Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (42)

plakát

Dobré ráno, Brno! (2023) (seriál) 

Ta nenáročná věc, co si pustíme pozdě večer a nečekáme od toho nic, a přesto je to pecka. Oceňuji především, že další díly přežily našláplý pilot. Má to svoje českotelevizní kouzlo známých herců a jinak nepřístupných prostor, člověk se tak dívá na komediální zákulisní seriál, což s sebou už rovnou nese přidanou hodnotu.

plakát

Kouzelníkova slonice (2023) 

Pěkná rodinná pohádka, je tedy z produkce Netflixu, takže je tam velká špetka kulturního obohacení, každopádně myšlenka a příběh od srdce. Trochu jsem bojoval s tím, jak byli všichni ve městě lhostejní k osudu malého chlapce. Nepřišlo mi to uvěřitelné, o to zvlášť ve filmu pro děti. V Internetových kruzích se tento film doporučuje jako 6+, za mě ale pro dramatické život-ohrožující protažené scény a bezemočnost možná 8+.

plakát

Velryba (2022) 

Velryba je sestřenice od REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) . Oba filmy sebou vláčí hlavní postavu s batohem zmaru. A mě to prostě nebaví sledovat, když tam není nějaký opravdový vývoj. Všechny představené postavy během filmu přidávají střípky do mozaiky utrpení, a celovečerní film o utrpení prostě vůbec nedosáhl očekávání, která tento film z recenzí měl mít. Upřímně jsem si myslel po první třetině, že už stačí toho vykreslování postavy. Že tedy, dobře, toto je tedy on, ale ono to je vlastně vše, co film nabízí. Herecky to Fraser dal pěkně a je pro mě vždy osvěžující vidět film, který si poradí s takto omezeným prostorem (prakticky celé točeno v jedno bytě s prostřihem na kus pláže). Ale příběh, vývoj postav, poselství, to vše mi tam tak moc chybí, že jsem si to jednoduše neužil.

plakát

Manželská historie (2019) 

Po letech musím napsat recenzi, nestačí hodnocení. Několikrát během filmu jsem nahlas musel říct, jak skvěle ta či ona scéna byla zahraná. Věřil jsem jí na 100% a moc mě to bavilo. Herecky teda paráda. Ale děj, závěr, hlavní uvědomění naopak u mě hrozné. Nerozumím vůbec štítku "komedie". Byly tam vtipné scény, u kterých jsme se doma i nahlas zasmáli, ale to z filmu nedělá komedii. Očekávám od komedie jiné rozuzlení. Přišlo mi, že mi film předkládá, že se Nicole všemi způsoby mstí a manifestuje v sobě svou sílu, vedle čehož stále stará Nicole vyvstává na povrch. Zatímco Charlie je obětí pro něj gradujícího průšvihu, film nám pořád jakoby předkládá střípky naděje, které se ale nikdy nezhmotní, ale ani se nestane pravý opak. Vůbec jsem nepotřeboval, aby ten film měl šťastný konec a vrátili se k původní "bezprávnické" variantě, ale vzhledem ke směru, který nám Nicole předkládá se ani nestalo nic jiného. Prostě v duchu rozvodu vše pokračuje dál. A nemůžu se udržet nenapsat o notorických scénách tlačené diverzity z produkce Netflixu. Nevím, jestli třeba postava Nory, právničky měla být autentická nebo šlo o humor jak absurdně falešní lidé v LA na těchto pozicích jsou, to mě nahánělo husí kůži, nevěděl jsem, jestli mi film nastiňuje realitu nebo je to příliš vyhrocený scénář.

plakát

Room (2015) 

Uběhlo asi 20 minut a musel jsem film zastavit a přečíst si popis, zda-li nejsou opravdu celou dobu zavřeni. Myslel jsem si, že bych 2 hodiny v takovém pekle zvládl ve filmu přetrpět, ale po těch 20 minutách jsem si udělal dostatečně dobrý a silný obrázek o tom, jaké to muselo být. Nepříjemné už jen sledovat a přemýšlet, co se musí dít v hlavě jeho mámy. Cesta autem byla asi nejsilnější. V druhé části filmu, kdy Jack objevuje svět, jsem viděl už jen skrze slzy, rozmazaně. Naprosto silný příběh, dostáváme fůru dlouhých detailních záběrů na tváře matky a syna a jejich herecké výkony jen zvětšují dojem, jaké to musí být.

plakát

Já, Olga Hepnarová (2016) 

Perfektní scénář a nastínění příběhu bez zbytečného žvanění o číslech a faktech. Sledujeme reakce a pocity Olgy při střetech se společností. Za film kompletně bez hudby taky patří se pochvala. Ovšem mi to celé kazily herecké výkony.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Bylo tam úplně všechno. Nostalgie rozhodně nebylo nazmar, ať už hereckými výkony nebo vybavením lodí tak i nové postavy a lokace přesně zapadají do konceptu. Celý film je jedno velké "historie se opakuje". SPOLIER--- - Velice příjemně mě potěšila scéna boje s lightsabery na rozpadající se planetě, zvlášť fakt, že ani jeden z bojovníků žádný bojovník s velký B nebyl. Nikdo si na něj ani nehrál a šlo spíš o uvědomění situace. Hlavní postavu zbožňuji od prvního momentu, je to opět taková ta divácká naděje, rysy a hodnoty světlé strany v jedné osobě, konečně ženské.Původní osazenstvo "povstalecké flotily" vyhnalo slzy z očí--- Byl to hodně silný zážitek a těm, kteří říkají, že nostalgie a vtípků narážejících na minulost tam bylo až moc, uvědomte si, že tak to bylo ve staré trilogii ve všech epizodách. Semivtipné kultovní hlášky Han Sola, nekorektní C3PO nebo i maličkost jako typ písma v hledáčku digitálního dalekohledu, který byl použit snad ve všech dílech. 6/5

plakát

101 Reasons to Go Vegan (2010) 

Nejvíce přesvědčivá přednáška, v jedné hodině všechno důležité. James představuje plno zajímavých otázek

plakát

Malý princ (2015) 

solidní slzy tekly krása <3 Nečtěte další komentáře, dospělí tady tomu nerozumí

plakát

Pozemšťané (2005) 

nemohl jsem dodívat do konce, 5/5 silnější než Srpski film