Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (51)

plakát

Vládci kouzel (1995) (seriál) 

Jako kluk jsem seriál vysloveně hltal, takže, ač by se dal jistě natočit i "lépe a radostněji," dávám z nostalgie plné hodnocení.

plakát

Princezna a půl království (2019) (TV film) 

Rozhodně existují nesrovnatelně lepší české pohádky, ale ve srovnání s paskvily posledních let byl tohle téměř skvost. Pohádka rozhodně nepostrádala nápad ani vtip (velmi se mi líbila role Marka Ebena), jen toho Egona tam bylo trošku moc.

plakát

Policajti z předměstí (1999) (seriál) 

Samozřejmě, kvalitní a hodnotný seriál vypadá jinak, ale z nostalgie ty tři hvězdičky dát musím. Jako kluk jsem netrpělivě čekal na každý další díl (i když sexuální narážky, které jsou téměř hlavním obsahem, jsem tehdy pořádně nechápal) Je to ujeté, šílené, ale nemůžu se pomoct, taky vtipné. Určitě to není TOP seriál, ale minimálně v porovnání s ostatní porevoluční tvorbou, to určitě není tak zlé. Odpad tomu můžou dát snad jen Fuckovi z jižní Anglie. :D

plakát

Planeta 51 (2009) 

Rozhodně nelze upřít dobrý nápad a několik opravdu vtipných odkazů na některé kultovní filmové kousky. Celé mi to však přijde ušité hodně horkou jehlou a poněkud nedotažené, takže hodnotím spíše průměrně možná lehce nadprůměrně.

plakát

Svět pod hlavou - 1983 (2017) (epizoda) 

První polovina dílu přímo skvostná, parádní jízda. Ta druhá, po "návratu" hlavního hrdiny zpět do své doby a svého života, již poněkud slabší, přesto však důstojně uzavírající celý seriál.

plakát

Dotek Medúzy (1978) 

Děsivé a fascinující, jinými slovy to vyjádřit nelze. Dojem z filmu, který mne až doposud míjel, je nepopsatelný.

plakát

Vinnetou - Vinnetou: Nový svět (2016) (epizoda) 

Velká očekávání jsem neměl, o to příjemnější překvapení mne čekalo. Ve srovnání s esmrtelnou klasikou z šedesátých let již nejde o naivní pohádku (To nemyslím jako urážku. K původní sérii ta naivita prostě patří), ale film daleko opravdovější a uvěřitelnější. Zpracování dosti odlišné, ale vůbec ne špatné. Pouze jiné.

plakát

Interstate 60 (2002) 

Film jsem si pustil pouze k zahnání dlouhé chvíli, v očekávání šedivého průměru, o to příjemněji jsem byl překvapen. Přímo lavina originálních nápadů, mohu jen doporučit.

plakát

Anthropoid (2016) 

Přestože je mi jasné, že nejde o žádný remake Sequensova Atentátu z roku 1964, ale pouze o další zpracování téže historické látky, nemohu se ubránit srovnání, ve kterém tento nový film, bohužel, prohrává na celé čáře. Ať již jde o atmosféru, uvěřitelnost postav a logiku jejich jednání, a vůbec o vše ostatní. Výsadkářům z tohoto filmu nejspíše před odletem zpět do vlasti neposkytli kurzy konspirace a života v ilegalitě, jako spíše lobotomii, nebo spíše rovnou amputaci celého mozku. Je normální, aby se agent na nepřátelském území představil úplně neznámým lidem skutečným občanským jménem, včetně bydliště, a prozradil navíc i cíl mise? Něco takového by přece nemohli vyzradit ani původnímu kontaktu, už kvůli riziku, že by mohl být někdy vyslýchán a věděl by příliš mnoho. Nebo hned na začátku, když výsadkáři zabijí kolaboranta a nechají utéct jediného svědka. Ovšem, aby toho nebylo málo, tak odjedou automobilem patřícím zabitému. Gestapo, ani protektorátní policie nebyli opravdu takoví idioti, aby si nedali dvě a dvě dohromady, jakmile se dotyčné vozidlo objeví v Praze. Film jako takový by nebyl vůbec špatný. Ovšem pouze v případě, že by zpracovával úplně jiné téma.

plakát

Den, kdy unesli papeže (1995) (TV film) 

Inscenace, se Svatým otcem zamčeným ve špajzu, u které jsem se výborně bavil. Přímo geniální bylo zpravodajství. ....... "Jeden muž nachytal ženu s milencem, a nezabil ho!"