Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Romantický
  • Animovaný

Recenze (1 240)

plakát

Nadějná mladá žena (2020) 

V konkurenci toho, co jsem za poslední dobu viděla, určitě vyčnívající kousek. Ať už jde o povahu hlavní hrdinky, která konečně není plochá, i když taky ne sympatická takovým tím klasickým způsobem, nebo o estetickou stránku filmu, vše bylo nadprůměrný. Oskarem oceněný scénář bych si představovala o něco výš, s překvapivějším zvratem, ale rozhodně tím neříkám, že by nebyl dobrý. Soundtrack byl sázka na jistotu, ale proč ne, i ten mi zpříjemnil celkový dojem z filmu. 4*

plakát

Toscana (2022) 

Nejprve jsem měla pocit, že filmu absolutně rozumím a přesně chápu, co mi chce říct. Na konci u mě ale převládá nespokojenost. Deprimovanost hlavního hrdiny, u které jsem doufala, že ji Toskánsko krásně a romanticky rozpustí, ve finále snad ještě gradovala a mě došlo, že dobrovolný mrzouty já nerada. A nezachrání to ani vaření a dobrý jídlo. Bohužel.

plakát

Na nože: Glass Onion (2022) 

Přestože mi byl film celkově sympatický, příjemně se mi na něj koukalo a od samého začátku jsem se do něj "zažrala", po rozmotání zápletky jsem trochu neuspokojená. Nevadí mi ani tolik, že charaktery byly trochu plošší, že tam ta původní atmosféra nebyla, a že to ani herecky nebyl bůhvíjaký koncert. Zklamáním pro mě bylo spíš zakončení... po jedničce jsem si představovala prostě něco fikanějšího. 3,5*

plakát

Dům na vlnách (2022) 

Takže jsem si v poslední den loňského roku stihla ještě střihnout možná úplně nejslabší film, co jsem v roce 2022 viděla. Těžko bych si představila nudnější děj, otravnější postavy a víc na nervy lezoucí dialogy. Tuším, že to mělo být dojemné... za mě ani trochu nebylo. Dlouhé tak, že jsem měla pocit, že už to nikdy neskončí.

plakát

Veselé vánice (2022) (seriál) 

Další vánoční série - už klidně můžu říct - od mého oblíbeného tvůrce. Letiště, Vánoce a několik méně či více zajímavých příběhů naprosto stačí k tomu, aby se člověk na pár hodin odreagoval a zapomněl na všechny tlaky kolem. Nebudu tu házet superlativy, ani z toho dělat nezapomenutelné veledílo, ale stejně je to pro mě letos vánoční objev roku.

plakát

Měj mě taky rád (2021) 

Scénář a celkově nápad, se kterým tvůrci přišli, mě oslovil fakt dost. Jeho zpracování už tolik ne. Ne že by herci nebyli sympatičtí nebo neuměli hrát, ale režie film prostě nedokázala vytáhnout z průměru. I tak jsem ale byla překvapena pro mě naprosto nečekanou zápletkou a v úplném závěru jsem dokonce upustila slzu. Někde trochu ubrat, jinde trochu přidat a byl by to moc fajn filmový zážitek...

plakát

Vánoce na spadnutí (2022) 

Unavená, neschopna plně se soustředit na cokoliv jiného a toužící po první vánoční atmosféře, jsem nakonec film zhlédla od začátku do konce. To, že už se to znovu nestane, jsem věděla prakticky po prvních pěti vteřinách, co se mi Lindsay objevila na obrazovce. Hloupé dialogy, nulová chemie, spousta trapných hlášek, těžce snesitelná naivita... dalo se ale už podle castu a traileru čekat něco jiného? Nemyslím si.

plakát

Grand Prix (2022) 

Na to, jak jsem se na počátku vyděsila prostředím a atmosférou, na které jsem nenacházela nic moc zajímavého, nakonec jsem se u filmu celkem uvolnila a slušně se (minimálně v jednom případě) pobavila. Štěpána mám ráda, ale rozhodně cítím, že přesycení se neodvratně blíží. Grand Prix tomu ale naštěstí příliš nepřispělo, protože v téhle jeho roli je přece jen trošku jiný... teda aspoň částečně. Herecky dobrý, několik postav mi připomínalo lidi, které jsem dřív znávala, všechno ostatní je ale průměr. Film, na který velmi snadno zapomenu... vlastně už se po týdnu skoro stalo.

plakát

Gwimul (2021) (seriál) 

Tentokrát se budu v hodnocení rozcházet s většinou v opačném směru, než u mě bývá zvykem. Nepopírám, že Shin Ha-kyun byl ve své roli vynikající, a že spolu s Yeo Jin-goo měli úžasnou chemii, ale stejně jsem se těšila, až tenhle příběh bude u konce. Protože to bylo pořád dokola, protože mě ty machinace brzy přestaly bavit, a protože jsem tam - na rozdíl od ostatních - hluchých míst viděla hodně. Za mě bohužel jen průměr.

plakát

Black Panther: Wakanda nechť žije (2022) 

Konečně zase Marvel, po kterém jsem víc nadšená, než znuděná. Přes veškerou skepsi, která mě na začátku pohltila, se mi dostalo celkem slušného příběhu, na který se - i přes jeho délku - dobře kouká, a má navíc moc hezký soundtrack.  Škoda je, že si tvůrci nevěděli rady s tím, jak to ke konci celé rozmotat, a tak se z diváka stává svědek války, která byla ještě zbytečnější, než většina válek předešlých. Ale nebudu si to kazit... Wakanda forever, 4*

Ovládací panel
89. nej uživatel Česko
275 bodů