Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 029)

plakát

Tajemství staré bambitky 2 (2022) odpad!

Tohle už nebylo ani špatné. Dejme tomu, že Vetchý nevypadá na 60, ale tady ani nemá co hrát. Snad mu za to zaplatili dost peněz. Ploché postavy, chovají se každou chvíli jinak a celé je to takové natahované, bez nějaké nosné zápletky. A když už jsem myslel, že se konečně začne něco dít, protože jsou ve vězení, tak to během deseti minut skončí. Jelo to jen na pozadí, když jsme něco hráli, ale ani děti, pro které to je určeno, to nezaujalo.

plakát

Betlémské pohádky (2022) (pořad) odpad!

Naprosto nechutná sračka. Nedoporučuju dětem. Leda by se jim rodiče chtěli pomstít. Jak z hlavy nějaké vypatlané fetky. Tupé, hloupé, nudné. Šílený srací blábol. A to chce ta zkurvená Česká televize platit od každého, kdo má připojení k internetu? Za tohle? Poprvé po 3 měsících jsme pustili Déčko (jinak jedeme jen Netflix a Voyo), že se děti podívají na Večerníček. A tohle dostali. Jak to může někdo nejen platit, ale vůbec pustit do televize. To tam nikdo nekontroluje, co děti uvidí?

plakát

Wednesday (2022) (seriál) 

Je to strašné. Gomez Addams se nějakým zvláštním způsobem změnil na Festera, jen mu vyrostly vlasy. To ho do hajzlu nemohl hrát třeba Banderas? Ten by byl luxusní Gomez. A místo aby se podezřením z vraždy vychloubal, tak to tají! Co to je za blbost. Gomez by byl nadšený, že ho považují za bestiálního vraha... Morticie si neužívá to, že si nerozumí s dcerou a mají rozpory a dcera ji nenávidí, ale má z toho špatnou náladu a radši ji zavřou do Bradavic (ty uniformy byly jak kdyby je stáhli z Hermiony). A Wednesday... Ta malá chudinka... Co jí to udělali? Že by ji tak poznamenal ten tábor z filmu z roku 1993? Trochu ji lze poznat ve scéně s piraněmi, ale jinak je jak vyměněná. Má kamarády, nikoho nemučí, není nad věcí, ale chová se emotivně (!) a je ve stresu, háže drsné hlášky, které však většinou vyznívají pekelně pozérsky, a místo aby byla temnou a nedostižnou femme fatale, tak je jen tupou namistrovanou primadonou. A usmívá se! Vyznívá tak velmi hloupě. Prostředí školy je nevyužité a když jsme u toho, tak to rozdělení na upíry, vlkodlaky, mořské panny a to čtvrtý už nevím bylo jako co? Addamsovic svět byl mírně tajemný, ale většinou tam o žádné tyto trapné serepetičky vůbec nešlo. Mnohem lepší by bylo, kdyby to byla nějaká přísně katolická škola, případně standardní polepšovna, kterou by jí určil soud... Jenže takhle to je jen další věc, která do Addamsovic univerza nezapadá a tak to posílá do kopru. A temný, morbidní humor balancující na hraně nebo ji občas překračující se ztratil kam? Změnilo se to v pseudorodinné drama plné trapných hlášek, které se po nějaké době také vytrácejí a uvolňují tak místo standardním americkým vztahovým klišé kecům... Jenna Ortega je asi celkem fajn, ale kromě jedné zamračené polohy (a občas úsměvu) její tváře a přihrbeného postoje jsem si nevšiml, že by tak extra dobře hrála. Vypadá, jak kdyby jí někdo narval něco velkýho tam, kde slunce nesvítí. Má ji být 16, ale je jak trpaslík. Nejlepší Wednesday je stále Christina.. Jo a Christinu Ricci jsem si musel vygooglit, koho hraje, protože bych ji nepoznal a její role nijak zvlášť nevybočuje... Tim Burton feeling je naprosto nevýrazný a jeho hračičkovství a temný humor tam prostě není. Celkově to považuju za naprosto zprasenou šanci na dobrý seriál a ztrátu času. Vhodné leda tak pro malé děti. Detektivní linka je naprosto obyčejná. Trochu inteligentní člověk odhalí vraha tak ve druhém dílu a balancuje mezi dvěma, kteří to nakonec jsou. Jen ubohá Wednesday postupně obviní všechny, kteří jsou k dispozici... Na zlepšení chuti si budu muset pustit některou ze starých verzí. A když to vidím, tak jsem fakt rád, že Burton ty filmy z 90. tých let nedělal, protože tohle se mu fakt nepovedlo. To mohl točit naprosto kdokoliv a hůř by to nedopadlo. Ale švy prachy určitě dostal.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Už jsem úplně zapomněl, jak moc jsem v předchozím dílu fandil pozemšťanům a jak moc mě ti modří zmetci štvali. Díky za připomenutí. Na pohled hezké, a to je asi tak všechno. Návrat záporáka z předchozího dílu považuji za největší faux pas filmové historie.

plakát

Snivokraj (2022) 

Prvních dvacet minut jsem si říkal, že to vypnu. Bylo to zdlouhavé a nudné. Dovolím si říct, že prostřihat by tomu neuškodilo. Ale pak se holčička dostane do snového světa a začne jízda. Jen si bohužel myslím, že sny nebyly vůbec využité tak, jak by si zasloužily. Vlastně celkem uvidíme všeho všudy snad jen 7 snů a to některé velmi okrajově. Herecké výkony jsou fajn. Mělo to úžasnou poetiku, obzvlášť Chrisova postava. Smutný strýček, jehož největší přátelé jsou kliky od dveří... Když se nad tím člověk zamyslí, tak vlastně by to mohlo vysvětlit spoustu věcí. Třeba proč se tolik lidí chová, jak se chová. Zapomněli se vzbudit a jejich lepší já zůstalo ve snu. Na světě potom žije jen stín jejich dávného ducha, šedivý, nudný a bez jiskry. Na to, že je to podle komiksového stripů z novin z roku 1905 se to fakt povedlo. Jen se opět musel chlapeček přebudovat na holčičku kvůli genderové vyváženosti... Jak smutné.

plakát

Seveřané (2016) (seriál) 

Tu jednu hvězdu dávám za kostýmy, kameru a přírodu. Jinak je to tak naprostá nudná sračka, že jsem fakt nechápal. Jako humor není tupý a prvoplánový, on je vlastně jen strašně zdlouhavě podaný a mnohdy ani není moc vtipný. Často je fekální. Na každý díl vychází jen pár vtipů a většina je tak protažená, že člověka ani nebaví čekat na pointu. Postavy jsou nezábavné a nesympatické. Je to obrovská ztráta času. A tak to vypadalo nadějně. Úplně jsem si přál, aby se tam objevila ta legendární montypythonovská noha, všechny rozšlápla a někdo zařval: Tenhle skeč už není vtipný!"

plakát

Jurský svět: Křídový kemp (2020) (seriál) 

Je smutné, když homosexuální lobby pronikne tak daleko, že dětem kazí celkem zábavný seriál. Jako že lesby v seriálu pro děti už je dost přes čáru... Příště si tam budou povídat, jak si co nejlépe přetáhnout mušličky... To barevné rozdělení ještě člověk relativně neřeší, v Americe je těch různých lidských odrůd hodně, ale tohle už je trochu moc. Asi není na Netflixu počin, kde by nebyla nějaká buzna, lezba nebo kdoví jaké nebinární koťátko... Ve skutečnosti ale není svět tak zaplevelený těmito zmatenými pohlavími. Nikdy jsem proti nim nic neměl, ale začínám na to být už docela alergický... Pro mě byl děj už až moc překombinovaný od třetí série, ale dětem se ta natahovaná omáčka stále líbila. No ta poslední série už je hodně trapná a malá už se odmítla koukat. Syn ještě stále kvůli dinosaurům, ale už ho to taky moc nebaví... A je zajímavé, že na to koukal v Tunisu, kde to bylo až od 13+...

plakát

První krev (2022) (seriál) 

Pomsta serfujících sexy vampů v bikinách... Myslel jsem, že tam bude víc surfujících sexy vampů v bikinách...

plakát

K zemi hleď! (2021) 

Americký film K zemi hleď! který nastavuje zrcadlo vyšší společnosti, nám představuje dva vědce, kteří se snaží probít přes byrokratickou a idiotickou bariéru mezi slušnými inteligentními lidmi a hloupými zhýralci, pro něž je dollar a moc alfou a omegou života. Dělám u policie 15 let. Tuhle realitu, kde člověk musí překousnout naprosto absurdní věci, které nemají s logikou a rozumem a objektem zájmu nic společného, zdolávám celý svůj profesní život. Výsledek? Je to nezdolné skoro stejně jako rčení: Takhle se to dělalo vždycky, tak na tom nebudeme nic měnit... Ta absurdnost jednání mě dostávala a poznával jsem v tom lidi. Obzvlášť ty, kteří jsou u moci. Za tu dobu, co to dělám jsem poznal tisíce lidí většinou v těch vypjatých okamžicích, kdy se chovají opravdově a prostě my jsme opravdu takoví. Stoprocentně jsem rozuměl na konci DiCapriově postavě, že radši umře doma s rodinou, než aby šel s tou bandou sráčů na cizí planetu. Nejlepší scéna? Když generál v Bílém domě prodá návštěvníkům vodu zdarma. To je lidstvo. Buď jsme lidé, kterým jde o vlastní prospěch za každou cenu a nezajímá nás nic, nebo jsme tu snahu něco změnit už dávno odložili do pozadí. Jak se říká, hlavou zeď neprorazíš. A lidská tupost je jak babylonská zeď. Stará a obrovská. Už aby lidstvo skončilo, vesmíru se rozhodně uleví. Svým dětem nepřeju život v naší společnosti. Ten nekonečný boj je unaví a zničí stejně, jako mě. Tímto emotivním neprofesionálním způsobem končím svůj 1001 komentář zde na ČSFD. Nechť je mým ideálům země lehká. Čest jejich památce.

plakát

Párty Hárd (2019) 

Můj komentář číslo 1000. Dlouho jsem přemýšlel, co komentovat, protože si říkám, že to je malý milník. Velký krok v mém virtuálním životě a malý, takřka zanedbatelný krok pro lidstvo. Pro mě je toto nejvýznamnější český film, který mi po mnoha letech opět dokázal, že i u nás vznikají extrémně dobré filmy, že i u nás někdo dokáže vypointovat fór a nezkazit ho, že se tu nemusí točit jen trapný politicky korektní mainstream. Tak od srdce jsem se už dlouho nezasmál. Naprosto dokonalé vykreslení postav, za sebe palec nahoru za bezprecedentní rodiče. Žlutý poplach a Já myslel že se tu prcá naprosto nejlepší postavy... Grundza králem českých cikánských herců. Kam se hrabe jaksemenuje z Mostu. Na nic si to nehraje, jde tam o prdel a je cítit, že tvůrci maji hranice nastavené jen svým názorem, protože si to platí sami. Finální faux pas mě málem sundali ze židle. Neumím si představit to koukat sjetej, to musí být naprostá řachanda... Doporučuji všem, kteří nejsou fundamentální, kteří nejsou bigotní, kteří nejsou prudérní a kteří jsou otevření možnosti, že morálka a mravnost jsou jen lidský výmysl, který nemá ve vesmíru jiné opodstatnění, než se mu vysmát.