Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (91)

plakát

Sing Street (2016) 

Ze začátku to mělo jasně našlápnuto na pět hvězd ale v závěru to trochu ztratilo tempo... Za mě něco jako Pomáda nebo Šakalí léta pro milenialy.

plakát

Heavy Trip (2018) 

Finský Brak! Taktéž ve filmu vystupuje mrtvola, taktéž je to vlastně roadmovie. O trochu méně hlášek, ale o to lepší hudba!

plakát

Země nadějí (2018) 

Taková Pretty Woman naruby, zasazená do finského venkova. Sauna, mouchy a jezera.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Od Ep.1 jsem už nikdy neměl od SW přehnaná očekávání. Takže vlastně můžu být vždycky jen příjemně překvapen. EP8 je jasným odkazem na původní trilogii. U každého je jasné, jestli je hodný nebo zlý (především se to pozná podle hudby, která hraje, když je na plátně). A to není špatně. Přesně takhle funguje ta původní trilogie. Vizálně to bylo kulervoucí - přesně podle očekávání. Co mě trochu otravovalo byl odkaz na původní trilogii množstvím roztomilých a bizarních tvorů. V době EP4 byly masky odpovídající době. V EP8 jsou stejné. To bylo snad jediné dobré na EP1 - že pozvedla úroveň "dětských" motivů na něco co odpovídá době vzniku. Spoiler Úvodní scéna s bombardováním dreadnoughtu byla jedna z nejlepších za dlouhou dobu. Velmi mě bavily odkazy na vizuály WWII (pohled dolů skrz bombardérem). Hodně bavil motiv spojení Rey a Kyla, které do jinak poměrně šablonovitého scénáře vnesl zajímavý prvek nejistoty, jestli se něco nestane, když se potkají. Krom toho to bohužel celé tak trochu sedělo na prdeli vzhledem k bídným dialogům. Patos amerických liberálů z nich kanul v každé větě. Takové hippies revival. Epizodka s Finnem a Rose byla úplně zbytečná. Děj zásadně neposunula a dělala zbytečnou vatu v již dostatečně dlouhém filmu. Na to aby jejich souboj s časem byl fakt napínavý by to muselo být sestříháno jako Rychle a Zběsile :) Co bylo oproti předchozím dílům super byl návrat drobných vtípků - BB-8 ucpávající jiskry, Luke když si odklepne smítko z ramene, přistávající žehlička, vysmátý Yoda. Kdo bude chtít EP8 kritizovat, tak si určitě něco najde, ale nezapomínejme, že SW vznikly jako pohádka pro děti. A kultovní film pro sci-fi nadšence se z nich stal až pak. Místo EP3 se radši podívám na nějakého Bergmana. Místo EP1 na Princeznu ze mlejna. EP8 je prostě návrat ke kořenům se vším všudy. Jestli to do EP9 vykalibrují, tak se to bude moct popasovat s původní trilogií.

plakát

The F Word (2013) 

Docela vtipné dialogy, a sympatická ústřední dvojice nezachrání to, že je to předvídatelná romantika, která nic dalšího nepřináší.

plakát

Galavant (2015) (seriál) 

Bizarní muzikální fantasy s hvězdným obsazením a perfektními referencemi pro každého filmového fanouška. Najdete tam všechno od Hry o trůny po Notting hill. Naneštěstí ho čekal podobný osud jako Firefly. Jestli máte rádi Brak, tak se vám bude líbit i Galavant.

plakát

Správní chlapi (2016) 

Dobrá komedie. Jako jo, ne že ne. Gosling a Crowe jsou oba skvělí. Je tam spousta vtipů, kde se celé kino řezalo smíchy. Ale já jsem měl nějak problém s příběhem - sice jsem ho pochopil, ale přišel mi brutálně překombinovaný a nesmyslný. Určitě se daly ty samé hlášky naroubovat i na smysluplnější obsah :)

plakát

Trabantem do posledního dechu (2016) 

Po předchozích dílech jsem šel do kina natěšený. Bohužel výsledkem je lehké zklamání. Ve výsledku se film dá shrnout "Dominika hodně padala, pršelo, Marek byl jako vždycky v pohodě a trabanty byly věčně rozsypané". Osobně to přičítám tomu, že cesta byla o hodně delší a současně sestříhaný film je kratší. Takže ve výsledku tomu chybí návaznost a film působí jako trailer se sestřihem toho nejlepšího z filmu. Těším se, že snad zas vznikne seriál, kde bude šance víc poznat osazenstvo, cestu a celé to bude moct být pomalejší.

plakát

V hlavě (2015) 

První film, který se Disneymu nepodařilo zkazit otravnou písničkou! Jednu tam přeci jen nacpali, ale aspoň je pro děj nepostradatelná :D Rozhodně nejlepší animák za poslední roky.