Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Hudební
  • Akční
  • Drama
  • Krátkometrážní

Recenze (68)

plakát

Jmenuju se Earl (2005) (seriál) 

Jeden z mých nejoblíbenějších feel-good seriálů, ke kterému se opakovaně a rád vracím.

plakát

Sound City (2013) 

Sound City není jen prostý dokument o příběhu jednoho z mnoha nahrávacích studií, které s příchodem digitálního boomu potkal (podobně jako mnoho jiných zařízení) rychlý konec. Kdepak. Je to především malebná procházka za nástroji, lidmi, technikou, talentem, nahrávacím pultem ... dobou, kdy na podobném opravdu záleželo. A druhá polovina filmu? Dokonalé definování všeho, co muziku dělalo, a díky osobnostem jako Grohl nebo Reznor naštěstí pořád dělá, muzikou. Cit, technika, talent, vývoj, náhodný okamžik a PŘEDEVŠÍM lidská bytost spolu s jejími nedokonalostmi. Proč? Protože "o muzikantovi by to vždy mělo být především." (Dave Grohl na SXSW, 14. března 2013)

plakát

Červený trpaslík - Série 10 (2012) (série) 

"I'm NOT your father ..." Kluci z Trpaslíka jsou zpátky a v nejlepší formě! Po slabším návratu na Zem opět ve vesmíru, s vtípky jako za starých časů. Teď jen doufat, že famózní, závěrečný Počátek kruh definitivně neuzavřel - byla by to zatracená škoda.

plakát

Heydrich - konečné řešení (2011) (seriál) 

Je skutečně směšné vztekat se nad osobou Tomáše Töpfera (jehož přínos či vliv je ostatně prakticky nulový) a vůbec nezmínit podstatnou, výborně zpracovanou obsahovou složku. Celá série dopodrobna rozebírá všechny zásadní i vůči atentátu méně podstatné okolnosti, detailně se věnuje lokalitám, předmětům, ale hlavně - zmiňuje osobnosti a činy, které prostě nesmí být zapomenuty. Jen více podobně zpracovaných dokumentů.

plakát

Partička (2011) (pořad) 

V českých luzích a hájích zcela ojedinělý projekt, který si ani zbla nezaslouží některá hodnocení místních "odborníků". Neznám původní předlohy, slovenská verze mne nebavila, ale u české si vždy skvěle spravím náladu (až se kolikrát za břicho popadám). Ondřej Sokol s Igorem Chmelou excelují, Michal Suchánek dokazuje, že rozhodně není žádné tupé jelito, které z něj zdejší osazenstvo dělá. Genzer místy slabší, ale jeho styl vystupování a humor jednotlivé scény dokonale dokresluje. Ne každé téma či scénka je herci zpracovaná na sto procent (viz. některá pěvecká témata), nutno si však ale uvědomit, že improvizace holt není žádná prdel. S klidem si s úsměvem od ucha k uchu řeknete, že lépe by to vlastně asi ani vymyslet nešlo. Velmi dobrá práce!

plakát

AC/DC: Live at River Plate (2011) (koncert) 

Dokonalá záležitost umocněná skvělou prací Davida Malleta. Jo - a argentinští fanoušci jsou nejlepší na světě.

plakát

Na Hromnice o den více (1993) 

Komedie, kterou si nelze nezapamatovat. Andie MacDowell je neskutečně okouzlující!

plakát

Skečbar (2010) (pořad) 

Velké zklamání. Trapné scénky, trapné připomínky a rádoby nadšení diváci jako trapas vrcholný. Zlaté slabé díly Telebazaru či Kinobazaru, tohle se vůůůbec nepovedlo.

plakát

Bon Jovi - The Circle Tour (2010) (koncert) 

Trochu rozporuplný rozjezd díky chabému zvuku, který se srovnal až o cca dva kousky později. Osobně podezřívám "umělce" v Palace Cinemas, ale což. Dále už paráda! Chybělo mi trochu více kamer, delší stopáž (osekáno tak o hodinku čistého času) a o píď lepší atmosféra. Ta ale asi od amerického publika nelze čekat nikdy. Zase mám o důvod víc si zanadávat na české agentury, které prostě nejsou schopni tuhle partičku ani po letech v ČR uvést. Ještě, že máme Holandsko (shlédnuta parádní show v Amsterdamu - 2008), Rakousko či Německo. Nejlepší momenty: When We Were Beautiful, I'll Be There For You, Keep The Faith, Wanted Dead Or Alive, Livin' On A Prayer