deathka

homepage
ICQ: 146175510
Yahoo: deathka

6 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3
    • 1.1.2009  12:22
    Po přečtení spalte (2008)

Písnička "It's the Same Old Song", která zazněla v Blood Simple, by se hodila i do tohoto filmu. Coeni si vystřihli další film podle své oblíbené šablony, kdy někdo spustí kolotoč událostí, které mu pěkně přerostou přes hlavu. Film je zábavný, svižný, ale druhé Fargo to rozhodně není. Na druhou stranu, Coeni už natočili horší filmy... 70%

• 3.11.2008  19:28
    Great Debaters, The (2007)

Celkem zajímavé téma, několik dobrých scén (prase, závěrečný souboj atd.). Bohužel film je příliš rozvleklý, hollywoodsky sterilní a neochvějně směřující k očekávatelnému konci. Proč tam nemůže být alespoň jeden záporný afroameričan, nebo nějaký zvrat, který by diváka držel v napětí? Navíc z příběhu tak nějak mimoděk vyplývá, že v podstatě jakkoliv nepřijatelný názor se dá obhájit tak, aby vám ostatní zatleskali...

• 1.11.2008  23:49
    Čtyři minuty (2006)

108 minut za 3*, 4 minuty za 5*

• 10.8.2008  21:45
    Marketa Lazarová (1967)

Ty *** nejsou hodnocení filmu, je to hodnocení mé duševní způsobilosti a vyzrálosti tento film vstřebat. Možná to bude za pár lepší Markéto...

• 10.8.2008  19:49
    Rytíři nebes (2006)

Romanticko-pateticko-klišovitá míchanice s několika pěknými leteckými souboji.

• 3.8.2008  23:05
    Rodinný krb (1970)

Pokud bych měl Rodinný krb hodnotit jako samostatný film, hodnocení by bylo o hvězdičku nižší. V souvislosti s předchozími díly pentalogie film funguje (díky moha odkazům) lépe.

• 8.6.2008  20:32
    Dobyvatelé ztracené archy (1981)

Chápu, čím byl tento film oproti dalším dobrodružným filmům jiný. Chápu, proč se z něj stal kult. Chápu, že se mnou nebudete souhlasit :-). Nejsem bohužel zatížen nostalgickými vzpomínkami na shlédnutí tohoto filmu v dětství, viděl jsem jej poprvé až v roce 2008. Proto na mě Dobyvatelé ztracené archy působí jako zábavný dobrodružný film, který se naštěstí nebere příliš vážně, ale také jako film, který má velké logické chyby a díry ve scénáři, nad kterými jsem občas nechápavě vrtěl hlavou. Některé akční scény působí až nechtěně komicky, naivita některých postav je do očí bijící.

• 25.3.2008  07:14
    Cashback (2006)

Milý a příjemný důkaz o tom, že i milionkrát provařené klišé se dá natočit svižně a zábavně. Nic víc.

• 16.3.2008  23:27
    Kočka (1971)

Bohužel zub času na tomto filmu poměrně zapracoval. Po přečtení zdejších nadšených komentářů jsem čekal mnohem větší "psychárnu". To co jsem viděl já, byl smutný film o stáří, lásce a nenávisti. A o papouškovi nepadlo jediné slovo.

• 26.2.2008  22:39
    Darjeeling s ručením omezeným (2007)

Lidé, kteří mají rádi Občana psa budou nadšeni. Lidé, kteří nemají rádi Občana psa nebudou nadšeni. Byl jsem nadšen z 50%.

• 27.1.2008  22:31
    Ariel (1988)

Turo Pajala v hlavní roli Kasurinena mi přijde příliš nemastný neslaný a postrádá takové to charisma (jako má Matti Pellonpää), kdy stačí prostě na plátně jen "být"...

• 21.7.2007  00:27
    Zjizvená tvář (1983)

Film slušný. Jednu hvězdičku ale musím ubrat za naprosto otřesný a rušivý hudební doprovod, který svou michalodavidovskou syntezátorovou otravností dokonale narušoval vyznění některých scén a působil spíše jako komický prvek.

• 13.5.2007  00:19
    Ptačí klec (1996)

Po shlédnutí filmu a přečtení zdejších kometářů začínám mít pocit, že nemám smysl pro humor. Jedinou homosexuální postavu, na kterou se dá ještě dívat, zde hraje Robin Williams. Všichni ostatní (Nathan Lane a spol) přehrávají natolik šíleným a hysterickým způsobem, že některé scény jsou svou trapností k nevydržení.

• 13.5.2007  00:10
    Producenti (1968)

Námět má slušný potenciál, který ale film mohl využít mnohem lépe. Na jednu stranu skvělé a vtipné scény (samotný muzikál), na druhou stranu scény na hranici trapnosti, kde slovní humor zabíjí neustálé hysterické řvaní postav.

• 27.4.2007  23:18
    Sin City - město hříchu (2005)

** jen za formu, která zvítězila nad obsahem. Užvaněná chladná nuda.

• 9.12.2006  22:56
    Nebohá paní Pomsta (2005)

Po shlédnutí filmu jsem tak trochu nechápal, co na něm všichni máte a byl jsem rozhodnut dát ***. Přemýšlel jsem nad dějem a dával si k sobě jednotlivé scény a pak mi konečně došlo to, co režisér zákeřně řekl jen "mezi řádky"... Mrazivých *****

• 3.9.2006  15:03
    Útěk z vězení (TV seriál) (2005)

První sezona 100% + druhá sezona 60% + třetí sezona 80% = 80%

• 8.7.2006  12:03
    Berlin, symfonie velkoměsta (1927)

Zajímavý snímek, ve srovnání s "Mužem s kinoaparátem" je tento film ale poněkud nudný.

• 26.3.2006  18:15
    Purpurová barva (1985)

Výborný film, ale co mělo proboha znamenat těch posledních 10 minut, které to celé sráží do nechutného hollywoodského kýče?

• 30.8.2005  09:42
    Diktátor (1940)

Chaplinovy filmy mám moc rád, s Diktátorem mám ale trošku problém. Obdivuji Chaplinovu odvahu jej natočit, chápu proč snímek vznikl, přesto se nemůžu ubránit dojmu, že Hitler a groteska k sobě moc nepasují. Ve filmu jsou úžasné scény, které bych mohl vidět stokrát, ale jsou zde scény, které ve mně místo smíchu spíš vzbuzují pocit lehké trapnosti.

• 1.8.2005  16:22
    Michael Collins (1996)

Svižný a příjemně ubíhající snímek, vysvětlete mi ale někdo, proč 31-letého muže hraje herec v té době asi 45-pětiletý? Celý film se dívám na příběh postaršího důstojného muže a z posledního titulku se dozvím, že byl jen o pár let starší než já...

• 1.8.2005  13:54
    Noční hlídka (2004)

Přeplácaný pokus o odpověď na hollywoodské spektákly. Pár zajímavých nápadů tu je, ale působilo to na mě jako dort od pejska a kočičky. Méně by zde bylo možná více.

• 25.5.2005  07:50
    Wimbledon (2004)

Svižně a vtipně natočená hromada klišé.

• 23.12.2004  10:06
    Raz, dva, tři (1961)

Bláznivá komedie plná vtipných dialogů a narážek. Na můj vkus bohužel příliš bláznivá a příliš ukřičená.

• 21.12.2004  09:49
    Interstate 60 (2002)

Nechal jsem se nalákat vaším skvělým hodnocením, ale měl jsem z filmu poněkud rozporuplné pocity. Obsahuje spoustu skvělých a vypointovaných vtipných scén s myšlenkou, dává to smysl, ale je to celé zabalené do strašně kýčovitého obalu, že jsem měl občas pocit, že se dívám na Beverly Hills.

• 7.12.2004  08:34
    Život a smrt Petera Sellerse (2004)

Film za ****, Geoffrey Rush minimálně za ********* ;-)

• 7.12.2004  08:33
    Gaslight (1940)

V dnešní době již poněkud úsměvná, přesto však dobře koukatelná britská adaptace Plynových lamp.

• 5.11.2004  09:28
    Fahrenheit 9/11 (2004)

Nesmírně zábavná a vtipná učebnicová ukázka citového vydírání, manipulace s fakty a divákem. Z celého filmu přímo čiší Mooreova nenávist k Bushovi, bohužel v takové míře, že jsem ke konci filmu již pochyboval o věrohodnosti úplně všeho. Jako zábavný film *****, jako dokument * s odřenejma ušima. Takže ve výsledku horší ****.

• 31.10.2004  14:42
    Pee-Weeho velké dobrodružství (1985)

Naprosto ujetý a blbý film, který je ujetý a blbý takovým kouzelným způsobem, že jsem se celou opravdu bavil. Scénka, kdy Pee-Wee v telefonní budce dokazuje volané osobě, že je opravdu v Texasu, je skutečně geniální. DADEL>>Díky za překlad!

• 12.10.2004  08:02
    Šedá zóna (2001)

Film o lidech v nelidských podmínkách snažících se zachovat si lidství i přes nelidskosti které musejí dělat.

<< předchozí 1 2 3