Jednoduché - to musím zdůraznit, ale v rámci té jednoduchosti velmi vtipné a svižné. Potěšilo i herecké obsazení. 60% je imho pořád málo, proto dávám 5*.
Škoda. Moc překombinované, zajímavý nápad utopený v moři nesnesitelně samoúčelných sraček. Tohle vážně nemusím. Natočíme film, kterej zvedne ze židlí puritány. Tak co tu ještě nebylo? Zkombinujeme všechny stereotypy defektních postav z podobných filmů a necháme je zahrát děti. Defektní děti, hm, to je dneska v kurzu. To letí. Chlapeček zavře svojí matku do sklepa, protože jí chce pomoct s hubnutím? Holčička se promění v děvku z třetího světa, protože jí chybí otec? Chlapeček vezme pistoli a spáchá promyšlenou vraždu? Jo, to zní dobře! To zaujme! O tom se bude mluvit! Wtf??!
Nečekal jsem žádné zázraky, nečetl recenze ani popis tady na ČSFD, takže mě mile překvapilo hvězdné obsazení, kamera a kvalitní hudební podklad. Ani ten však moc nezachraňuje velmi průměrný, televizní scénář.
Vtipná milá komorní záležitost, kde mě ovšem neskutečně štvala vtíravá roztomilost dětských monologů, která postupně přestává být roztomilá a začíná nudit a otravovat. Rozpačité dojmy..
Tahle detektivka je dokonalá. Ale také dokonale chladná a neosobní. Pochopeno vše, ale nevtáhlo mě to do děje tak, jak bych čekal podle zdejšího hodnocení.
"Kudy se odsud dostanu Bélo ven?" Metro jako temná špinavá past prolezlá šlapkami, feťáky, úchyly, psychopaty, vrahy a... revizory. Kdo z nich vydrží déle? Docela by mě zajímalo, nakolik se film konfrontuje s realitou v Maďarsku, potažmo u nás. Skvělá filmařina.
Dokument, který má hlavu a patu a není jenom výkřikem do větru. Jediné, co bych mu vytkl, je objektivita, která místy kolísá, ač se o ni usilovně snaží. Také se možná mohl místo nekonečných záběrů na rozzuřený dav vesničanů věnovat palestinsko-izraelským konfliktům obecněji.
"Myslím, že jsme zachráněni, dostaneme guláš." Až se budou sebeparodující samoúčelná klišoidní béčka řadit do kategorie hororových komedií, budu dávat plný počet a to právem, protože jsem se opět skvěle pobavil.
Jako zarytý fanoušek a oběť fenoménu nemohu hodnotit jinak. Nicméně pokud jste nečetli knihu, neutrácejte za kino. Budete čelit neuvěřitelnému množství těžko pochopitelných detailů, narážek a souvislostí a ve výsledku budete zmateni a znuděni - to v lepším případě. Pokud bych byl hodně zlý, nazval bych "část 1" nejdelším trailerem v dějinách kinematografie. Ono je tomu tak i v knize - první půlka je vlastně takový trailer k pompéznímu závěru. :-) Ještě něco - nevím, čím to, ale způsob zpracování některých věcí ve filmu (na rozdíl od knihy) ve mně vyvolal překvapé asociace: tak třeba ministerstvo kouzel alias nacistická centrála, mudlové alias Židé, mozkomorové alias zombies, medailon alias The One Ring, Brumbál alias Gandalf a konečně závěrečná scéna s Voldemortem a Bezovou hůlkou alias Minas Morgul s Witchkingem - ta byla asi nejokatější. Inu, někde se inspirace brát musí. :-) // ZAJÍMAVOST: Také jste si všimli, že melodie z potterovského soundtracku zazní ve filmu pouze jednou a to ještě dost nenápadně? Filmmakerům se už zřejmě oposlouchala. :-)
O nic horší než předchozí 4 díly. "Překvapivá" pointa, která už ničím nepřekvapí, exhibice smrti na 100 způsobů a pozor - novinka! - krvavé sračky vám létají přímo do ksichtu! A za pět let dáme Saw 4D: Revival. Plavky a ručník s sebou. :-)
Věřte nebo ne, pro mě je to stejně kultovní záležitost jako např. Krajní meze. :) Z dnešního pohledu mi dokonce tento seriál přijde o kapku nápaditější, i když se nedají moc srovnávat, protože Věřte nevěřte je čistě mysteriózní záležitost a ke sci-fi má narozdíl od Krajních mezí dost daleko.
Nejúchvatnější cesta časem, co jsem kdy viděl, skoro i zažil. :-) A to nejen díky přehlídce nejnovějších vizuálních efektů a simulací. Těším se, až to vyjde u nás.
Dlouhý, trochu zmatený rozjezd, jako by tvůrci nerozhodně přešlapovali na místě a potom předčasné ukončení, když už se děj konečně ukotvil a začal se slibně rozvíjet. Tak na mě působí tento výborný seriál, který měl v sobě jistě dost velký potenciál na to, aby se stal skutečným hitem. Nechápu manažery NBC, proč si zabíjejí tak skvělé projekty.
Cestování časem v hospodě u piva. :D Konečně komedie, u které jsem se zase jednou pořádně pobavil. "Kluci, jsme v háji. Millie je editorka. Editorka, pamatujete? Zabíjejí lidi na vrcholu slávy, třeba Kevina Costnera. A myslím, že teď jde po nás."
Velmi originální po všech stránkách, ale podruhé bych to vidět nemusel. J. Blakeson je frajer; debutní scénář i režie a hned taková pecka. Dejte mu peníze a vyprodá kinosály. :-)
Ve své době to musela být opravdu pecka. Dokonalé herecké obsazení, režie a chytlavý soundtrack vytvářejí vhodnou thrillerovou atmosféru, která tu zachraňuje z dnešního pohledu kapku nudný a předvídatelný scénář. Nezbývá než doporučit.
Paráda, přesně můj šálek čaje. Příjemné žánrové osvěžení v dobách, kdy hororu vládne klišé a brutální naturalistické scény od 10. minuty filmu nejsou žádnou výjimkou. Bohužel masy dnes slyší na něco jiného, svědčí o tom celkové hodnocení tady i na IMDb. Na protest proti tomu dávám 100%, chci víc takových filmů. :)
"Závěr děsivého hororu plného překvapivých zvratů přináší šokující a zlověstné rozuzlení." :D To se v mém případě tedy rozhodně nekonalo, celý děj jde tradičně odhadnout po prvních 10 minutách, nicméně i tak film v mých očích zůstává lehce nad průměrem. Renée Zellweger (netrpím alergií) to v roli sociální pracovnice celkem seklo, tedy alespoň do onoho "šokujícího a zlověstného rozuzlení". :) Mimochodem celou dobu se tu nabízel potenciál vymítání, už už jsem doufal v nějaký náznak, ale pak přišel trapný konec, který vše zabil.
Wtf 67%? Ja v tom nevidím nic tak převratného. Režisér vsadil na jistotu a povedlo se. Jak tohle může někdo porovnávat se Saw? Saw je především psychologický thriller, oproti němu je The Last House on the Left jedna velká nuda vyplněná splatter vatou. Ale na masy zabírá, o tom žádná. Příště víc nápadu. A nebo točit komedie. Párkrát jsem se i nemístně zasmál.
Nepřekonatelná Audrey ve své životní roli. Jeden z nejvybroušenějších klenotů klasického Hollywoodu. Je to neuvěřitelné, ale ani po téměř padesáti letech neztratil nic ze svého původního třpytu. :-)
Zkažená úča (2011)
Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010)
odpad!Třeba mě ukamenujte, ale větší blbost už jsem dlouho neviděl. To nešlo dokoukat. Asi se zařadím mezi suchary ze zbytku světa a přestanu sledovat komedie pro teenagery.
Milovaná (2010)
Hodně dobré, bez chybičky. Kvalitní film ještě nezemřel. K tomu ten brutálně skvělý výkon hlavní představitelky!
Dvanáctiletí (2005)
Nákaza (2011)
Má mě rád, nemá mě rád (2010)
L. A. - Přísně tajné (1997)
Lovci duchů (TV seriál) (2005)
odpad!Tento seriál bych přirovnal k horším "nekonspiračním" dílům Akt X, kde navíc chybí Mulder a Scullyová. Hrdinové mi jsou maximálně nesympatičtí, scénáře k jednotlivým dílům jsou psány jako přes kopírák, hlavní příběh je nudný, nezajímavý a vrcholem všeho je arogance a hloupost, s jakou se seriál vnucuje, jak je hrozně "cool". Nechápu, čím si zasloužil tak vysoké hodnocení.
Jsem číslo čtyři (2011)
odpad!Proboha, co to zase Hollywood vyblil za sr**ku!? Nejsem žádnej superintelektuální divák, ale čeho je moc, toho je příliš. A další vykrádačku vykrádaček filmů a seriálů o hrdinech se superschopnostmi už prostě nezkousnu. Ani přes sexy tvářičku Teresy Palmer.
Prasátko Peppa (TV seriál) (2004)
Na Prasátko Peppinu mi nešahejte!
Revizoři (2003)
Budrus (2009)
Pach krve (2003)
Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010)
Saw 3D (2010)
Věřte nevěřte (TV seriál) (1997)
Cestování na okraj vesmíru (TV film) (2008)
Cestovatel (TV seriál) (2007)
Vše, co jste kdy chtěli vědět o cestování v čase (2009)
Zmizení Alice Creedové (2009)
Ninja Faktor (TV pořad) (1997)
Tak tohle můžu. Neznám jinou TV show, kde by moderátor sypal jednu brutálnější hlášku za druhou. :D
Milenec nebo vrah (1996)
Dům ďábla (2009)
Případ číslo 39 (2009)
Pán prstenů: Návrat krále (2003)
Rozšířená verze ho dovedla k dokonalosti.
Poslední dům nalevo (2009)
Titanic (1997)
Klasika a zároveň jeden z mála filmů, u kterého mi dabing sedne víc než originál. :)
Miluju Saru Jane (2008)
That's a mothafuckin' good thing.
Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)
Po letech shlédnuto ve Full HD, Special Extended Edition. Kdo má tu možnost, doporučuji. Je to nádhera.
Snídaně u Tiffanyho (1961)