Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Poslední recenze (236)

plakát

Kobry a užovky (2015) 

Nejpřeceňovanější český kousek posledních let. Ano patří k tomu lepšímu co v poslední době vzniklo, ale k jásaní to ještě není. Hodně mi to připomíná cyklus "Oběti". Kde byl nejlepší díl Svědek s J. Hanzlíkem. Také v nich byli "obyčejní lidé" a krimi motivy. Jen mi připadali realističtější s větším tahem na bránu. K. a U. nejvíce fungují v humorných okamžicích, které jsou dobře vpraveny do dramatických situací. Tím je odlehčují, ale někdy zastíní i samotnou dramatičnost. Všechny postavy jsou mi celkem nesympatické, i když ne nerealistické. Takových lidiček máme plnou vesnici, tak proč se na ně dívat. To je ovšem můj problém. Zdá se mi že to není plnohodnotný sociální film, ani psychologický. A uniká mi co tím tvůrci chtěli říct. Pořádně se to nevěnuje bratrskému vztahu, ani kamarádskému vztahu. A už vůbec to není studie života na maloměstě. Pokud ano, tak tvůrce zavřít. Spousta scén je natahovaných a ztrácejí tak na dramatičnosti. Viz šlohnutí televizoru. K. Hádek nějaký oslňující výkon nepodává, nijak postavu neposunuje dopředu. Hraje hovado, zatím jsme ho tak neznali a pro to se nám zdá úžasný. Tak to ovšem zahraje kde-kdo. Víc by se to dalo rozebírat, ale výsledek by byl stejný. Prostě zajímavý, polo-zábavný kousek za který se tvůrci moc nemusí stydět. Nejspíš po něm za pár let ani pes neštěkne.

plakát

Rychle a zběsile 6 (2013) 

Tank rychlejší než vytuněné bouraky ? To poráží i absurditu z minula, kdy půlku Ria zlikvidoval trezor. I když jsem si tu scénu aspoň zapamatoval (ale moc mě nebavila-na tank z A-teamu rozhodně nemá), jinak ostatní scény jsou úplně tuctové. Narvali do akcí takový balík, a přitom nebyli působivější než proti tomuto dílu v "chudé" jedničce. I bych řekl že zde jsou dost nevyužité Evropské lokace, trochu to chtělo pozměnit i vizuál, díky němu to bylo zaměnitelné z Riem ( v minulém dílu). A nevyužití jsou zde i herci. Minule si to spolu rozdali Diesel s Johnsonem a takový odvaz tu chybí. A slabý duel Rodriguezová versus Carano to nenahradil. O tom že padouch nedostal pořádně do rypáku ani nemluvím. Samozřejmě je toho víc, ale to se opakuje ve většině komentářů. Ve výsledku je to ucházející zábava, která měla na víc. A Lin jako rejža je pro tu to sérii už vyčpělý.Ještě že už zvolili jiného.

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Tak jako minule, tak i v druhém díle jde "jen" o popkultůrní akční atrakci ! Ještě méně tvoří celistvý příběh než díl první. Jde o to aby se divák vyžíval v akci a v hláškách. Jsou zde vidět nejen hvězdy 80.let ale i všechny zbraně, které si prošli akčním žánrem. Chtěl jsem to rozebrát víc, ale je to zbytečné.Prostě to nemá společné nic s filmem je to jen atrakce a to na 80% ! U mě stále vyhrává v týmovkách vycházejicích s osmdesátých let A-team ! Nejen že byl poctou minulým letům ale měl taky celistvý příběh a herci zde tvořili opravdový tým!

Poslední hodnocení (1 284)

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015)

28.12.2015

Korunní princ (2015) (TV film)

26.12.2015

Kundo: Čas pomsty (2014)

15.11.2015

Sicario: Nájemný vrah (2015)

01.11.2015

Terminator Genisys (2015)

23.10.2015

Kobry a užovky (2015)

04.10.2015

Ant-Man (2015)

17.08.2015

Fakjů pane učiteli (2013)

21.10.2014

Mea Culpa (2014)

14.09.2014

Reklama