Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (24)

plakát

Princezna zakletá v čase (2020) 

Konečně po dlouhé době dobrá česká pohádka (při jejíž sledování mi nebylo ani chvíli trapně, což bylo v posledních letech pravidlo), navíc pro mě s oblíbeným sci-fi tématem časové smyčky.

plakát

Příjezd vlaku na nádraží v La Ciotat (1896) 

Dnes to může působit banálně, ovšem na konci 19. století, šlo o průlomový film (i když jen minutový), který vyděsil nejednoho diváka. Mezník světové kinematografie. Bratři Lumiérové to tenkrát všechno začali.

plakát

Sedmero krkavců (2015) 

Nejlepší česká pohádka za hodně dlouhou dobu.

plakát

John Wick (2014) 

Stará, dobrá akčňárna tak jak ji máme rádi. Keanu Reeves je zpět.

plakát

Anna Karenina (2012) 

Kdybych se chtěl dívat na divadlo, tak jdu do divadla a nepustím si film. Ta forma, jakou je to natočené mi strašně vadila a bylo hodně těžké to dokoukat. Příběh mě minul obloukem, možná proto že milostný trojúhelník v carském Rusku 19. století není úplně můj šálek čaje, ale jestli bylo cílem postupně začít nesnášet hlavní hrdinku tak mám splněno. Ale je asi pravda, že za většinu mých výtek muže už sama předloha.

plakát

Marketa Lazarová (1967) 

Tak tohle že je podle mnohých nejlepší český film vůbec? Ani náhodou. Dlouho jsem se Markétě Lazarové vyhýbal a asi jsem věděl proč. Pro mě absolutně nestravitelná záležitost. Nekonečná stopáž a snad ani jedna jakkoli kladná nebo sympatická postava. Asi jsem to tak nějak vůbec celé nepochopil. Dvě ** za výpravu a za hudbu.

plakát

Strážci - Watchmen (2009) 

O ničem. Tak neskutečně nudnou komiksovou adaptaci jsem dlouho neviděl (předlohu neznám, ostatně jako u většiny případů, takže hodnotím čistě jen film). Hlavní hrdinové jsou hrozně nesympatičtí, pořád mluví a vlastně nic rozumného neřeknou. Neustálé flashbacky taky moc nebyly ku prospěchu věci. Mám filmy podle komiksů rád, ale tohle se nepovedlo. Skoro celou dobu jsem se těšil až to skončí, vzhledem ke stopáži přes 2 a půl hodiny to bylo pěkně dlouhé čekání. Snad nebude dvojka.

Ovládací panel
8 bodů