Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (182)

plakát

Zóna smrti: Čas odplaty (2015) 

Hodně dobrá akce se střídá s poměrně dlouhýma a nepříliš zajímavýma kecacíma scénáma. Kam nemůže čert, tam nastrčí malou nemocnou holčičku. Kupodivu mě přišlo skloubení té nejvymakanější akční řežby s klasickou hudbou dost nepatřičné. Takže ty tři hvězdy jsou jen a pouze za tu akci, ty části mezitím jsem musel částečně přeskakovat, protože jinak by mě to unudilo.

plakát

Ochránce (2012) 

Kromě akčních scén (zejména ty střílecí byly fakt dobrý) a Stathama je to fakt blbost. Scénáristu bych nakopal do prdele a to jak za vývoj hlavní postavy (nechápu, proč se ruský mafii nepomstil hned jak mu zabili ženu, ale pro nějaku neznámou číňanku ty rusáky vymlátí) tak za vývoj situace, kdo chtěl co s kým vyměnit a proč se do toho pletli jiné skupiny (co by z toho měli?) a jak o tom věděli? A několik myšlenkových zkratek typu: "Co je na tom čísle divného" "Hodně sekvencí začíná trojkou a sedmičkou" "Tak to je jasný, je to zašifrovaný kód k sejfu" - to mě fakt dostávalo.

plakát

Boj o Hedvábnou stezku (2015) 

Solidní akční historický (?) (velko?) film. Dobré souboje, nemá to moc hluchých míst, Cusack a Brody jsou dobří, nenudil jsem se. Ale mnoho věcí si mohli opustit. Například dravé ptactvo útočící na armádu, celou linku s Chuo Anovou ženou a dětmi, ten heroický patos v souvislosti s opětovnýma řečma o míru. A Jackieho Chana.

plakát

Jump street 21 (2012) odpad!

Pro mě byla většina vtipů už za hranicí trapnosti, v půlce jsem to vzdal. Navíc Tatum je tady dost prkennej (není to role pro něj) a Hill mi lezl na nervy.

plakát

Muž z oceli (2013) 

Moje komixově - scifistické srdíčko zaplesalo, protože akce byla skvělá, souboje měly správnou sílu a destruktivnost jak by souboje nadlidsky silných bytostí měly být (prostě se navzájem prohazovali přes město, ničíce při tom všechny budovy...). A to prostrředí na Kryptonu, hmmm, nádhera. Dějové linky zabývající se Supermanem, jeho dětstvím a dilematem, zda svou sílu ukazovat lidem či ne - tak tadytěch blábolů naštěstí nebylo až tak moc... až na nepochopitelnou smrt jeho pozemského otce (to byla fakt slátanina, kterou si mohli autoři odpustit). Jinak Lanová se mi celkem líbila (i když bloncka?). A záporák taky výživnej...

plakát

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013) 

Slušný hlášky, slušné tempo, slušná akce. Hezký zbraně-hračky (takový důmyslně batmanovský). Hezká Gemma Arterton v slušivém koženém oblečku. Na víc jak 70% to ale kvůli své jednoduchosti nemá. Ale jinak dobrá guilty-pleasure.

plakát

Skyfall (2012) 

Nechápu, co na tom lidi vidí, ale celej film byl nahovno. Plno prázdných scén o ničem, hnusný ženský (bondgirl býval pojem, ale tohle snad není možný - takový hnusný a navýrazný zamlovaný prkno, který v ději stejně nemělo žádnou úlohu, to už sem fakt dlouho v Áčkovym filmu neviděl. Vedlejší postavy úplně na hovno a je jim věnovaný zbytečně moc času (postava Q byla fakt mimo a herec úplně tumpachovej) Děj je úplně nelogický, záporňák je k smíchu a k pláči zároveň a Bond je znovu drsný hovado. Já prostě měl rád toho šarmantního elegána z doby před Craigem. Kdyby ale byla aspoň pořádná akce, tak bych to tomu odpustil.

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Jsem fanouškem 80kových i 90kových akčních filmů, mám rád Arnolda, Lundgrena, Jeta Li, VanDamma i Slye. Ale sere mě, že to nemělo hlavu ani patu, nastrčili tam nějakou ženskou, která zabírala stopáž aniž by měla v příběhu nějakou roli. Sere mě, že místo aby se bojovalo nebo něco, tak se tam náhodně objevujou postavy jako Norris nebo Arnold, který se snažej o vtipný hlášky, který jsou spíš trapný.

plakát

Bez dechu (2011) 

Najednu stranu mě to celkem bavilo ve smyslu, že jsem neměl chuť to vypínat nebo přeskakovat pasáže, na druhou stranu to na mě působilo dojmem naprosté průměrnosti. Příběh sice drží film pohromadě, ale je předvídatelný (což já osobně ani nemyslím jako velkou výtku) a ve scénáři chybí hlášky... Lautnerova postava tak působí docela tuctově a přiznávám, že jeho ksicht mě trochu otravoval. Takže jen kvůli němu dávám 2 hvězdy (průměr je 2,5 hvězdy...) Škoda, že neměli větší roli Maria Bello a Jason Issacs - ty mám oba rád.

plakát

Zátah: Vykoupení (2011) 

Dobře, dobře. Nekompromisně tvrdý akční film s hromadou choreograficky výborné akce, slušným gore (žena se nevydržela dívat), jednoduchým příběhem, který nezdržuje od akce, přesto jsou v něm zajímavé zvraty. Trošku jsem měl výhrady k určitým akčním scénám ve smyslu, že když už leží ten nejhrozivější protivník na zemi, tak ho tam prostě zkopu na hromádku, rozhodně ho nebudu zvedat, aby mě to v příštím okamžiku zase nandal. A když už se mi ho podaří chytit z kotník, tak mu ho prostě otočím a zlomím, nebudu ho za tu nohu jen tahat.... Ale jinak je z toho cítit atmosféra drsné hry o život. Scény bitek se střídají s napínavími scénami, kdy se policisté jen schovávají... Prostě, něco takového tu dlouho nebylo, musím prostě dát plný počet.