Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

" BOB’S BIG ARMS were closed around to hold me inside, and I was squeezed in the dark between Bob’s new sweating tits that hang enormous, the way we think of God’s as big. “It will be alright,” Bob says. “You cry now." A Edward Norton plakal, stavěl si svůj svět z katalogů Ikei, aby nakonec udělal to co vždycky chtěl, osvobodil svou mysl. Přizval si k tomu na pomoc Tylera s tváří Pitta a pomohl si na úplné dno. Projekt Chaos a Vesmírné opice dělají vše proto, aby osvobodili svět z jeho komerčního kožichu (ukradená opice se našla úplně oholená). Fincher prostě umí, atmosféra je skvělá a konec je lepší než v knize. Pro mě jeden z nej filmů. "If this is your first night at FIGHT CLUB, you HAVE to fight."

Dvanáct rozhněvaných mužů

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957)

Tak jsem si ze začátku říkal, co mi může nabídnout dvanáct chlapíků sedících v jedné místnosti, nebude to nuda? Ale už po pár minutách jsem začal mít spolu s Henry Fondou důvodnou pochybnost, že bych mohl udělat chybu, kdybych ten film (chlapce) odsoudil. Každý z porotců přichází do zapečetěné místnosti se svými hříchy a komplexy. Ten film není o vině obžalovaného chlapce, ale o vině nás samých a o tom, co si do soudní síně přineseme sebou. Je to dvanáct normálních mužů, kteří mají své problémy a povinosti a já jim to všem věřím. Herecké výkony všech jsou špičkové. Dialogy jsou dokonalé. Ti muži mě přesvědčili. I have a reasonable doubt.

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)

Ledové, potom vesmírné, bojovné a zároveň tréninkové, pak oblačné, zrádné a osudné. Nakonec jednoruké a bolestivé. Geniální, nadčasové, věčné, výjimečné dílo. Nehynoucí, williamsovská hudba. Velké vítězství temné strany. "I am your father."

Život Briana

Život Briana (1979)

Příběh obyčejného muže, který nechtěl být mesiášem (He´s not the messiah, He's a Very Naughty Boy), ale nikdo ho neslyšel. To nejlepší z Monty Phyton´s nabízí nekonečně mnoho geniálních hlášek. A ve chvíli, kdy se římští vojáci nevydrží nesmát muži s nejvtipnějším jménem v římském impériu (snad až na jméno jeho ženy) jsem už zase unešen a tvrdím, že je to nejlepší komedie na světě. Jasně že sem tam to někomu může připadat už moc, ale ve chvíli, kdy to Eric Idle zakončí Always look on the bright side of life..., bych jim odpustil snad všechno.

Smoke

Smoke (1995)

Skvělý povídkový snímek vyprávějící o životě takovém jaký opravdu je. Jako zapálená cigareta. Závěrečný vánoční příběh nemá prostě chybu. 92%

Velká ryba

Velká ryba (2003)

Kdysi jsem to viděl ve skoro prázdném kině a úplně mě to dostalo. Magická atmosféra snového světa a skvělé vyprávění. Jiný a možná proto lepší Burton.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Ten film je skutečný kult, jednou jsem slyšel, jak se o něm v zapadlé vesnické hospodě, v místě na kterým byste to rozhodně nečekali, baví parta traktoristů a dobrou půl hodinu se předháněli v hláškování. A hospoda se otřásala v základech, Jen málokterý film má takovou moc.

Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)

Za všechny ty skvělé postavy, kromě McMurphyho a sestry Ratchedové, hlavně za Indiána a Banciniho: “I'm tired. I'm just so tired. Oh, I'm tired.”