Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (86)

plakát

Prasátko Peppa (2004) (seriál) 

Přiznám se, že moc nechápu všechna ta špatná hodnocení ve stylu "Nelíbí se mi to". Tohle je seriál pro děti, takže hodnocení vidím spíš podle toho, jak se to líbí mé dceři. A ta je z tohohle seriálu nadšená. :) Ostatně, je to skvělý seriál, na který se dá s dítětem dívat, jsou tam občas i dobré vtipy a dítě se zde pěkně učí základní chování ve společnosti, Peppa zažívá většinou obyčejná dobrodružství, která děti dobře znají a dokážou se s nimi ztotožnit, sem tam se naopak objeví díl, kde tvůrci pustili uzdu své fantazii a snaží se zde mířit spíš na představivost a kouzelný svět, do kterého se umí dostat jen děti. Takže za mě - skvělý "první" seriál.

plakát

Pavel Dorotka: Historky ze života (2018) (seriál) odpad!

Abych byl úplně upřímný, myslím si, že to tady na ČSFD.cz vůbec nemá, co dělat. Na základní škole jsem se začal natáčení věnovat a své výtvory jsem sem nikdy nedával, a to jsou, co se týče kamery, osvětlení, střihu, režie a prakticky všeho dalšího snímky na vyšší úrovni (neberte to jako jakékoliv chlubení se, o svých prvotinách doopravdy žádné přehnané představy nemám). Svůj seriál tu evidentně pan Dorotka založil sám, stejně tak svůj životní příběh sám napsal. Narazil jsem na něj už na sociálních sítích na skupině věnované natáčení a filmu, kde se za své výtvory hrdě bil a to způsobem "Kdo se mnou nesouhlasí, je debil", takže ani svým chováním mimo kameru si mě nezískal. Věřím, že dobrý film mě něčím obohatí, ale tenhle výlet do hlavy zamindrákovaného člověka, který vlastně ani nemá, co říct, jen ví, že chce něco říct, se dá označit nanejvýš za amatérský snímek, rozhodně ale ne za seriál, který patří na filmovou databázi. To už tu rovnou můžeme mít každého youtubera, který jednou vložil video na svůj profil.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Nejspíš nejúžasnější na celém seriálu je propracovanost postav. Do háje, postavy, které na začátku nenávidím, na konci miluju a postavy, kterým od začátku fandím, se postupně dostanou do pozadí... až do zapomnění. Netěším se na třetí sérii, protože jsem četl knihy a děsím se toho, co se musí stát... Ale stejně... úžasný seriál, jeden z nejlepších, jaké kdy byly natočeny. Moc dobrého se tam neděje, naopak, je to čím dál tím horší. Protože zima se blíží.

plakát

Twilight sága: Rozbřesk - 1. část (2011) 

Doopravdy, první díl série, který není jenom nedokončený pokus. Condon odvedl slušnou práci, Pattinson konečně něco zahrál (a lidi, on hraje dobře) a z Twilightu se poprvé stal skutečný film, který patří na plátno. Začátek beru jako rozloučení s předešlými díly a potom už to jede všechno nanovo. Skvěle popsané vztahy mezi hlavní trojcí, dobře vychytané detaily, které v předešlých dílech jakoby ani neexistovaly, příběh se konečně dá považovat za úplný a vy se můžete smát i tomu, co tvůrci skutečně ke smíchu předurčili. Poprvé mohu tedy u boje pijavice a štěněte říct: "Doporučuji vidět." Jen tak dál a díky...

plakát

Alois Nebel (2011) 

No teda... pět hvězdiček, ale kdybych měl dát hvězdičky jen za to, jestli se mi to líbilo, tak by jich bylo méně. Film není depresivní, tento film je deprese sama o sobě. Ale lidi... je naprosto dokonalá. Prvotřídní ztvárnění podivného příběhu, smutek obklopuje smutek a já ani nemám touhu brečet, protože v tom nevidím jakýkoliv smysl. Je to konečně něco nového, český film se posouvá, možná ne veselým směrem, ale konečně zase novým. Díky

plakát

Sherlock Holmes (2009) 

Rozhodně jsem od toho nečekal nic velkého, ale opak je pravdou. Robert s Judem jsou tak neuvěřitelně sehraná dvojice, mezi kterou, narozdíl od většiny Sherlocků, nefunguje to partnerství Mistr a posluchovač, ale jsou si rovnocennými partnery. Robert Downey je úžasný herec, ale stejně jsem nečekal, že se s rolí jednoho z nejzajímavějších detektivů porve tak prvotřídně. Pět hvězdiček ale dát nemůžu, jelikož celému ději chybí opravdový detektivní příběh a film je spíše kriminálka.

plakát

Lovci duchů (2005) (seriál) 

Dobře vytvořená hororová atmosféra ve většině dílech a k tomu ještě překvapivě velmi kvalitní obsazení hlavní dvojice. Charaktery jsou zvlástně propletené, takže je poznáváte až postupem času, jako ve skutečném životě. Co se mně osobně hodně líbí, je bratrská "láska", která není nějak zvlášť ukazována celému světu (nemají nutnost se stále objímat a vylévat si srdce jeden druhému), ale přesto ji tam stále pevně cítíte. I když s postupem sérií ztrácí na dramatičnosti a do popředí se dostává spíš humorná stránka, stále zůstávám na pěti hvězdičkách...

plakát

Hon na čarodějnice (2011) 

Kvalitní herecké výkony, dobrý nápad, nic moc zpracování, velmi slabé ztvárnění příběhu...

plakát

Můj soused zabiják 2 (2004) 

Kdyby Perry a Willis nebyli zatraceně dobří herci, tak bych snad dal i odpad. Orpoti jedničce neuvěřitelné zklamání, z kvalitního filmu udělali něco na způsob slabé parodie.