Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (242)

plakát

The Deadliest Season (1977) (TV film) 

Hodně zapadlá věc, kterou zjevně viděla jen hrstka lidí. Ten film ničím zvlášť nevyčnívá, ale celkem vkusně kombinuje hokejový žánr se soudním dramatem a tématem, který se dodnes nevyřešilo. Na půl století starý televizní film s malým rozpočtem je to solidní práce. A navíc tu má první televizní roli Streepovka.

plakát

Malířka a zloděj (2020) 

Do jaké míry se můžou sblížit česká malířka a norský kriminálník, který ukradl její drahý, velkolepý obraz... samozřejmě je to lákavý pro českýho diváka, ale atraktivní to podle mě je i pro fanoušky dokumentů a charakterových studií. Náturou bejvám skeptik a na iluze o upřímnosti doku forem mě neužije, ale jednou za čas se člověk nějaký emoci odevzdá a táhne to s ní až k titulkům i přes všchny ty střihy, hudbu a gesta a další volby - a musim říct, že když záběr po čtvrt hodině zůstal tak dlouho na Bertilově reakci, uvěřil sem mu. Smetlo mě to a po chvíli bojůvek s obezřetností, která varovala, že teď už to půjde jen pomalu z kopečka, tasil film další a další drobný překvapení v podobě informací, struktury a třeba i final shotu, takže na konci sem mohl bejt šťastnej, protože celek tý úvodní náloži dostál. Ale všechny ty kecy stranou, prostě se mi líbí, jak jsou lidi fascinující pavouci a co v nich, mezi nima, a potom zase v nich, vzniká.

plakát

Man vs Snake: The Long and Twisted Tale of Nibbler (2015) 

Zábavnej dokument začíná slavným citátem Emila Zátopka (pořád vlastně nevím, jak na to přišli), a nedlouho po začátku padne další zásadní věta - "What the fuck is Nibbler?" ... Nibbler tady nemá nic společnýho s Otíkem z Futuramy, jde o videohru, u který se pár týpků přetahuje o světovej rekord. Jako u tolika dokumentů, který mám rád, mě na tom především fascinujou ty prazvláštní charaktery a jejich zachycení na tak krátkým prostoru.

plakát

Animovaný život (2016) 

Pusťte si i podcast Radiolab, konkrétně epizodu Juicervose.