Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (950)

plakát

Buď chlap! (2023) odpad!

Jediné, co by dávalo smysl, by bylo to, kdyby scénář napsala Agáta Hanychová jako pomstu Prachařovi. Na tom filmu je špatně úplně všechno. Komedie? Humor 0. Dobrodružný? Napětí 0, děj -100, reálnost 0, záběry přírody OK. Herci nemají, s výjimkou Sokola, co hrát, ale vlastně ani ten není nějak dobře napsanou postavou, protože jeho karikaturnost a chvastounství je patrné od prvních sekund, co se objeví na obrazovce, takže vývoj postavy vlastně není nijak překvapivý. Casting? Tragédie. Snaha nacpat tam co nejvíc známých tváří do naprosto nesourodých postav (Remundová jako sestra Prachaře je fakt úlet). Dětští herci a dospělí herci si absolutně nejsou podobní. Zbytečnost nejhrubšího zrna.

plakát

Fateful Findings (2014) odpad!

Vlastně nějak nevím, co k tomuto filmu říct. Očekával jsem milý bizárek, něco jako je The Room - tj. film, který je sice ukrutně špatný, ale zároveň k popukání vtipný a čiší z něj pozitivní energie. To Fateful Findings splňovaly asi první půlhodinu. Film postupně ztrácí tempo (resp. ty náznaky tempa, které měl), kamera je tak příšerná, že se tomu nejde smát. Chybí jakákoliv narace, všechno se děje zcela náhodně. Chybí jakákoliv snaha o autentičnost - to by byl takový problém ty notebooky aspoň zapnout? To by byl takový problém na ty knihy aspoň natisknout nějaký název a jméno hlavního hrdiny? A hlavně - je to ukrutná nevtipná nuda.

plakát

Buko (2022) 

Tento film funguje na podobném principu jako homeopatie - vezmete účinnou látku a ředíte ji tak dlouho, až po ní není ani stopy. Být to 20minutový kraťas, tak by to bylo fajn, být to hodinový TV film na nedělní večer, bylo by to snesitelné, ale délka téměř dvou hodin je s absencí konfliktu, hlubšího děje, humoru (autismus není vtipný) a alespoň jedné sympatické postavy (vyjma koně) neúnosná. Pominu to, že ty malé zbytky děje nedávají smysl (dvě závěti, vážně? Dědictví koně, kterého jsem předtím nevlastnil?). Pominu i velmi neumělý product placement (virtuální asistentka Kate). Tak za co vlastně ta jedna hvězdička? Řemeslně to nebylo vůbec špatné. Ale nic jiného opravdu pochválit nemůžu.

plakát

Tři zlaté dukáty (2023) (TV film) odpad!

Jako parodie na Slovensko skvělý, jako pohádka nejhorší, co vzniklo v tomto tisíciletí. Smáli jsme se celou dobu. Rána elektrickým ohradníkem byla neskutečná :D

plakát

Vánoční příběh (2022) 

Mimozemská aproximace pozemských Vánoc. Nežiju v Praze, žiju na Moravě ve středně velkém městě, ale nepředpokládám, že by nějakých 200 kilometrů vzdálenosti znamenalo až tak výraznou odlišnost v prožívání Štědrého dne. Proboha, řekl někdo scénáristům (třem?!?), že Štědrý den je státní svátek? Řekl někdo scénáristům, že na Štědrý den obchodní centra zejí prázdnotou, velká část obchodů, s výjimkou potravin na dopoledne, vůbec neotevírá, a že se v ČR rozhodně nenakupují dárky na Štědrý den? (Nebo teda nikoho takového neznám). Nemohli se tvůrci alespoň pokusit ten film natočit ve vánoční Praze? Tzn. aby byly vidět nějaké vánoční dekorace, trhy apod.? Naprostá vyprázdněnost dialogů (milionkrát položená otázka "S kým budeš trávit Vánoce?" - se svou rodinou přece, na to se mě nikdo nemusí ptát), nefunkční časová osa příběhu (Bohdalka jede taxíkem tak dlouho, že Roden stihne přijet do rádia, připravit se na rozhovor, celý rozhovor dát, udělat faux pas na závěr, odejít do kavárny, dát si kafe, zjistit, co se stalo, zavolat své matce, a ta stále ještě nedojela na letiště!), až příliš očividná snaha nacpat do filmu co nejvíce slavných herců (jména dělají návštěvnost) a toporné pokusy o dosud nevídané zápletky (úplně slyším ten brainstorming scénáristů - tahle postava narazí na svého bývalého, který jí dříve ublížil tím, že jí nenapsal - no jo, ale to už tady bylo - ale co kdyby byl katolický kněz?!). Závěr svou stupiditou sklouzává ke klišovitému úsloví "celá tramvaj tleskala" (tentokrát kostel teda). Velmi slabá jedna hvězdička za Lábuse vyhánějícího Neužila svatební košilí.

plakát

Zaklínač - Z deště pod okap (2023) (epizoda) 

Konečně dobrá epizoda! První solidní epizoda z této bídné série. Zdejší hejty nechápu - konečně epizoda, která si vizuálně slučuje s mojí vlastní představou dle knihy, epizoda, která nemrví původní předlohu, která je kvalitně natočená a ve které dochází ke zjevnému přerodu postavy.

plakát

Zaklínač - Pozvání (2023) (epizoda) odpad!

Takhle to dopadá, když necháte Brazilku točit slovanskou mytologii. Na revanš bych doporučoval, aby Zdeněk Troška natočil lidovou komedii z prostředí karnevalu v Riu. A ani to nebude tak strašný, jak tohle. Hodně zvažuju, jestli vůbec pokračovat.

plakát

Kukačky - Epizoda 13 (2023) (epizoda) 

Zaměstnankyně OSPODu překvapila jediným spravedlivým řešením. Bohužel k němu nedošlo.

plakát

Kukačky - Epizoda 11 (2023) (epizoda) odpad!

Děti na základní škole s rozpočtem tisíc korun by natočili dílo, které by dávalo větší smysl a nebylo by po řemeslné stránce tak nechutně odfláknuté. Máme cca půlku listopadu, ne-li prosinec - kytky stále kvetou, všichni furt nosí kraťasy a krátký rukáv. Dítě, co má mít 41 cm, má odhadem nejméně 65 cm. Na fotkách je jiné dítě, než v živých záběrech. To si fakt tvůrci myslí, že je divák retardovaný?

plakát

Tár (2022) odpad!

Disclaimer na úvod: Vážně nemám rád Cate Blanchett. Ten její studený čumák, nevýrazné rysy, ploché emoce. Galadriel je pro mě nejnudnější postava filmového LOtRu jen kvůli ní. Přesto jsem tomuto filmu chtěl dát šanci, vlastně jsem se na něj i těšil. A vážně jsem těch 160 předlouhých minut přetrpěl. Bolelo to hodně. Ale je to naprosto zbytečný film. Intelektuálské kecy, kterým snad nerozumí ani ti, kdo jsou skutečně z oboru; prapodivné chování všech postav, vyšumění všech (náznaků) dějových linií do ztracena. Musím se přiznat, že jsem to asi nepochopil - jaký Asperger? Kde? Z čeho ho vyvozujete? Jaký "rozpad osobnosti"? Já vidím ženskou, co prostě nezvládla složitější životní situaci, ale rozhodně ne rozpad osobnosti. Nevím, viděl jsem vůbec ten stejný film?