Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (17)

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Tři hodiny téměř bez děje, hromada podivných ksichtů, názvů a jmen... kde to jsme? Na cestě... na cestě k vodopádům přece. K vodopádům, kde musí být takový kravál, že neslyšíte vlastního slova a přesto se tam všem děsně líbí. Banda trpaslíků vedená nesympatickým Thorinem pořád někam padá a kutálí se, ale nakonec stejně všichni vyváznou zdraví, čistí a nerozcuchaní neb je Mr. Gandalf ze všeho vyseká. A digitální zvířata běhající ve vyprahlé trávě mě taky moc nedojmou. Nečekal jsem nic extra, ale takovouhle natahovanou CGI ultranudu tedy také ne. Nechci být zlý, jen nemám rád, když se příběh a tradiční filmařina (či jak to nazvat) odsouvá do pozadí a atmosféru má obstarávat jen práce maskérů a trikového studia. No abych jen nehanil, musím zmínit skvělého Freemana a povedenou trpasličí píseň. Jinak dost bída. Jediné pozitivum, které jsem si z kina odnesl, je, že Dolby ATMOS je parádní vychytávka.

plakát

Skyfall (2012) 

Aneb jak poslat do kytek slušně rozjetý film... Oč úzkostlivěji se tvůrci v první polovině vyhýbají veškerým nelogičnostem a klišé, o to více nám jich servírují v poslední třetině stopáže. Skoro jako kdyby se na vzniku podílely dva odlišné štáby.

plakát

Tron: Povstání (2012) (seriál) 

Po čtyřech dílech pro mě tak trochu seriálové zjevení. A to nejsem zrovna velký fanoušek sci-fi. Příběh tu už není jen tak „mimochodem“ a v kombinaci s audio(!)vizuálem tvoří výjimečný celek. Neutuchající akce s množstvím vytříbených nápadů je přesně to, co mi k tomuto výtvarnému pojetí sedí. Mnohem lepší než oba související filmy.

plakát

Srbský film (2010) 

Snad bych ani nechtěl potkat člověka, jemuž se TOHLE zrodilo v hlavě. Nehodnotím.

plakát

Drive (2011) 

Takhle nějak si představuji film jednadvacátého století. Promyšlený do nejmenšího detailu, se silnou hudební složkou. Posouvání děje jen v náznacích, „dialogy“ beze slov, atmosféra neuvěřitelná. A příště už budu ve svých větách používat přísudky, slibuju.

plakát

Django (1966) 

Patos a hromada zbytečného násilí. Ale naprosto chápu, proč hodlá Tarantino vzkřísit právě tohle...

plakát

Následky lásky (2004) 

Italové válí. Film o životě tak trochu jiného padesátníka zaujme především svou neobvyklou atmosférou. Pokud jste to sami ještě nezjistili, dozvíte se, že lidem se opravdu nedá věřit a jako bonus také to, že vážně není radno podceňovat následky lásky... Překvapí vyladěné kompozice kamery a výborný soundtrack. A za TEN závěr bych nejradši přihodil šestou hvězdu.

plakát

Hrabě Monte Christo (1975) (TV film) 

Stylový hrabě Chamberlain a několik povedených scén zvedá tuto adaptaci nad průměr, nicméně sterilní režie potenciál předlohy zrovna moc nevyužívá. Navíc se zde ukazuje, že nacpat Dumasův masterpiece do jediné stovky minut dost dobře nejde.

plakát

Králova řeč (2010) 

Milý a nenucený humor, citlivé dávkování sentimentu a skvělé herecké výkony – na těchto pilířích film stojí. Film, jehož přednosti budou v případě předabování (byť sebelepšího) pohřbeny hlouběji než u kteréhokoli jiného snímku.

plakát

Fighter (2010) 

Christian Bale má můj respekt.