Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Poslední recenze (25)

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Není to odpad, ale je to nuda. Padesát odstínů šedivé nudy. Herci mezi sebou mají nulovou chemii, Dornan hraje tím, že se mračí a Dakota tím, že má otevřenou pusu alá Kristen Stewart. Dornan má být chladný a uzavřený chlap, ale je spíš zamračený a rozpačitý. Dakota je ráda, že má hlavní roli, ale hereckého talentu po rodičích moc nezdědila, nevěřím jí ani na minutu, že je nevinná. Vypadá sakra zkušeně. Ta knižní předloha vznikla na základě Stmívání, takže dost vrže, prostě na Stmívání naroubovala autorka metody bondage sado maso, ale nefunguje to. Ta knížka je ale horší než ten film. takže za to aspoň jedna hvězdička. Ve filmu se jim podařilo vyjmout autorčin opakovaný slovník a uvažování té slepice Any o vnitřní bohyni a její Holy Fuck ,Holy Crap, Holy Cow furt dokola. Nepodařilo se jim ale vylepšit sex. Film nudí, je klišoidní, nepřináší ani dost hraní, ani dost napětí a sexu. Hercům není možné věřit, že nevinná dívenka nemůže odolat svodům pošramoceného miliardáře. Poté, co se setkají, se Ana nechá rychle a bezbolestně odpanit, je to skoro jako jít na prohlídku ke gynekologovi, stejně sterilní a mírně nepříjemné. Pro diváka. Po odpanění následuje scéna ONA v JEHO košili připravuje snídani a třese se-tancuje u nějaké hudby (neznám moderní zpěváky, nepoznala jsem). To je skoro ve všech amíckých filmech, vyspí se spolu a ona pak povinně musí pobíhat v jeho košili...uf. U další scény on má rozervané džíny a jinak nic a nese ji v náručí...klišé, kýč, nuda. Film navíc není erotický, kdyby byl, měl by v USA nálepku NC 17, což nemá, má R, takže na to můžou mladiství s doprovodem rodičů a Francie od 12 let přístupno, to vám napoví, kolik erotiky tam je. Pro dámy - je tam vidět Dornanovo vymakané tělo a jeho zadek. Pro pány - je tam zadek a prsa Dakoty. Ale sex působí trapně a příběh nudí. Sexu je tam minimálně, 15 minut z celkového času 125 minut. Soundtrack k filmu je stejně nudný jako film, samá moderní ječidla včetně nadhodnocené Beyoncé a její Crazy in love. režisérka se snažila, ale co chcete provést s takovou knížkou, která je uboze napsaná? James měla kontrolu nad filmem, z knihy by se dala vykřesat dobrá erotika, kdyby se ta kniha přepsala. Chcete erotiku? Udělejte si hezký večer doma a nechoďte do kina. Nebo zalovte v archivu filmů. Jistě najdete něco lepšího.

plakát

Bůh masakru (2011) 

Naprosto dokonalý herecký koncert skvělých herců, velmi příjemná podívaná. Film odkrývá lidskou povahu velmi realisticky od začátku do konce. Žádné speciální efekty, žádné střílečky a tleskání na konci. Místo toho dokonalý film o lidské psyché, čtyři herci, jeden pokoj a "Masakr." Všichni čtyři herci jsou prostě báječní a Polanski opět dokazuje, že umí.

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2011) 

Už jenom výběr herců naznačuje, o jakou taškařici půjde. Ukrajinský dělník coby Mikael a hezká Američanka coby Lisbeth. Craig není moc přesvědčivý a Rooney ještě méně. Nepůsobí ve své kůži v roli dívenky s přebarevnými vlasy, odbarveným obočím. Režisér ubral z jejího příběhu, bojím, bojím grafického násilí, scénař pořádně nevykreslil onu postavu a nemá šanci dosáhnout ani na paty Noomi Rapace. Knihy jsou samozřejmě nejlepší (ve většině případů), ale tato verze je slabým odvarem verze švédské. Pitomé rádobyšvédské akcenty jenom kazí dojem z filmu. Ubohý, nepropracovaný scénář. Kdo nezná knihy a neviděl švédskou verzi, bude asi nadšený. Opět se potvrzuje, že když Američané sáhnou na evropský materiál, většinou to dopadá tragicky.

Poslední hodnocení (273)

Rodinu si nevybíráš (2011)

18.02.2015

Co jsme komu udělali? (2014)

18.02.2015

Padesát odstínů šedi (2015)

18.02.2015

Něžnost (2011)

17.01.2015

Erasmus a spol. (2002)

17.01.2015

Lov na boháče (2006)

17.01.2015

Prostě spolu (2007)

17.01.2015

Proti větru (2011)

17.01.2015

Krásné lži (2010)

17.01.2015

Reklama