Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Pohádka

Recenze (200)

plakát

Nebezpečná metoda (2011) 

Dva velikáni psychologie, krásná plachetnice, slunečné jezero, poklidná doba (před bouří) a Keira Knightley, která mě docela překvapila (pěkně zahrané).

plakát

Plán pro rodinu (2023) 

Pokud by celý film vypadal jako posledních deset minut, byla by to příjemná komediální jednohubka. Takhle ale dost sterilní.

plakát

Barbie (2023) 

Myslel jsem, že to bude feminizmus hravý a nápaditý, a dostal jsem polopatizmus. Hlavní protagonisté a hudební čísla byla fajn, ale to sdělení je podané tak ploše a nudně.

plakát

Koruna (2016) (seriál) 

Nemůžu si pomoci, ale tento seriál mi přijde naprosto stejný jako veřejné vystupování královny Alžběty. Tak moc nestranný a oddaný povinnosti, až už pod tou oficiální fasádou téměř nedokážeme rozpoznat skutečné lidi. Momentálně jsem uprostřed první řady, a sžít se dokážu jen s princem Filipem a Ažbětiným strýcem Edwardem, u kterých si dokážu představit jako chlap, co prožívali. U Alžběty samotné jaksi není jasné, jestli zažívá něco jako konflikt mezi svou veřejnou rolí a svým soukromím, nebo už je jen nakonfigurovaná na program "majestát". Výprava je úžasná, herci hrají skvěle, ne že by mě nezajímali moderní dějiny, není to žádná selanka, ale stejně mi to přejde tak nějak sterilní. Snaha vyjít z toho důstojně a nebulvarizovat se ale cení.

plakát

Co jsme komu udělali? (2014) 

Tento film mi prostě sedl. Tvůrci pod krytím komedie mohli otevřeně mluvit o všech svých (našich) pocitech. Spoustě hlášek jsem se od plic zasmál. Škoda, že to v reálu nechodí jako filmu. Jak by se nám na světě dobře žilo. Židovský biohalal financovaný Číňanem, no to je přece pecka, ne?

plakát

Soumrak mrtvých (2004) 

Tahle ta partička britských herců mého věku mě fakt dostala. Škoda, že se s nimi nikdy nedostanu do Winchesteru na pivo.

plakát

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) 

Po jedničce jsem se těšil na další svižný díl, a pak už jsem jen s otevřenou pusou koukal na to, jak chybí děj a akce. Budeme se muset prozívat trojkou a čtyřkou až k závěrečnému souboji kouzelníků spojených krevním poutem?

plakát

Díra u Hanušovic (2014) 

Existenciální drama o reálných lidských osudech, ale podané ve špatně stravitelné podobě. Jen doufám, že ta trapnost podání nebyla kouzlem nechtěného, ale po pravdě těžko pochopit, proč to pan scénárista a režisér takhle chtěl. Proč třeba museli všichni mluvit hanáckým nářečím (ale občas s krátkými ostravskými koncovkami, které do něho naprosto nepatří) v regionu, kde se takto nemluví?

plakát

Cesta do lesa (2012) 

Ještě že to neviděl verbal, tem by mě za ty čtyři hvězdy pěkně dal.

Ovládací panel
3 body