Pekný film, fajn dej, herci, pes, hudba, ale pre mňa to len priemer. Film ma svojimi hlavnými hrdinami nedostal do deja a tak u mňa neprišli ani žiadne emócie. Prišlo mi to strašne obyčajné, s takého námetu sa dalo vyťažiť oveľa viac. Celý film je síce fajn, ale drží sa na rovnakej vlne. 70% - 3*
Jedna s tých romantických komédii, ktoré nič neprinesú ale ani nenudia, pretože herecké obsadenie je dostatočne dobre. Dej nie je nič extra a nemá moc ani čím zaujať čo je pre mňa najväčšie mínus, ale aj tak je celkom fajn. Taktiež ma sklamal film aj po humornej stránke. Pozeral som to s časti s úsmevom na tvári, ale sú aj lepšie takéto filmy, ktoré skvelo bavia oboma žánrami. Skrakta celý film je taký klasický obyčajný. 55% - 3*
Takýchto komédii je tu celkom dosť, ale táto je pre mňa jedna s tých, pri ktorých som sa moc nenudil. Celkom fajn zábava a oddychovka. Film sa príjme posúva dopredu a aj keď niektoré momenty sú slabšie a humor tiež nie je špičkový, herci sú dosť dobrý na to, aby dokázali utiahnuť film. Hlavne Matthew McConaughey. Príbeh je ale celkom zaujímavý, aj keď síce asi všetci vieme ako sa to skončí, no aj tak je to jeden s tých príbehov, na ktorý som zvedavý až do konca. Fajn zábava. 70% - 3*
Tak po dlhej dobe som sa na to mrkol aj ja. Pattinson pre mňa nie je herec, ktorý by mi bol nejako sympatický, ale v tomto filme to zahral tak kvalitne, až splynul s davom a po čase som ani nevedel, že sa jedna o herca, ktorého moc nemusím. Čo sa týka filmu, tak celý film je jednoduchý, plochý ale celkom fajn zrežírovaný. Skratka taký prirodzene plynúci tváriaci sa film, ktorý mňa síce nenudil, ale mohol zaujať ešte viac. Celý film sa vlastne motá okolo toho istého a okolo rovnakých postáv, ale s toho ničoho vlastne nemohlo byť viac (ale podaril sa aj tak fajn kúsok). Koniec za to poriadne - nečakane - šokujúco prekvapil. 80% - 4*
Nie je to môj štýl (americké teeneagerské komédie), ale je to prekvapivo zaujímavé a dobre. Vtedy ešte nie moc známy herci utiahli film skvelo a Heath Ledger sa osvedčil ako skvelý herec. Film nič moc zaujímavé nové nenaservíruje, ale vie to pekne roztočiť aj s tým čo tu už bolo.Jednoduchý, ale zaujímavý dej je skvelo zrežírovaný, má tempo a štýl, fajn postavy sa starajú o to aby sa divák nenudil, takže aj vtipný humor a fajn zábava je namieste. Skratka fajn oddychovka s dobrými hercami. 75% - 3*
Celkom fajn odreagovačka zo Stallonem, len škoda že na oko to vyzerá pekne a z vnútra je to prázdne. Kamera, strih, hudba to všetko je šikovne spravené a dokonca to zo Stalloneho robí väčšieho drsňáka, ale scénam chyba atmosféra a nejaký ten dej, ktorý je dosť slabý a v podstate nezaujímavý. Stallonemu charizma nechýba a Mickey Rourke aj keď vela priestoru nedostal, tak to zahral pekne nesympaticky, ale scenár je skratka bieda. 60% - 3*
Jasne že to tu už bolo, ale je to natočené štýlom, pri ktorom sa skrátka nedá nudiť. Herecké obsadenie je lepšie ako Reimanov Kutcher s Natálkou a dokonca to mi to príde aj trošku dospelejšie. Skrátka prirodzenejšie. Fajnové dialógy, ktoré majú šťavu, sú dynamické, zábavné, trefné a nenudia. Rovnako ako hlavný herci, ktorý to zahrali perfektne. Na Milu Kunis sa kuká nádherne, však je aj na čo a sympaťák Timberlake je rozhodne veselší a vtipnejší ako Kutcher v No Strings Attached. Skratka zase mix, ktorý tu už bol, ale zase podaný inak a tento krát príjemne na vysokej úrovni. 89% - 4*
V tomto období mi to neskutočne sadlo. Nie len po hereckej, či príbehovej stránke, ale celkovo. S časti mám momentálne rovnaký problém, až na to, že viem kde mám tu svoju nájsť :-) Ale inak nápad s korčuľovaním a všetkými tými znameniami a tak podobne je rovnaký s časti aj u mňa. Mám pocit, že sa priťahujeme, rovnako ako vo filme, len dúfam, že môj príbeh tiež skončí rovnako a ja nebudem toto prepisovať. Pre mňa film, ktorý nie len dobre bavil, ale aj dobre poradil. Btw. asi najzvláštnejší komentár, aký som kedy napísal. 85% - 4*
Tak som si to teda konečne pozrel a objavil kvality tohto filmu. Príbeh, postavy, hudba, herci, scenár to všetko je namiešané netradičným spôsobom, ale skvele fungujúcim. Zvlášť pri tej skvelej hudbe Craiga Armstronga. Každá postava má svoj príbeh a aj keď jedna nie je pre vás zaujímavá stále je to druhá, aby si vás film znova získal. Love Actually je film, pri ktorom sa nie len skvelo bavíte, ale má aj niečo do seba a takých filmov v tomto žánri a v takom prevedení je tu dnes málo. 80% - 4*
Ako vždy, tak aj tu zdôrazním, že takéto tipy filmov moc nepozerám. A tento krát ma to prekvapilo o to viac. Klasické romanťáky ma nebavia a tento som si tiež v podstate nechcel pozrieť, ale keďže to nevyzerá s hodnotením, tak zlé niečo na tom asi bude. Tak som si to teda pozrel a prekvapilo ma to viac ako som čakal. Dobrý príbeh a super scenár, ktorý dokáže zaujať. Taktiež aj herci tomu dosť napomáhajú, aby som to povedal jasnejšie, tak herecké obsadenie je skvelé. Postáv je tu dosť a každý "pár" ma nejaký ten svoj príbeh, takže je dosť veľká šanca, že sa vás chytí aspoň jeden, aby ste sa nenudili. Záver je vymyslený teda perfektne, skvelé atmosféra, hudba, humor, strih a prekvapivo tvorcovia pekne zamiešali karty s postavami. Ja som sa skvelo bavil a s môjho pohľadu jeden s tých lepších romantických filmov, ktorý sa dá pozrieť aj viac krát. 85% - 4*
Slušná fantasticko-historická-digitálna mlátička v štýle 300. Efekty sú fajn a rovnako aj návrhy všelijakých vecičiek, tvorcovia sa pekne vyhrali aj s choreografiou pri akčných scénach, pretože to je hlavný ťahák filmu. Čo sa týka celkového filmu, tak ani nenudí a ani moc nevtiahne do deja, pretože dej ma dosť slabý a moc teda nemá čím prekvapiť, nič také zaujímavé sa tam fakt nedeje okrem tých akčných scén. Ale inak určite sa to oplatí pozrieť ma to štýl, skvelú hudbu, strih, kameru, spomaľovačky, hercov a je to cool. 65% - 3*
Ostrieľaný profesionáli (Ritchie, Zimmer, Downey Jr.) sa púšťajú do ďalšieho Sherlockovského dobrodružstva, ktoré dopadlo len o kúsok horšie ako jeho predchodia. Zo začiatku opäť vtipné, zábavné, prijemne akčné a zaujímavé, ale trvalo to len pár minút a ako sa film rozbehol som si užíval len akcie, perfektný vizuál, fantastické lokácie, skvelých hercov a skvelú hudbu, pretože v príbehu som sa zo začiatku dosť strácal. No napriek tomu som sa v tom neutopil a film sa vytiahol ku koncu na dosť vysokú úroveň. Akcie mali štýl, tempo, skvelý strih a nápady, dej sa skvelo rozbehol a bol obohatený o (povedal by som až) dramatickú atmosféru, čo mi tiež sadlo, ale aj tak si myslím, že ten príbeh je trošku slabší a ťahá celý film dolu. Každopádne som sa výborne bavil a záverečný otáznik je perfektný :-) 85% - 4*
Je s toho cítiť, že je to taký odvar, ale mne sa to celkom páčilo. Na Vianočné chvíle sa to celkom hodí a pokiaľ vám jeden diel nestačí a chcete so svojimi obľúbenými postavami stráviť viac času, tak rozhodne odporúčam. Len škoda, že už to nemá to kúzlo čo prvý film, tie prvky drámy, či miestami očarujúci priebeh a príbeh filmu. V tomto novšom spracovaní, sa trošku pozrieme naspäť a zistíme ako to bolo s Vianocami, ale príbeh je dosť slabý a moc nemá čo ponúknuť. Asi preto aj taká krátka stopáž (72 min). Priznajme si to, je to slabé, ale pozrieť sa to dá. 60% - 3*
Tak dobre teda, prihodíme jednu navrch, za to že to malo v dnešnej dobe klasický Disneyovky nádych s modernou zápletkou (a skvelý slovenský dabing). Ako už je zvykom u Disneyoviek, tak aj tu sú postav fajn a je s nimi zábava. Humor je skvelo zvládnutý a aj vďaka strihu a hudba má štýl. Je to taká klasika, ale má nápady a celý ten priebeh je niečim zaujímavý, či už dobrodružstvom alebo románikom medzi hlavnými žabacími postavami. Skratka Disneyovka, ktorá v dnešnej dobe má fajn animáciu a vie zabodovať. 80% - 4*
Ak mám pravdu povedať, tak na staré filmy a Eastwoodovky nepozerám, skrátka mám rád novšie filmy. A k tomuto som sa dostal len preto, pretože nič nové a kvalitné nie je. Takže som zapátral niečo v starých filmoch a oplatilo sa. Musím povedať, že je to pecka. Taký zápletka ako je v tomto filme sa len tak v akčných / vojnových filmoch nevidí. A to nie je všetko akcie sú neskutočne fajnové, majú nápady, skvelých hercov ktorý ich prezentujú a hlavne logiku. Taktiež sa mi ľúbi výprava, ktorá je možno na tú dobu veľkolepá a teiž ten špionážny prvok, ktorému nechýba atmosféra a napätie. Film sa skvelo rozbieha, zo začiatku sledujeme skupinku britských a jedného amerického vojaka, ktorý majú za úlohu vyslobodiť generála, ktorý je uväznený v zámku Schloss Adler. Začiatok je zaujímavý už len s pohľadu toho ako sa tam dostavajú. Stred filmu patrí akciám a hlavnej zápletke, ktorá je tiež skvelá. No a záver patrí úteku, ktorý ma tempo, štýl, akcie, nápady a Clinta Eastwooda s Richardom Burtonom. Pre mňa film o ktorom som sníval ako malý, ale objavil som ho až teraz. Jediné čo mi na film trochu vadilo bolo tých 158 minút, ktoré sa vlečú dosť pomaly a niektoré miestami až nudia. To nič nemení na tom že sa jedná o skvelý film. Silné štyri, možno na druhý krát už to bude za päť. 89% - 4*
Bál som sa zmeny režisérky, ale tak zle to nedopadlo. Kung Fu Panda 2 skvelo pokračuje tam kde jednotka skončila. A je to sequel skoro zo všetkým čo taký sequel ma mať. Akcie sú skvelé, nápadité, vtipné a je ich kopec, takže v tomto bode nuda nehrozí. Animácia je opäť fajn a záporáci ešte lepší. Taktiež aj postavy sa skvelo rozvíjajú čo je jedno príjemne plus. Pridalo sa aj po emocionálnej a dramatickej stránke, čo ma tiež príjemne prekvapilo. No s celkového hľadiska mi to príde o trochu slabšie ako jednotka. A to s dvoch dôvodovou. To že je tu veľa akcie je fajn, ale väčšinou sa tu len mláti, čo je s časti škoda, pretože príbeh moc veľa priestoru nedostáva. Taktiež aj soundtrack ma sklamal. Buď som ho moc dobre nepočúval, ale nepriniesol fakt nič nové. Za celých tých 91 minút to funguje, ale skvelo takže spokojnosť. 89% - 4*
Rozhodne najlepší zo všetkých fan kraťasov na tému COD. Skvelo zrežírovaný príbeh v 7 minutách a celkovo je to dosť dobre a drží sa to hry. Skvelá kamera, akcie, postavy, vizuál, hudba, strih ... len škoda, že je to také krátke. COD by si podla mňa každopádne zaslúžil aby sa dostal na velke plátno. 85% - 4*
Fighter sklamal Warrior prekvapil. Boxerské športové drámy sú ťažko sfilmovatelné látky, pretože každá pripomína Rockyho a za druhá moc kvalitné teda nie sú. A konečne nastal zlom, ktorý prináša Gavin O'Connor. Dej je rozhodne zaujímavý, tak ako aj postavy, ktorý hrajú dobrý herci a skvelý Tom Hardy. Film sa zo začiatku trošku ťažko rozbieha, čo je pre mňa jediné mínus. Ten začiatok zas tak zaujímavý nie je. Skratka pozerám na to, ale nemá čím pripútať. To si režisér šetril až na koniec. Tak neskutočná atmosféra, čo je na konci filmu sa len tak v takomto žánri nevyskytuje. Záver je perfektný po všetkých stránkach - strih, zvuk, kamera, hudba, akcie. Okrem toho s časti nudné začiatku, mi samozrejme vŕtajú v hlave aj iné veci, to že film je s časti plný klíše mi nevadí, skôr to, že postava, ktorú stvárnil Joel Edgerton je v závere až príliš nereálna, takže za plný počet to nebude, ale inak je to natočené perfektne. 89% - 4*
Nemôžem inak, ale mne sa to ľúbilo. Tohoto ročné prequely fakt nemajú chybu - Rise of the Planete of the Apes, X- Men: First Class a teraz aj film, s najnižším rozpočtom Thing. Pôvodnú Carpenterovú Vec radím medzi moje obľúbené hororové klasiky - Alien a Mucha a rovnako ako prvý ostatných prequeloch ani tomuto som nedával moc šancu, vlastne tomuto filmu som dával najmenšiu šancu. A možno ma to prekvapilo o to viac. Dejovo je to podobné prvému filmu čo nevadí, ale skvelo to nadväzujú a herci sú tiež dosť dobrý. Prekvapila hlavne réžia, atmosféra pri takomto filme musí byť a to sa to podarilo na výbornú. Dokonca som sa aj zľakol čo u mňa nie je zvykom pri nových hororoch. Čo sa týka efektov, tak nevyzerajú zle, trošku umelé, ale celkom fajn, nie je to nejaký rušivý prvok. "Alienské duo" Alec Gillis a Tom Woodruff Jr. sa postarali o skvelý vzhľad mimozemšťanov, takže aj po tejto stránke je to vlastne bez chybné. Taktiež je aj hudba dobrá od Marca Beltramiho, ktorá napomáha filmu a vytvára napätia / atmosféru. Čo sa týka scenára, tak postavy prekvapivo nie sú tupé, Mary Elizabeth Winstead mala skvelú postavu a priznám sa že konečne bolo komu fandiť. Skoro druhá Ripleyová. Ja som spokojný a film funguje rovnako skvelo ako aj nadväzuje na Carpenterovú prvú Vec. 80% - 4*
Za 163 miliónov by som si predstavoval fakt niečo lepšie. V titulkách beží jedno známe meno za druhým (Favreau, Craig, Ford, Wilde, Rockwell, Lindelof, Kurtzam, Orci, Spielberg, Howard) a výsledok je takýto ? Tak to už je fakt zaujímavé, čo sa deje v tom Hollywoode. Pravdepodobne najväčšie prachy dostali herci, scenáristi, producenti a podobne, a s celkovo rozpočtu sa na film dala asi polovica, pretože ten film zas tak moc draho nevyzerá. Je pekne, že Studio Universal, ktoré každým ďalším filmov ide dolu vodou, nahrabalo na toto taký rozpočet, ale výsledok je zase mínusový. Čo sa týka filmu, tak scenár mi príde zo začiatku zaujímavý, až ku konca to stráca všetko čo bolo zo začiatku dobre. Všetko sú to známe tváre a sú to dobrý herci, ale v tomto filme moc toho ani nemajú čo hrať. Každý si drží len drsný výraz, pretože nevie čo ma hrať, pretože vo filme nikto nič netuší. Záver je síce pekne mlátička a efekty nevyzerajú zle, ale je to nuda. Dej je nezaujímavý a hlavne vtipný. - Mimozemšťania kradnú divokému západu zlato :-) Na prvý krát sa to dá, ale viac krát to už vidieť nemusím, pretože hodnotenie by išlo určite dolu. Nečakal som vela a aj tak ma to sklamalo. 60% - 3*
Medzi tými Pottermi, Transformermi a ostatnými blockbustermi za rok 2011 hrá tento film na trošku inú notu. Rozhodne sa nejedná o akčný nášup ako v predošlej Burtonovej Planéte. Zo začiatku ako som sa dozvedel o vzniku tohto filmu som si zase hovoril (a asi nie len ja), to zas bude somarina, zase nevedia čo točiť. Rise of the Planet of the Apes, ale ťaží úspech aj s toho, že bol s časti podceňovaný. A o to je to väčšie prekvápko. Film ma jednoduchý dej, ale vtiahne vás do toho (opäť) skvelý Andy Céasar Serkis (Glum, King Kong), s ktorým celý film budete zdielať jeho pocity. Režisérovi sa táto téma skvelo podarila spracovať a to je hlavný (a skoro až neodolateľný) ťahák filmu. Pokiaľ vás táto téma a ten štýl chytí od začiatku, tak vám na celý film vám nuda nehrozí. Za ten rozpočet celkom slušná zábavička a efekty vyzerajú dosť dobre. Čo sa týka hereckého obsadenia, tak je jasné, že Serkis je najlepší, ale s tých ľudských postav herci tiež nie sú zlý a James Franco je rozhodne dobrý herec, ktorý sa na túto rolu hodil. Taktiež aj hudba je dobrá, ktorá skvelo dopĺňa scény. Jeden s najlepších filmov za rok 2011. 89% - 4*
Ak mám opravdu povedať, čakal som niečo ešte horšie, ale celkom sa to dalo pozerať aj keď som niekedy pri tom krútil hlavou. Animácia šmolkov je celkom fajn, taktiež aj ich mená, či spôsob vyjadrovania. Dalo by sa povedať, že šmolkovia sú vlastne dosť cool a nuda s nimi moc nie. Ľudské postavy tiež nie sú najhoršie a ani moc neprekážajú. Najviac čo ma sklamalo je Gargamel. Jeho prínos do filmu je fakt nulový, jeho postava trápna ako dialógy, no jedným slovom katastrofa. Chápem, že je to pre deti, ale toto bolo na mňa až príliš. Išiel som do toho s tým že je to pre deti a podla toho samozrejme bude aj moje hodnotenie, ale Gargamel sa fakt tak kreténsky správať nemusel. Škoda, mohlo to byť celkom fajn. 50% - 2*
Hačikó - příběh psa (2009)
Láska s výstrahou (2002)
Jak ztratit kluka v 10 dnech (2003)
Nezapomeň na mě (2010)
Deset důvodů, proč tě nenávidím (1999)
Sejměte Cartera (2000)
Kamarád taky rád (2011)
Lásce na stopě (2001)
Láska nebeská (2003)
Bláznivá, zatracená láska (2011)
Válka Bohů (2011)
True (2004)
http://www.youtube.com/watch?v=wtlVw9LGtrk&feature=related 85% - 4*
Flower Warfare - Psychedelic Action Scene (amatérský film) (2010)
Freddie a jeho chujoviny vždycky stoja za to - http://www.youtube.com/watch?v=031Dshcnso4 80% - 4*
Sherlock Holmes: Hra stínů (2011)
Kráska a Zvíře: Kouzelné Vánoce (video film) (1997)
Princezna a žabák (2009)
Střihoruký Edward (1990)
Natočené presne, tak ako to vie len Burton, temná rozprávka s temným vizuálom, skvelými hercami, peknou Winonou Ryder a Elfanovou hudbou. 85% - 4*
Doba ledová: Mamutí Vánoce (2011)
http://tubeplus.me/player/1967994/Ice_Age%3A_A_Mammoth_Christmas/ 80% - 4*
Chosen One, The (video film) (2005)
http://www.youtube.com/watch?v=UqLsQClut5c 80% - 4*
It's All for Real: The Stunts of Episode III (video film) (2005)
http://www.youtube.com/watch?v=RDExwI4ZTGA , http://www.youtube.com/watch?v=1PAOPveZtoE&feature=related 80% - 4*
Kam orli nelétají (1968)
Kung Fu Panda 2 (2011)
Call of Duty: Operation Kingfish (2011)
Batman (TV seriál) (1992)
The Best of the Bat-anime. 89% - 4*
Black Hole, The (2008)
http://www.youtube.com/watch?v=P5_Msrdg3Hk&feature=related 80% - 4*
Warrior (2011)
Věc: Počátek (2011)
Kovbojové a vetřelci (2011)
Zrození Planety opic (2011)
Šmoulové (2011)