Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (823)

plakát

Nekonečná bouře (2022) 

"Even in the storm, even in the pain and the wind....there is so much beauty. The whole universe appears as an infinite storm of beauty."

plakát

1987 (2017) 

Velice dobře natočený snímek na pozadí historický událostí z velice těžké doby, kdy Korea i po Korejské válce žila prakticky stále v dikatuře, to se ale mělo změnit. Velice emotivní film nabitý skvělými herci, scénami a táhne od začátku až do konce, kdy zvláště tu důležitou finesu udělá ten závěr. Spousta mladých lidí se již narodila do jiné doby a alespoň taková to forma připomenutí, co vše, co považujeme za samozřejmé, stálo spoustu úsilí a životů jiných. Za mě filmově perfektní. "..You think you can change the world? Your ideals and dreams....Don´t you think about your family? ... No such day will come. Stop dreaming and wake up. - I wish I could, but I can´t. Because it hurts so much. "

plakát

S Paikem za barem (2021) (pořad) 

Rozporuplné pocity z 백스피릿 mám;, že takový guru, jakým na jídlo 백 je, bude chvílemi i vařit z vody a přesvědčovat o své pravdě, přitom ji nemá. To mě zklamalo, např. to, co říkal o pivě, jsou prostě dost velké nepřesnosti a bláboly. 백 jen dokazuje, že nemůže rozumět všemu. Cekově je to komerční záležitost, která sází na luxusní vizuální podání a zajímavé povídání s hosty, fakticky ale dost ujíždí v některých momentech, jakmile to nepodléhá typicky korejské kultuře, tak už střílí vedle a vymýšlí si, ale toho si neerudovaní všimnout nemohou. Možná ty faktické chyby nejsou problém samotného 백, ale produkce, i když kolikrát působí dost samolibě, takže to může být kombinace obojího. Někde jinde je prostě - Pork Belly Rhapsody.

plakát

A Sun (2019) 

... We went to the zoo a few days ago, the sun was blazing so strongly that animals couldn´t stand it. They all found ways to hide in the shade. I had a hazy feeling I couldn´t put into words. I also wished, just like those animals, that I could hide in the shade. But looking all around me, it wasn´t just the animals that could hide in the shade, but you, my brother, even Sima Guang. You could all find dark corners with shade. But I couldn´t. I had no water tanks and no hiding place but only sunlight....24 hours, uninterrupted, radiant and warm, shining on all things.... Opět film z Tchaj-wanu, který mě dokázal oslovit, tohle je prostě masterpiece.

plakát

Viděl jsem ďábla (2010) 

Škoda nekonzistence a hodně nelogičnosti, jinak by to byl top snímek. Po čase vynikne jen špičkový výkon Min-sika, který se snad pro toto narodil, a brutálně krvavých scén u unrated verzi.

plakát

Geonchukhakgaeron (2012) 

Musím souhlasit s Molotovem, co napsal. Je to pro mě krásná vzpomínka, nostalgie, krásně natočený film jako klasiky z přelomu 90.let a nového milénia, kdy jsem začal hltat korejské romace a filmy asijské filmy obecně, dnes se už tenhle styl nenosí. Kdo tohle nezažil, bude tento snímek vidět jako poměrně nudný, ale opak je pravdou. Úplně mě fascinovalo, jak úplně ta nejdůležitější věc, kterou měli hlavní protagonisté probrat po letech, řečena nebyla, a tak dostal tento snímek nádhernou slanou a bolavou pachuť. Za mě dost dobré.

plakát

Annyeong nae sojeonghan saram (2016) (seriál) 

Toto drama jsem měl rozdívané snad 2 roky, kdy po nějakém čase jsem si dal další a další díl. Má to samozřejmě skvělé emoce, dobré herce a příběh a to vše zalité omáčkou, která je pro Korejce vlastní, ale chápu, že to, jak píše Mkqp, může někoho už otravovat. Holt jiná kultura, která není pro každého:P

plakát

První člověk (2018) 

Filmářsky je to špičková práce, jen škoda, že jde stavěná na fikci, lži - přistání na Měsíci.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Hype roku, podprůměrný film a Malek si toho oskara v žadném případě zasloužit neměl!

plakát

Gonjiam (2018) 

V Koreji vyvolal tento film neskutečný rozruch a senzaci, bohužel pro mě je tohle velmi nezajímavý horor, který mě nedokázal ani jednou vylekat. Takže mnoho povyku pro nic a celkově podprůměr.