /30%/
"Hýbal ste s tělem?" "Ano." "Nesmíte hýbat s tělem!" "Proč?" " Proto." Pochmúrny film kolísajúci niekde na hranici medzi rozprávkou, fantasy a hororom. Od vydareného kastingu (nádherná a okúzľujúca Christina Ricci, pomstychtivá Miranda Richardson či Christopher Walken ako bezhlavý jazdec so špicatými zubami), po tajomnú a temnú hudbu Dannyho Elfmana až cez brilantnú réžiu majstra Tima Burtona ma tento film absolútne dostal. Duo Depp a Burton sa vždy postarajú o kvalitný film plný dobrých nápadov a atmosféry. Už len príchod konstábla do Ospalej Diery sľubuje nezvyčajné dobrodrúžstvo. Triky, masky a výprava sú klasicky burtonovské, teda maximálne vydarené a na strašidelnosti určite pridávajúce. Film ako vyšitý na obdobie Halloweenu a za mňa rozhodne jeden z najvydarenejších filmov nie len Burtonovej tvorby, ale aj svojho žánru. /90%/
Hercules nám prišiel do kinofilmu. Kevin Sorbo ako Kull Dobyvateľ nie je zlý, ale ten scenár je absolútne otrasný. S daným námetom sa dalo nakrútiť rozhodne niečo lepšie. Rovnako ako aj akčné scény, ktoré sú takmer o ničom, nezáživné a nezaujímavé. Proste slabota. Triky nič moc. Jedinými kladmi pre mňa sú, že film bol nakrúcaný na SR a rocková hudba, ktorá sa síce totálne nehodila, ale pri nudnom filme ma prebrala. A samozrejme aj pár vtípkov sa dalo. /45%/
Páni, tak toto bola veľká jazda! Po peknej rozprávke Hviezdy Prach nám režisér Matthew Vaughn naservíroval nálož absolútne úžasnej a cool akcie, skvelých hlášok, dialógov a hercov, aj známych aj menej známych, ale všetkých dokonale hrajúcich. Aaron Johnson je ako Kick-Ass, ako tínedžer Dave Lizewski, ktorý sa inšpiruje komiksami na to, aby pomáhal ostatným ľuďom, úžasný. Po celú stopáž sa s ním nemôžete nudiť. Ale duo Nicolas Cage ako Big Daddy a Chloe Grace Moretz ako Hit-Gril sú skutočným ťahákom filmu. Tá malá je proste dokonalá :) A hoci to bola pre mňa veľká psina, neuveriľná jazda nakrútená za obyčajných 30 miliónov (na hollywoodské pomery), vyzerajúca skutočne efektne, a exhibícia dokonalých hereckých výkonov, nedokážem dať plný počet. Až tak ma to neodrovnalo, ako som čakal. Niečo mi tam chýbalo, ale je pravdou, že po ďalšom zhliadnutí sa to môže úplne zmeniť. Veľmi silné 4*. /85%/
Ajaj. Takt toto bolo pre mňa nestráviteľné. Herecké obsadenie je ok, ale tie postavy sú tak nevyužité a nezaujímavé, že jediný, kto za niečo stál, bol Christian Bale. Ten na seba strhol všetku pozornosť a úlohu psychopata zahral dokonale. Preto tie 2 hviezdičky, aj Reese ma celkom sklamala. Ale to je chybou scenára. /40%/
Taký priemer, od ktorého som čakal oveľa viac. Ashton Kutcher a Katherina Heigl sa k sebe proste nehodia. Takému Pittovi a Jolie to v Mr. and Mrs. Smith klapalo oveľa lepšie. A akcia tam bola svižná, nápaditá a film aj v neakčných scénach zabával, tuto je to miestami nuda, miestami celkom obstojné. Ale nič viac. /50%/
Veľké sklamanie. Sucker Punch musel zaváňať veľkým prúserom už pred vznikom, v dobe, kedy bol len na papieri. Paradoxne, scény, ktoré sa odohrávali v druhej realite, v imaginárnom svete Baby Doll, boli pre mňa neskutočne nudné. A to bol pravý ťahák filmu. Scény z ústavu ma naopak prinútili pozerať na film a vydržať ho do konca. Hoci záverečná scéna na mňa zapôsobila, v ktorej sa Dolly obetovala za Sweet, a aj následná scéna na autobusovej stanici, ktorá uzatvára film, je dobrá. Ale na druhú stranu, samuraji, nacisti - zombie, orkovia (LOTR) či roboti (I Robot), to všetko je tu len na okrasu, ktorej si ani nestihneme poriadne všimnúť, respektíve, všetko je príliš rýchle. Sucker Punch mal veľký potenciál, veľmi som sa naňho tešil, ale moje očakávania nenaplnil ani z polovice. Akcii chýba invencia, dialógom zaujímavejšie témy. Hoci na dejovú štruktúru, ktorá sa odohrávala v realite, som si ihneď zvykol. Takýto film by som bral (Oscar Isaac je skvelý). No odbiehanie od príbehu k absolútne samoúčelným, nezmyselným, nereálnym a nudným akciám film doslova zabíja. Z hereckého osadenstva ešte za zmienku stojí nádherná Abbie Cornish, rozhodne najkrajšia zo všetkých, a Emily Browning. /45%/
Kovbojové a vetřelci (2011)
Hledá se Nemo (2003)
Strážci - Watchmen (2009)
Do nitra Planety opic (1970)
Partička (TV pořad) (2009)
Planeta opic (1968)
A.I. Umělá inteligence (2001)
Guru lásky (2008)
Honba za klenotem Nilu (1985)
Přežít Vánoce (2004)
Nevinná (2008)
Neočakával som od tohto francúzskeho filmu veľa a dostal som peknú porciu napätia a dobrých hereckých výkonov. /75%/
Kurs sebeovládání (2003)
Lví král (1994)
Rallye smrti 2 (video film) (2010)
Letopisy Narnie: Princ Kaspian (2008)
Polojasno (2009)
Můj nepřítel (1985)
Alenka v říši divů (2010)
Muž bez tváře (1993)
Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989)
Toy Story 3: Příběh hraček (2010)
Návrat Chen Zhena (2010)
20.000 mil pod mořem (TV film) (1997)
Ospalá díra (1999)
Kull dobyvatel (1997)
Kick-Ass (2010)
Americké psycho (2000)
Vrahouni (2010)
Divadlo hrůzy (1976)
odpad!"The worst movie I have ever seen." Tento film sa dá označiť za TOTAL SHIT. Nechápem, ako na takejto sračke mohlo robiť cca 20 filmárov (nepočím tých účinkujúcich, odmietam používať slovo herci, veď tam žiadni neboli). Režisér filmu nie je pravdepodobne duševne v poriadku. Obzvlášť konečná scéna ma úplne, totálne že dorazila a presvedčila ma, že toto zdravý rozum nemôže vyprodukovať. Atmosféra je nulová, zvrátenosť je cítiť v takmer každej scéne a triky sú tak úbohé, že sa nad tým dá len a len zasmiať. Už nikdy v živote nechcem vidieť túto sračku, úchylku pár nadržaných ľudí a nechápem ľudí, ktorí v tomto filme hrali. To im museli pekne zaplatiť, ale z čoho? Pochybujem, že tento film mal slušný rozpočet, do toho by nevrazil prachy ani blázon. Hoci niektoré scény sú na zasmiatie, postupom času to vyprchá a z filmu mi zostal len nepríjemný pocit v žalúdku. Ak by existovalo ešte horšie hodnotenie ako odpad, tak by som ho dal. Tento film si odo mňa nezaslúži ani jedno percento, ničím ma nezaujal, nie je v ňom žiadny prvok, ktorý diváka nenechá zaspať, film maximálne nudí (najmä po pol hodinke) a už z prvých minút vie normálny divák usúdiť, že ide o fakt úchylný, zvrátený a brakový film. Btw, je to vlastne film? /0%/
Sucker Punch (2011)