IQ Tiqe

Petr Stupka

okres Plzeň
věčný student

18 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 10 18 27 35
    • 15.2.2012  19:36
    Dragons: Gift of the Night Fury (video film) (2011)

Tvůrci vytvořili jedny z nejrozromilejších animací, které stejně jako ve filmu fungují i v tomhle kraťasu. Plus hezká hudba, grimasy Astrid a Toothless, hloubka příběhu (kraťas opravdu nenudí), vtip. Za to vše si plný počet zaslouží. Bude to znít jako klišé, ale tohle vážně pohladí na duši.

• 12.2.2012  17:24
    Velký útěk (1963)

Jak napsal Falko - 3 hodiny tomuhle kousku nevadí. A byť mi některé pasáže připadaly lehce nataženější, s veselou hudbou utečou jako nic. Plánování, tábory, útěk, starší filmy s nádechem humoru, to se mi líbí. Je to něco ve stylu Stalag 17 nebo Tuctu špinavců. A obsazení taky paráda. # příběh 8 | hudba 8 | humor 2 | akce 4 | napětí 3 | pustil bych si znovu 7

• 12.2.2012  10:21
    Orel Deváté legie (2011)

Dobrodružný film z období Říma bývá zárukou alespoň průměrné podívané. Boje, obléhání, komploty, hrdinství, akce, přímočarost. Tenhle ale na můj vkus měl moc pomalejších pasáží a dobrodružná pasáž byla trochu úporná, v poslední třetině už jsem upadal do lehkého nezájmu, jen jsem čekal, jak to dopadne. 50 % # příběh 6 | hudba 6 | humor 0 | akce 4 | napětí 2 | pustil bych si znovu 4

• 11.2.2012  21:28
    Sorority Pillow Fight (with Michelle Rodriguez) (2011)

MIchelle mám rád a kvůli ní jsem se na tenhle kraťas podíval. Dá se říct, že je o ničem. Holčičí polštářová bitka, která se promění v boj ve stylu rolí, které Michelle obvykle ztvárňuje. Ale nic na tom není.

• 11.2.2012  13:03
    Mistrovský plán (2011)

Z ukázek v kině jsem měl dojem, že to je koukatelná, vtipná vykrádačka se slušným počtem známých tváří. Ale na druhou stranu, kdy naposled natočil Murphy kvalitní film? A musím říct, že na jeho poměry to je jasně nadprůměr, "pitvořivé" a trapné scény tu skoro nejsou. Ústřední postava je spíš Stiller, takže další jistota. Taky nečekejte uragán smíchu, ale člověk se zasměje. Že celý plán je jaksi děravý se dá přehlédnout, ale zase na druhou stranu to není nijak nereálná trhlá ztřeštěnina. # příběh 6 | hudba 6 | humor 5 | akce 4 | napětí 0 | pustil bych si znovu 6

• 5.2.2012  00:31
    Návštěvníci 2: V chodbách času (1998)

Oproti jedničce ubylo humoru a je to až moc crazy. # pozn.: Pokud dabingm tak nebrat verzi s Trávníčkem, ale tu z ČT.

• 30.1.2012  23:52
    Prci, prci, prcičky 2 (2001)

Joo, vzpomínky. Ať si říká kdo chce, tohle mělo svou úrověň. Klasika. # příběh 6 | hudba 10 | humor 8 | akce 4 | napětí 1| pustil bych si znovu 9

• 29.1.2012  23:09
    Girl with the Tramp Stamp Tattoo, The (2011)

Nijak zvlášť vtipný, jako parodie to spíš uráží původní film(y), ale dvě věci dobrý jsou - kamera (střih) a Emma.

• 26.1.2012  23:48
    Underworld: Probuzení (2012)

3D koukatelné, lepší než Titáni (což není velká chvála), ale tohle uměle vytvořené 3D si příšně nechám ujít. Dějově slabé, lákadlem je Kate, hudba, akce a krev (je to krvák, ale vypadá tak nějak "přirozeně", "nenásilně"). Zaznamenal jsem jednu vtipnou hlášku a jednu lehkou lekačku díky 3D. # příběh 5 | hudba 7 | humor 0 | akce 7 | napětí 2 | pustil bych si znovu 5

• 13.1.2012  21:26
    Johnny English se vrací (2011)

Další bondovská parodie. Podobně jako v jedničce se člověk zasměje, ale děj je podprůměrný a té zábavy tolik taky není. Na Beana je to prostě slabé. # příběh 4 | hudba 6 | humor 4 | akce 5 | napětí 1 | pustil bych si znovu 5

• 13.1.2012  20:03
    Muži, kteří nenávidí ženy (2011)

Ne, že bych měl strach, že to bude propadák, ale po takřka dokonalé švédské verzi jsem se obával, aby mi americká předělávka nezkazila dojem - padnoucí obsazení, skvělá Noomi alias Lisbeth, atmosféra, poutavost. Jediné, co jsem o nové verzi věděl, bylo, že scénář více vychází z Larssonovy předlohy (ano, až na jediný detail ji "kopíruje" bezvadně). A Fincher už v úvodních titulcích ukázal, že se nebude bát tlačit na pilu a místy dá snímku akční ráz. A tak se tu pomalejší scény (kterých mi ve švédské verzi občas připadalo moc) mísí s rychlejšími, patřičně zvukově podanými, že nevzniká prostor pro nudu a dohromady vytváří dokonalou atmosféru a film je natolik poutavý, že jsem si během něho jen několikrát uvědomil, že sedím v kině. Velký strach jsem měl z toho, jak mi sedne ústřední duo. Zklamání se ale nekonalo. Rooney můžu vytknout jen to, že Noomi jsem viděl první a asi bych jí proto dal přednost, jinak je výborná. Jen napětí mi trochu chybělo, snad proto, že už jsem věděl, co přijde (ačkoliv to bylo u švédské verze taky). Závěrem chci říct, že obě veze jsou v něčem jiné, jiné filmy, které bych kvalitativně zařadil na stejnou úrověň. Nezbývá než doufat, že Fincher přidá i další díl(y) a taktéž se neodchýlí od předlohy. # Jen tak mimochodem - hned, jak jsem přišel domů, musel jsem si pustit Enyu. # příběh 9 | hudba 8 | humor 0 | akce 5 | napětí 3 | pustil bych si znovu 9

• 12.1.2012  23:42
    Sherlock Holmes: Hra stínů (2011)

Podstatné je, že z kina jsem odcházel spokojen. Žánr akční/krimi/dobrodružný je divácky vděčný. Nicméně stejně jako v jedničce tu byla místa, která mi -nevím proč- nesedla, kdy mě film až tolik nebral a byl vzdálen skvělému traileru. Ta však byla prokládána občasnými britsky laděnými vtípky a hereckými dovednostmi - Downey a Law hrajou prim, tam netřeba komentovat, na Noomi (alias Lisbeth) jsem se moc těšil (představila se mi v jiném světle a nemohl jsem odtrhnout oči od její kamenné tváře s něžným výrazem), o Rachel bylo předem rozhodnuto, ale výrazně na mě zapůsobil Holmesův bratr Stephen Fry, skvělá role! Když pominu notnou dávku "gagů", nejlepší byla akční pasáž, která mě strhla a setrvačností donesla až do konce. Z kina jsem odcházel spokojen. Celkově jsem si odnesl lepší zážitek než z "jedničky", ale na té jsem nebyl v kině, takže těžko srovnávat. # příběh 7 | hudba 7 | humor 5 | akce 7 | napětí 2 | pustil bych si znovu 6

• 11.1.2012  22:10
    House of Lies (TV seriál) (2012)

Proč jsem ti ho pustil? Chtěl jsem narychlo něco novýho, tohle jsem našel a hrála tam Kristen. Dojem? Průměr, mluva bez cenzury, trocha sexu, rychlý úvod do děje, spád, slušný zázemí, intermezza, na která se dá zvyknout. Dějově slabší, ale uvidíme, asi nepřekvapí, ale mohl by si udržet nálepku koukatelného seriálu, co nepřekvapí, ale ani nezklame.

• 9.1.2012  18:24
    Jak nežít svůj život (TV seriál) (2007)

Hlavní hrdina je kokot, ne úplně trapný druh kokota, ale Mr. Bean to zdaleka není. Navíc ta otravná intermezza "5 věcí, co bych neměl dělat"... Uvidíme, co přijde, ale první díl mě (vzhledem k hodnocení 86 %) velice zklamal.

• 7.1.2012  23:11
    Rev. (TV seriál) (2010)

Jak píše embee - vikář, který může kouřit, opít se a mluvit sprostě, to je slušný příslib. Viděl jsem jen první díl, dá se mu slušně rozumět i bez titulků, ale některé hlášky mi uniknout, takže na další si počkám...

• 6.1.2012  23:11
    Elitní zabijáci (2011)

Problém příběhu je, že je podle skutečnosti, a asi dá zabrat zachytit všechny zákuslisní machinace tak, aby měl divák jasno, a právě ony machinace mu nejvíc škodí. První půlka moc rozvláčná, druhá zas zamotaná, jako by reži nebyl moc pevný v kramflecích. Navíc akční to je, ale spíš "opatrně", celkově to je spíš "pomalejší" špionážní film. Jinak herecky asi není co vytknout - Statham vs. Owen, je na co koukat, de Niro chvíli hrál druhé housle, ale nakonec přidal pár hlášek, jen škoda, že Yvonne tu byla spíš symbolicky do počtu. # příběh 6 | hudba 7 | humor 1 | akce 6 | napětí 3 | pustil bych si znovu 5

• 5.1.2012  21:46
    Misfits: Zmetci (TV seriál) (2009)

Viděl jsem jen několik dílů Heroes, takže co napíšu nemusí být úplně přesné. Misfits jsou takové britské Heroes v eRkové verzi (jazykově to je lahoda) a bez spletitých politických machinací. Jako bych viděl stylově americký seriál, ale s britským přístupem. 5 lidí (s některými jsem měl chvilku problém, ale našel jsem si k nim cestu) na jednom místě a to stačí. # humor 3 | akce 5 | napětí 3

• 5.1.2012  18:31
    Ocelová pěst (2011)

Nevěděl jsem do čeho jdu, čekal jsem něco ve stylu Iron Mana. Tohle byla spíš dětský (rodinný) film - kombinace Čísla 5 a Rockyho, a přestože absolutně nejde o romantický doják, v závěru většina diváků ztěží zamáčkne slzu dojetí. Dějem není nijak výrazný, ale na rodinný blockbuster to stačí. # příběh 7 | hudba 7 | humor 1 | akce 6 | napětí 2 | pustil bych si znovu 6

• 2.1.2012  22:38
    Co ty jsi za číslo? (2011)

Takhle nějak si představuju pojem "eRkový film" - nijak upejpavý, ani žádná úchylárna. Bohužel takhle nějak taky vypadá tuctová otřepaná romantická komedie, což není samo o sobě zlé, ale s podobným scénářem jsem už viděl pár lepších. Ačkoliv označení "komedie" má své rezervy. Zasmál jsem se 3×; ale budiž, není tu snaha o humor za každou cenu, po neslaném nemastném začátku přijde sympoatická romantická pasáž, a vzhledem k náladě to je pozitivní film. Není vyloženě špatný, dalo by se říct průměrný, jen nenabídne nic navíc. # příběh 5 | hudba 6 | humor 3 | akce 1 | napětí 0 | pustil bych si znovu 4

• 26.12.2011  21:28
    Zalknutí (2008)

Béčková nezávislá tvorba, neznámí herci, bez hudby, erko jak vyšité kvůli sexu. Přesto koukatelné, něco do sebe to má, o humoru se sice nedá moc mluvit (ačkoliv... "Co kdybys sklapla a nechala se znásilnit po mým?"), spíš jde o spoustu absurdních nebo překvapivých situací. Pointa je ale hodně slabá a znovu bych si to nepustil. # příběh 4 | hudba 0 | humor 2 | akce 0 | napětí 0 | pustil bych si znovu 4

• 26.12.2011  16:26
    Robin Hood: Král zbojníků (1991)

Moje nejoblíbenější zpracování Robina Hooda. Bohužel dneska to dávali na MGM s nějakým "jejich" dabingem a úplně to zkazilo zážitek, Costner, Freeman i Rickman zněli divně.

• 24.12.2011  20:33
    Micimutr (2011)

Mezi skvělé české pohádky se nezařadí, ale koukatelná byla, Dejdar bavil a princezna byla pěkná. SIce značně primitivní, ale narozdíl od jinýc nebyla nevkusná. Nejspíš si ji budu pamatovat jako tu pohádku, kde každý mluvil současnou češtinou, "jak mu zobák narost". Nejvíc mě překvapil záběr na auta.

• 23.12.2011  22:35
    Nákaza (2011)

Předem varuju: kdo čeká děj, napětí, akci (ta nemá v žánru co dělat), nebo vzrušení, ruce pryč. Je to spíš dokument, nebo spíše studie průběhu šíření nákazy, chování lidí, vlády atd. Zachycuje i osudy několika lidí, ale není to dějový film. Pokud je to to, co očekáváte, nebudete zklamáni (a sám si to možná jednou jako dokument pustím, protože nabízí spoustu podnětů k zamyšlení, např. ohledně léků a epidemií). Ostatní můžou čekat nudný úvod s lacinou kamerou a režií, nudný děj s mizernou zápletkou a nezajímavými postavami. Slušný propadák. # příběh 5 | hudba 4 | humor 0 | akce 0 | napětí 1 | pustil bych si znovu 5

• 22.12.2011  22:12
    Make Mine Freedom (1948)

Já tyhle propagandistické animáky nemusím. Oproti těm socialistickým je to koukatelné, ale v principu stejná ubohost.

• 20.12.2011  10:24
    Surviving Sid (video film) (2008)

Špatný to není, ale od kraťasu z DOby ledové člověk automaticky očekává zábavu, smích, kterého se nedostává.

• 18.12.2011  21:59
    Do Mang Ja: Plan B (TV seriál) (2010)

Po 2 dílech: Je to směs korejské taškařice (kterou by si mohli odpustit), akce a romantiky zabalené do zamotaného krimi příběhu. Přítomnost Na-yeong Lee ji posouvá nad průměr.

• 18.12.2011  17:04
    Bez dechu (2011)

Předně musím říct, že ještě než se tenhle kousek dostal do kin, vzhledem k traileru a žánru jsem se na film těšil (podobně jako na Colombianu). Pak jsem viděl porprůměrné hodnocení a nadšení pohaslo. A co jsem viděl? Dost slabý úvod, který nevytvořil dostatečnou atmosféru a nevzbudil mou pozornost, aby to, co přišlo pak mohlo ve světlých momentech náležitě zapůsobit (romantika, napětí). Hlavní hrdina je prkenný namakanec bez charismatu a s prasečími očky, vedle sebe má náctiletou kočku, děj celou dobu skoro nefunguje, takže jediný, kdo mě dokázal jakž takž zaujmout byl Michael Nyqvist. Koukat se na to dá, ale nikomu bych to nedoporučil. A ač bych aspoň kvůli žánru chtěl, tak mu nemůžu dát ani 3*. # příběh 4 | hudba 7 | humor 0 | akce 6 | napětí 3 | pustil bych si znovu 4

• 16.12.2011  12:09
    Queen: The Days of Our Lives (TV film) (1991)

Dokument hlavně o tom, jak vznikala která alba a skladby, obohacený o zajímavosti, které jsem ne vždy znal. Zjistil jsem, co stálo za vznikem Bohemian Rhapsody, We Will Rock You, We Are the Champions i dalších pecek.

• 16.12.2011  10:33
    Nikita (TV seriál) (2010)

Pro někoho možná tuctovka, ale dobře se na ni dívá a Maggie Q a Lyndsy Fonseca jsou dost výrazné tváře. A i příběh je (po 2 epizodách) slibný. Určiitě Nikitu zařadím do pravidelně sledovných seriálů.

• 14.12.2011  23:45
    Sám doma (1990)

Stačí pár tónů geniálního Williamsova soundtracku a vím, že jsou Vánoce. Kevin, Harry a Marv mě i podvacáté budou stejně dobře bavit a připomínat legendární hlášky. Nejlepší rodinný film za posledních 20 let. # příběh ? | hudba 10 | humor 9 | akce 3 | napětí 2 | pustil bych si znovu 10

<< předchozí 1 2 3 4 10 18 27 35