Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (10)

Na lavici obžalovaných justice

Na lavici obžalovaných justice (1998)

NEJLEPŠÍ SERIÁL VŠECH DOB, PŘI JEHOŽ SLEDOVÁNÍ MĚ MRAZILO V ZÁDECH! Občas (hlavně ze začátku) trochu ruší ochotnické herecké výkony, ale jinak je to brilantní sonda do zákulisí justice. Autoři si neberou servítky a loupají okresní soud jak banán, včetně takzvané nezávislosti soudců, včetně krádeže listin ze spisů, včetně osobních vazeb soudců atd. Tím, jak je to civilně a samozřejmě podané, odpadá určitá senzacechtivost, ale o to víc vyniká hrůza a mrazení z toho, jaké mechanismy rozhodují o našem životě. Tím mi tento seriál trochu připomínal některé projekty BBC, třeba ministry. Myslím, že se podařilo mezi řádky vystihnout i pocit určité nadřazenosti, kterou soudci mají nad ostatními smrtelníky, o nichž mohou beztrestně rozhodovat. Třešničkou na dortu jsou mystické vstupy z místní "věštírny", které to celé posunují ještě o level dál. Prostě, nenašel jsem tam jediný falešný tón.

Zdivočelá země

Zdivočelá země (1997)

Při sledování mě mrazilo, tenhle seriál je prostě skvost! Kaňdák (Schmitzer) rulezzz!

Česká soda

Česká soda (1993)

Česká soda byla projevem prchavé a dočasné svobody, jaká se na našem území objevuje jednou z 40-50 let. Nedávno jsem čet rozhovor se Čtvrtníčkem, kde otevřeně říkal, že její pokračování je dneska nemyslitelné. Divím se, že se nezvednem a nejdem dělat další revoluci. Ale asi to tak má být - už zbývá jen nějakých 30 let do dalšího záblesku, snad se toho dožiju.

Neviditelní

Neviditelní (2014)

Tento seriál mě přivedl na myšlenku dobrovolně začít platit koncesionářské poplatky, ačkoliv televizi dlouhodobě nemám a nesleduji a české televizi bych nadto neplatil už jen z přesvědčení. To, co tady vzniklo, nemá obdoby - herecky, famozitka. Langmajer, Babčáková a Sobota ve svých archetypech, k tomu smrtící koktejl těch nej roštěnek současnýho českýho světa: Plodková, Boková, Sandra Nováková a dokonce samotná Velká Blondýna... Ale hlavně, hlavně to neskutečně trefný a přitom laskavý podobenství současné společnosti, kde hrstka utajených vyvolených ovládá svět, ty zase přes různý převodní páky (doktorka Mráčková alias vrchní státní zástupkyně Bradáčová :) ovládaj kluci odněkud z "Atolu" a jediná šance je v tom, že se celej ten zmrdisystém zakousne na vlastním přezmrdování.... Kdo nepochopil, že tenhle seriál není o vodnících, ale o svobodných zednářích a způsobu, jakým ovládli svět ("...a až dosadíme svýho papeže..."), tak nemá co sem psát žádný komentáře.

Okresní přebor

Okresní přebor (2010)

Fotbal je mi úplně volnej, ale tohle můžu, poněvadž to není o fotbale. (Nebo jen málo.)

Čtvrtá hvězda

Čtvrtá hvězda (2014)

Od té doby, co jsme si svobodně zakázali Českou sodu a vznikaly jen undergroundové pokusy o humour (Gynekologie 2) se vlastně na poli televizní zábavy neodehrálo absolutně nic. Pokud nepočítám Prušinovského Okresní přebor, který je sice milým pohlazením, ale spíš ve stylu Chalupářů v období normalizace - poskytuje chvilku slastného zapomenutí v době, kdy se některé věci nesmějí říkat nahlas. No a tím spíš mě překvapil tenhle počin, který se sice taky ještě krotký, ale mnohem méně korektní, než dneska bývá zvykem. Viděl jsem zatím 3 díly, ale už teď vím, že tenhle seriál se stane klasikou.

Gynekologie 2

Gynekologie 2 (2007)

Prvních 10 dílů jsem si říkal, jak je tahlecta normalizovaná česká soda už akorát tak trapná, ale pak se to nějak rozjelo a já se začal bavit. Je to dokonale xenofobní, sexistické a nekorektní, přesně takové, jaké to má být, když se do něčeho pustí Čtvrtníček.

Jistě, pane ministře

Jistě, pane ministře (1980)

Vysoká škola politologická zhuštěná do 3x6 krátkých a výživných lekcí. Nechápu, jak je možné, že když už v roce 1980 byla například evropská integrace pochopena a zesměšněna tak, jako tady, že to celé ještě nešlo dávno srát. Halt vizionáři nejsou napřed o nějakých dvacet, třicet let, ale většinou o celé století.