Profil Hodnocení (1670) Komentáře (442) Obsahy (18) Filmotéka (1657)
Oblíbené filmy Oblíbení režiséři Oblíbení herci Oblíbené herečky Oblíbené seriály
Moje komentáře |
Twilight sága: Nový měsíc (2009)
22.11.2009 |
| |
Předně bych chtěl říci, že na tento film nemá cenu vůbec chodit, pokud jste nečetli knihu nebo nejste duševně závislí na někom z hereckého obsazení, jako já (Kristen). Zaprvé proto, že kniha sama není nijak zvlášť vhodným materiálem pro film, jednak proto, že scénáristka Melissa Rosenberg je totálně neschopná dělat svůj job a jakoby odebrala ze scénáře téměř jakékoli emoce, které vzbuzovala kniha. Na režii bych vinu moc neshazoval, Chris Weitz dělal co mohl. Jeděné co mu zazlívám, je vystřihání několika zajímavých scén které Melissa ze scénáře neanihilovala. Za druhé - Kristen. Co si budeme povídat, tenhle film stojí hlavně na ní a ona opět nezklamala. Nu prostě Kristen, netřeba slov. Nakonec bych ještě vyzdvihl soundtrack, který mě osobně sedne přímo ohromě a to jak orchestrální Alexandra Desplata, tak písničkový. Upozorňuji, že moje hodnocení je dosti pravděpodobně zkreslené díky mé neskrývané obsesivní fixaci na herečku v hlavní roly. |
Česko - Slovenská SuperStar (2009) odpad!
18.10.2009 |
| |
Nějak si nedovedu představit, že by se na tohle někdo vydržel dívat víc než deset minut. |
Taxi (2004)
07.08.2009 |
| |
Položil jsem si závažnou otázku: "Jaký účel mělo natočit tento film?" Mimo peněz mě nic nenapadlo. |
Legend of the Seeker (2008)
10.07.2009 |
| |
Temná fantasy Terryho Goodkinda plná brutálního násilí a naturalismu byla společností Disney znásilněna a rozpatlána do serie, která má s knihou pramálo společného, jen proto, aby se dala natáhnout na cca 20 dílů a mohla se vysílat i odpoledne, když děti přijdou ze školy. Výsledkem je dětský dobrodrůžo seriál jen o trošku lepší než Xena a podobné. Přiznejme si, na tohle jsme všichni koukali tak do ranné puberty. Goodkindovi čtenáře to nemůže uspokojit a takový čtenář při sledování prochází psychickou torturou a vymývaním mozku. Ať žijou prachy, ale co by kdo mohl od Disney čekat, že? Až odezní zklamání, možná, že hodnocení zvýším.
UPDATE: Po shlédnutí celé sezony jsem došel k závěru, že při pohledu jako na stand-alone seriál je seriál poměrně dost kvalitní a zábavný, přestože je příběh okleštěný. Nicméně mě stále mrzí že se s jednotlivými aspekty knihy jedná poněkud bezmyšlenkovitě, což vedlo k, sice povedenému a zajímavému, ale neautentickému konci sezóny. Nejvíc mě ovšem mrzí absence hlubšího rozpracování vztahu Richarda a Kahlan. |
Nenarození (2009)
23.03.2009 |
| |
Jedna hvězda za Oldmana, ale jinak by měli tvůrce začít vymítat. |
Jste to, co jíte (2006) odpad!
27.01.2009 |
| |
Nechápu něčí touhu ztrapňovat se před televizní kamerou |