Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Krimi

Recenze (15)

plakát

Přání Ježíškovi (2021) 

Naprosto zbytečný remake polské Noci plné zázraků, která se mi líbí a o Vánocích na ni koukám už pravidelně. A v tom je ten hlavní problém. Nechápu, proč Češi v roce 2021 remakují polský film z roku 2011. Není tu žádný podstatný časový ani kulturní odstup a film je až na drobné odchylky jak podle kopíráku, což mě spolu s některými nepřirozenými hereckými výkony po celou dobu silně iritovalo. Navíc je tam Krajčo. Přiznávám, že kdybych neznala originál, tak bych hodnotila výš. Takže pokud originál neznáte a nevadí vám Krajčo, přidejte jednu až dvě hvězdy.

plakát

Nadějná mladá žena (2020) 

Tohle se mi hodně líbilo. Originální cesta za pomstou a "nápravou" hříšníků, trochu to připomínalo Kill Bill. Cassie jsem si hned oblíbila, ačkoli její počínání bylo dost nebezpečné a sebedestruktivní. Pomsta byla trochu soft, nezacházela za hranu zákona a vzala to přes psychiku, ale stejně stále přemýšlím o rozdílu mezi modrými a červenými čárkami v zápisníku. Christopher Mintz-Plasse modrý a Adam Brody červený (a krev na nohou, když od něj šla)... takže mimo kameru to možná zas tak soft a v mezích zákona nebylo. K jakému zvratu dojde objevením videa bylo ale hned jasný. Úplný závěr taky předvídatelný, ale zároveň uspokojivý, takže mu není co vytknout. Jinak na filmu zaujme i barevnost a skvělý soundtrack.

plakát

Schmitke (2014) 

Připadalo mi to jako taková česko německá lynchovina. Už tomu chybělo jen to, aby zpoza stromu bafnul medvědí muž po vzoru scény z Mulholland Drive. Na českou tvorbu originální a zajímavě natočené, hodně se mi líbily obrazy Krušných hor v mlze, která by se dala krájet. Další plusy za atmosféru, kterou dotvářely tak nějak strašidelné zvuky větrné elektrárny. Docela dobře se na to koukalo a zajímalo mě, kam to povede. Na druhou stranu fakt nedokážu říct o čem to bylo. O Krušných horách? Nevím, nechápu, dost snové. Ne, že by mi to vyloženě vadilo, ale přecejen se na to znovu asi nepodívám.

plakát

Konečně trhák! (1953) 

Děj točící se kolem přípravy show, jež je námětem mnoha muzikálů, mě v tomto případě příliš nezaujal. Ale ta taneční čísla jsou prostě vynikající!! Obzvláště mě potěšila parodie na film noir s vymakanou choreografií a pak také trojčata a jejich "MGM má lva, naše máma tři". PS: Astaire je mi sice sympatičtější než Kelly, ale Zpívání v dešti je určitě lepší.

plakát

Shock Treatment (1981) 

Velké zklamání! Že to nepřekoná Rocky Horror bylo snad jasné, ale tohle... První má reakce byla "vraťte mi Bostwicka a Sarandonovou", nakonec jsem si uvědomila, že je nejspíš dobře, že tu nehrajou (to samé se týká Tima Curryho). Děj byl nezajímavý, postavy taktéž, nakonec mi přišel nejlepší Charles Gray. Tohle všechno by mohla zachránit už jen hudba, ale bohužel ani ta nebyla nic extra. Tři hvězdičky za úctu k Richardu O'Brienovi, protože po RHPS vím, že umí napsat něco mnohem, mnohem lepšího. Jinak se ztotožňuji s komentářem uživatelky GigaPudding.

plakát

Včera neděle byla (1938) 

Jakožto fanynka prvorepublikových filmů musím tento kousek zařadit spíše k těm slabším z nich. Příběh přehnaně naivní slečinky mě zrovna moc neohromil, na druhou stranu koukat se na to dá, je to taková oddechovka. Potěchou je pro mě výborná "semetrika" Nedošínská:)

plakát

Dracula (1931) 

Dracula Toda Browninga sice není ani trochu strašidelný, narozdíl od staršího Upíra Nosferatu, ale mě se líbí podstatně víc, a to především proto, že tu nejsou žádné zbytečně zdlouhavé scény a děj má spád. Upíra Nosferatu bych klidně zkrouhla o půl hodiny. Bela Lugosi je jako Dracula přesvědčivý (tedy až na moment, kdy se odvrací od Renfieldova kříže - to mi přišlo hodně nepřirozené) a neméně přesvědčivý je i Dwight Frye v roli Renfielda. Netopýři na provázcích působí dnes už opravdu směšně ale to se vzhledem k době vzniku filmu nedá pokládat za nedostatek. Jediné větší mínus spočívá v jednoduchosti zničení Draculy v závěru, který je dle mého trochu odbytý.

plakát

Strážci vesmíru (1993) (seriál) 

Jedna hvězdička za to, že jsem to jako málá žrala. Jinak příšernost... každopádně to už nikdy nechci vidět!

plakát

Rocky Horror Picture Show (1975) 

Něco jako láska na první pohled. Úchvatné a úchvatně úchylné kostýmy, psycho kulisy, barvy, barvy a barvy.... no a samozřejmě dokonalá hudba! Tim Curry je v roli Frank-A-Furtera nanejvýš přesvědčivý a ostatní postavy (v čele s Riff Raffem) jsou taktéž nezapomenutelné. Zábava, tanec, sex, rock'n'roll..... Nakonec snad už jen "Let's dance the TIME WARP!!!!"

plakát

Psycho II (1983) 

První psycho je prostě skvost, ačkoli dnes už spoustě lidí připadá spíš směšné. V tomhle konkrétním případě je sice moc nechápu ale budiž. Od dvojky jsem čekala spíš něco jako "znesvěcení" Hitchcockovi tvorby ale to jsem se šeredně mýlila. Naopak myslím, že lepší pokračování si Psycho nemohlo přát a všechnu čest Richardu Franklinovi za to jak dobře dokázal navázat. Pět hvězdiček bych si asi nedovolila dát, vzhledem k úctě k původnímu dílu ale čtyři hvězdičky dávám s naprosto čistým svědomím a s doporučením všem, kdo ještě Psycho 2 neviděli.