Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Krimi

Recenze (1 152)

plakát

Vraždy podle Jidáše (1999) 

Velmi dobrý hororový thriller, který na konci 90. let filmovým fanouškům připomněl, že Christopher Lambert ještě není odepsaný herec. Režisér Russell Mulcahy (Highlander), natočil kvalitní snímek a i když je inspirace Fincherovou Sedmičkou více než zjevná, jedná se o napínavou a dobře natočenou záležitost. P.S. V roli kněze se zde představí slavný režisér David Cronenberg.

plakát

Přepadení vlaku z Pelhamu (1974) 

Velice dobrá sedmdesátková kriminálka s výborným Walterem Matthauem (v poměrně netradiční roli) a jako vždy skvělým Robertem Shawem. Ten mě snad ještě nikdy nezklamal.

plakát

Hlava-22 (1970) 

Už dlouho mi v nějakém filmu nebyla některá z postav tak sympatická, jako kapitán Yossarian, kterého zde hraje Alan Arkin. Když na začátku ukáže vztyčený prostředníček, jako odpověď na povel k letu, věděl jsem, že HLAVA-22, bude snímkem přesně pro mě. No a pak už to jede... Parádní válečná satira (takový drsnější MASH) s obsazením hvězdnějším, než v Expendables a vynikajícím českým dabingem České televize (2008). Stejně dobré, ne-li lepší, než Dr. Divnoláska.

plakát

Řeka bez návratu (1954) 

Spíš než westernem, je ŘEKA BEZ NÁVRATU dobrodružným dramatem o sblížení otce a syna. Marilyn Monroe je v džínách neskutečně sexy a tvrďák Robert Mitchum, který se natáčením tradičně propil, působí opravdu drsně. K tomu připočtěte překrásné scenérie amerického středozápadu, trochu romantiky a ideální stopáž a o nudě nemůže být řeč. Mně se film líbil.

plakát

Prázdniny v Římě (1953) 

Černobílá kamera, Řím a v hlavních rolích dva naprosto ikoničtí herci nejen své doby. William Wyler (např. Velká země, Ben Hur) natočil tuto romantickou komedii tak lehkým a okouzlujícím způsobem, že dodnes nemá ve svém žánru konkurenci.

plakát

Vlk ze Snow Hollow (2020) 

Zajímavé a oku lahodící lokace zasněžené krajiny, docela neotřelé a originální závěrečné rozuzlení příběhu a jedna z posledních rolí hereckého veterána Roberta Forstera (např. Aligátor, Delta Force), jsou rozhodně plusem. Minusem je nepříliš sympatický hlavní hrdina a především to, že celý film působí strašně lacině, za což může slabší scénář i průměrná režie. Ve finále z toho vyjde vlkodlačí horůrek, kterých jsou tucty a vyniká jen tím zajímavým závěrem.

plakát

Hory mají oči (1977) 

Dnes již pořádně ošuntělý horůrek slavného režiséra Wese Cravena (mj. Noční můra v Elm Street, Vřískot), který má však stále co nabídnout a čím zabavit. Hororovou atmosféru film rozhodně neztratil a Michael Berryman je opravdu děsivý.

plakát

Pasažéři (2016) 

Vizuálně velice povedený sci-fi film s hvězdnou hereckou dvojicí a slušným příběhem, který je plný zajímavých nápadů. První polovina je lepší té druhé a nebýt to tolik sladké, byl bych ještě spokojenější. I tak kvalitní a nadprůměrná zábava.

plakát

U pěti veverek (1944) 

Jako vždy dobrosrdečný Jindřich Plachta v povedené prvorepublikové komedii. V menších rolích spolu opět hrají Ladislav Pešek a Jan Pivec, kteří pobavili už v Hotelu Modrá hvězda.

plakát

Rodinné trampoty oficiála Tříšky (1949) 

Kdo spí, ten krade! Až na tu bolševickou, dokola zpívanou Carevnu, kterou jsme ještě nuceně stihli v první třídě základní školy, podařená oddychová komedie s výborným Sašou Rašilovem. Léto a venkov zklamat nemůžou. Vždy se rád mrknu.

Ovládací panel
162. nej uživatel Česko
135 bodů