Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Srbský film

Srbský film (2010)

Vysoce kontroverzní dílko, které většina lidí hodnotí buď plnou palbou nebo odpadem. Je to snad nejzvrhlejší film, jaký jsem kdy viděl a u některých scén jsem litoval, že nejsem po jídle, abych měl co zvracet. Ale zároveň se nejedná o prvoplánový hnus zaměřen na ty nejnižší lidské pudy, nýbrž když se člověk povznese nad ty exploitační scény a bez předsudků se snaží najít myšlenku, světe div se - ona tam je! A to velká. Můžeme zde například vidět hezkou kritiku konzumní společnosti ukázanou na pozadí natáčení opravdu odporného druhu porna, dosahujícího zhruba úrovně většiny reality show, seriálů a jiných pořadů, které nám nabízejí i naše televize. Neuvěřitelně frustrující věc, kde na konci je krásná beznaděj a bezvýchodná situace Miloše a jeho rodiny, úplný závěr dojem ještě více vylepšil. "To je film!"

Kiwi!

Kiwi! (2006)

Ač nejsem příznivcem kreslených filmů, tento kousek se mi vklínil dokonce do žebříčku top10, protože na prostoru 3 minut je tu nacpáno tisíckrát víc emocí než mnohdy u dvouhodinové stopáže. V první půli jsem neměl ani páru, o co tomu podivnému pseudoptákovi jde, ale když jsem pochopil, zůstal jsem hledět s otevřenou pusou a společně s nebohým kiwim mi snad i slzička ukápla. A to opakovaně, při dalších a dalších zhlédnutích.

Býk

Býk (1991)

už hoooodně dlouho jsem neviděl film, který by se s tímto nenápadným a víceméně absolutně neznámým severským kouskem mohl rovnat .. hodně temná depresivní věc .. atmosféra odlehlé chudé vesnice mi připomínala některé Bergmannovy filmy, s tím rozdílem že toto není tolik existencionálně roztahané .. hlavní motiv - muž spáchá ze zoufalosti čin, kterého pak lituje a je za něj odsuzován jak lidmi, tak svou ženou .. tento čin si pak odpyká měrou vrchovatou .. je mu odpuštěno .. ale teď musí i on odpustit, neboť mezitím jeho žena spáchá rovněž zdánlivě odsouzeníhodný čin .. hlavně na konci filmu mi bylo nesmírně těžko, ta představa, že se chudák po takové době strádání dostane z vězení, běží ke své ženě a tam zjistí .. no já bych se na jeho místě zhroutil a spáchal sebevraždu .. tím ale neodsuzuju jeho ženu .. její pozice byla také neuvěřitelně strašná .. sama s dítětem, chlap na doživotí v base, nemají co do huby .. asi je logické, že se snažila jakýmkoli způsobem získat prostředky k životu, prostředky, jak zachránit své dítě .. chápu ji .. ale dokázal bych jí na jeho místě odpustit? Jsem smutný, hodně smutný, tak silný zážitek jsem neměl u filmu leta ..