Vishnar

okres Plzeň

homepage
ICQ: 274072304

47 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 6 11 15 20
    • 15.1.2012  17:59
    Humraaz (2002)

Další z Bollywoodských žánrových mixů, ve kterém se daří jak romantické komedii, tak thrilleru. Ta první část snímku je víceméně romatická. Možná se vyskytnou spoilery. Máme zde taneční skupinu, která se snaží vyhrát ve výběrové soutěži o tom, kdo bude hrát a tančit na palubě luxusní x-hvěudičkové jachty. Sice skončí druzí, ale večer před vyplutím jim majitel lodi oznámí, že vedoucí vítězné skupiny zemřel a že se můžou hnedle nalodit. Hlavní tanečníj je samozřejmě milencem hlavní tanečnice a do všeho se připlete mladý bohatý majitel, který si na tanečnici dělá zálusk. Slovo dá slovo, peníze také zapracují a sličná děva kývne majiteli na jeho nabídku k sňatku. To skoro tak půlka filmu za námi, přeci jen trvá tři hodiny (což je tak nějak průměrná délka většiny indických filmů). Potom ale nastává změna žánru a my zjistíme, že všechno nebylo tak, jak jsme si mysleli... že majitel lodi neukradl tanečníkovi jeho dívku... ale on mu ji milerád podle předem promyšlenému plánu nechal a těšil se na budoucí peníze z jejich rozvodu. Plán to byl dobrý, jen se začal trochu rozpadat. Dívka zjišťuje, že její milenec byl pěkný hajzl, do toho všeho se všichni začnou navzájem vydírat a to nemá daleko k prvním vraždám. Podle mě se jedná o povedený snímek (v rámci Bollywoodu), nějaké to nabodávání na trampolíně, pár zlomených rukou, nohou, zvraty a tak... spousta tanečních čísel jak už jsme zvyklí...

• 15.1.2012  17:58
    Repo: Genetická opera! (2008)

Muzikály já rád a už je to hodně dlouhá doba, kdy jsem nějaký viděl. Tenhle film mi hodně dlouho utíkal, o to víc jsem si ho teď užil a bavil se při něm. Skvělě vizuálně zpracovaný, kupodivu mi ani nevadila Paris Hilton (kterou jsem, přiznám se, zprvu ani nepoznal), potěšila mě účastí i Sarah Brightman se svýma očima a muzika také sedla. Namixované podivnosti jedna za druhou, ale kupodivu to drželo pohromadě. Vytvořený svět mi přišel něco na způsob Texas-Massacre-Blade-Runner.

• 15.1.2012  17:58
    Skeleton Farm's Halloween Horrorshow (2010)

45 minut sestřihů, hudby a veselé Halloweenské atmosféry. Spousta ukázek z hraných filmů, spousta ukázek z animovaných filmů, Halloweenské písničky, například v podání Alice Coopera. Já jsem se u toho po celý čas příjemně bavil, snažil se poznávat co nejvíc filmů a stejně jsem zjistil, že většinu nedokážu zařadit. Najde se tu vše - od Exorcisty po Evil Dead, Draculu či Eda Wooda.

• 15.1.2012  17:57
    Tao qi ren xing (2006)

Tak s tímhle filmem jsem měl stejný problém asi jako s poslední částí Tomie série. Sice měl anglické titulky, na druhou stranu byly nepoužitelný. Což je škoda a hodně to pro mě snížilo zábavnost filmu. I když.. on by to stejně asi nebyl žádný zázrak. Máme tu hlavního hrdinu, který vlastní firmu s keramikou. Kolem něj začínají divně umírat lidi a v okolí vraždy se vždy najde malá figurka. Všechno, jak už to tak bývá, má své kořeny v minulosti.

• 15.1.2012  17:57
    Gosuto shisutemu (2002)

Amatérský snímek, který má plus hlavně v tom, že je poměrně krátký. Jinak si dovedu představit, že pan režisér jednou takhle bloudil lesem a našel chátrající barák a řekl si, že by tam moh natočit nějaký film. Děj ani moc nemusí, stačí když po celou dobu budou postavy chodit sem a tam chodbami nebo lesem. A tak se taky stalo. Jedna Japonka se ztratí a po měsíci dá emailem s fotkou o sobě vědět. Její přítel společně s kamarádkou vyráží do lesa, aby ji našli. Najdou opuštěný barák, ve kterém se nachází tzv. Ghost system, tj. systém, který dokáže zviditelňovat duchy. A to je tak asi všechno. Pokud by byl divák moc náročný a chtěl by vidět, co vlastně ten Ghost system tvoří, tak mu pan režisér ukáže záběr na jeden velkej větrák a je to. :) Ale nenudil jsem se....

• 15.1.2012  17:56
    Iki-jigoku (2000)

Možná zaspoileruju, možná ne. Není nad kvalitní oddechový snímek pro hezký večer :) Namixujte trochu Funny games, trochu Texaského masakru a pořádně promíchat. Hlavní hrdina na vozíčku to má docela těžké, tedy až téměř do konce. Jakmile se na scéně poprvé objeví věkově rozdílná dvojka příbuzných, začíná ta pravá show. Přitom se o něj docela pěkně starají - vozí ho na vycházky, hrají s ním šipky, vaří mu a starají se o ptáčka. Závěr samozřejmě přináší "nečekaný" zvrat, ale všechno se to dá krásně pochopit, takže dobrý.

• 15.1.2012  17:56
    Rosso segno della follia, Il (1970)

Mario Bava a jeho sonda do hlubin psychopata. Hlavní hrdina si žije v pěkném domě, má bohatou manželku, šéfuje modelingové agentuře... nemá si na co stěžovat. Všechno má jen jednu drobnou vadu, rád zabíjí dívky ve svatebních šatech. Proč? Sám moc dobře neví a s každou další mrtvolou se mu to vyjasňuje. Trochu Americké psycho, trochu duchařina. Natočené je to pěkně, hudba je zase perfektní, jak je zvykem. A k tomu hezká Dagmar Lassander.

• 15.1.2012  17:55
    Žraloci útočí (TV film) (2005)

Nebylo to zas tak hrozné, jak jsem čekal. Ano, je to blbost, ale já jsem se u toho pobavil a hlavně si odpočinul. Od toho tyhle filmy jsou. Když člověk vydrží první půlku ala Beverly Hills či jiný podobně laděný seriál (řeší se vztahy, vztahy, vztahy, party, party, party, droga v pití, party..), tak se konečně objeví žraloci. Útok několika desítek ploutví na hrající si mládež vyloudí úsměv a zvlášť závěrečné potápění hlavní hrdinky pod vodu, aby opravila jeden přístroj. Jojo, není nad dobré vztahy mezi obchodníky. Jeden totiž chtěl uzavřít druhému pláž, aby si mohl narejžovat na své, a proto každé ráno vyjížděl s lodí na moře a vypouštěl do něj krev, aby nalákal žraloky. Když viděl potom masakr a zkrvavenou mládež, pronesl v překladu: Tohle jsem nechtěl, tohle jsem neměl na mysli. :)

• 15.1.2012  17:54
    Hausu (1977)

Bizarní, tak by se asi jedním slovem tenhle neskutečný mix dal popsat. Čekal jsem starý poctivý horror o strašidelném domě.. co jsem nakonec dostal? Strašidelný dům v originálním pojetí. Skupina dívek jede na prázdniny na jeden venkovský dům. Bydlí v něm tetička jedné z nich, se kterou se dívka už pár let neviděla. Takže rychle zabalit, chytit vlak a hurá na venkov. Od místního prodavače melounů ještě zjistit poslední informace o poloze domu a pak už se jen připravit na uvítání od tetičky. Dům je velký, spousta místností, spousta věcí k prozkoumávání... A děvčata zjistí, že jejich dovolená bude mít asi brzký konec, když začnou jedna po druhé umírat. Nemůžu říct, že se jedná o horror, nemůžu ani říct, že se jedná o pohádku (maximálně o japonskou strašidelnou pohádku s nahýma holkama a spoustou krve). Je to prapodivný mix, ze kterého dýchá atmosféra 70tých let, film je plný originálních nápadů od začátku až do konce, jednoduché triky k tomu také sedí a hudba hraje snad 99% filmu. Pokud si chce někdo odpočinout a pobavit se, Hausu můžu jenom doporučit.

• 15.1.2012  17:54
    Shi jia zhong di (1990)

Příjemná komedie o tom, jak trojice potrhlých policistů společně s trojicí herců čínské opery bojuje proti zlému démonovi a jeho posluhovačům. Co jim zbývá, je to totiž jejich vina, že se démon probudil a nyní si kráčí po světě. Je třeba nalézt meč a tři mince, které démonovi vezmou jeho sílu a bude zranitelný. Tak začíná kolotoč průměrných či skvělých scének chytání démona. Za zmínku stojí rozhodně dvě skvělé pasáže: první je probuzení posluhovačů uvnitř jámy, kteří jsou však aktivní pouze za svitu Měsíce, takže když se na obloze objeví mraky, začne to vytvářet chaos. A druhá scéna jakoby z Indiana Jonese vypadla. Hrdinové se musí dostat z pasti, kdy se na ně valí nejen okolní zdi, ale i strop a pod podlahou jsou bodce s jedovatými hady.

• 15.1.2012  17:53
    Jom kha mang wet (2005)

Udržet Necromancera ve vězení je někdy obtížný úkol. Nepomůžou ani svaté texty na stěnách i dveřích cely, ani oddělení od ostatních vězňů. Stejně si čaroděj dovede zařídit útěk na svobodu. A když už je jednou venku, tak dopadnout ho je ještě těžší. Podobný úkol spadl do klína hlavnímu hrdinovi, mladému policejnímu detektivovi. Ale aby dopadl někoho, kdo umí černou magii, musí ji sám zkusit použít.

• 15.1.2012  17:53
    Amos (2009)

Bible: Amos 6:9-11: Zbude-li pak deset mužů v jednom domě, i ti zemřou. Někoho vezme jeho strýc, spalovač mrtvol , aby vynesl kosti z domu, a zeptá se toho, kdo se skryl v odlehlém koutě domu: „Je tu ještě někdo s tebou?“ On odpoví: „ Už nikdo.“ A dodá: „Tiše! Jen nepřipomínat jméno Hospodinovo.“ Neboť hle, Hospodin vydá příkaz a velký dům rozbije na padrť a malý dům na třísky. Tohle je celý text krátkého snímku. Jinak nepadne ani slovo. Sledujeme experimentální film s dobrou atmosférou, která mi lehce připomínala mladého Lynche.

• 15.1.2012  17:52
    Gawi (2000)

Podprůměrný horror o další pomstychtivé vlasatici. Tentokrát se děj točí kolem skupiny bývalých spolužáků a spolužaček. Před pár lety s nimi otřásla sebevražda jejich kamarádky a teď se to všechno začíná objevovat znovu. Jeden po druhém umírají, někdo jim pěkně dloube očka a oni pomalu dochází k tomu, kdo by to tak mohl být. Proč si vybrala zrovna je? Byla sebevražda vůbec sebevraždou? Byli vůbec její kamarádi nebo nebyli? Ono je to jedno. Film nějak extra dobrý není, lekačky jsou nepovedené, zvuky se vyskytují tam, kde by být neměly a naopak... no, rozhodně jsou mnohem lepší horrory.

• 15.1.2012  17:52
    Makai tenshô (1981)

Několik tisíc křesťanů bylo na Šogunův rozkaz brutálně povražděno a jejich vůdce zaprodá duši ďáblu, aby se mohl pomstít. Cestou sesbírá celkem zajímavou skupinu bojovníků, které zachrání před smrtí a umožní jim jejich zmrtvýchvstání. Nachází se mezi nimi také jeden z Japonských nejlepších šermířů všech dob Musaši (doporučuju knihu, pokud vám nevadí něco přes tisíc stránek, nebo alespoň skouknout nějaké z filmových zpracování). Společně s pomocí vesničanů hodlají srazit z trůnu mladého Šoguna. Na stopě je jim ale stejně dobrý šermíř Jubei Yagyu a démon nedémon, všechno hodlá rozsekat na kousky... Film by byl mnohem lepší minimálně o půl hodiny kratší, ale i tak je to celke mzábavný snímek.

• 15.1.2012  17:51
    Fascination (1979)

Skvělé prostředí opuštěné zámku, obklopeného vodním příkopem a jedinou cestou ven. Jelikož jsem do teď měl za sebou pouze jeden film od Rollina a to Zombie lake, nečekal jsem žádnou kvalitu. Kupodivu mě Jean dovedl příjemně překvapit. Jakási snová atmosféra se táhne celým filmem, zlodějíček se zpočátku snaží odolávat dvěma dívkám a nakonec podlehne. Pomalu ale jistě se blíží půlnoc a s ní i nachystané překvapení. Kdo by nepodlehl, když by ho na zámku držela Brigitte Lahaie, že? Rád se k tomuhle filmu zase někdy vrátím.

• 15.1.2012  17:51
    Corridors of Blood (1958)

Jaké to kdysi bývaly čas: lékaři museli pracovat co nejrychleji, jelikož něco jako narkóza v té době ještě nebylo. Nůž a bolest patří k sobě, to bylo jejich krédo. A když jeden lékař našel svého "vyléčeného" pacienty o pár dní později jen jako lidskou trosku, řekl si, že by se s tím něco mělo dělat. Zalezl tedy do své laboratoře a zkoušel experimentovat s plyny.. samozřejmě že na sobě. Do toho všeho se připlete ještě jeden hospodský s vrahounem, kteří si vydělávají prodejem mrtvol lékařům. Celkem příjemný film, kde by měl excelovat Boris v hlavní roli, ale pro mě byl vítězem mladý Lee v roli málomluvného vraha v klobouku.

• 15.1.2012  17:50
    'Manos' the Hands of Fate (1966)

Jeden z nejhorších filmů všech dob? A právem! Z počátku mě otřesný styl bavil, ale po čase už jsem jen koukal kolik ještě zbývá do konce. V hlavní roli starostlivý otec rodiny, milující manželka, jejich roztomilá dceruška a skotačící pejsek. V záporných rolích hlídač mrzák a uctívači kultu Manos. Jedna noc, jeden dům. Takhle by šel příběh odvyprávět rychle. Neuvěřitelně špatný střih, o zvuku nemluvím, raději zapomenu i na tu část, kde jsem viděl mizející klapku.

• 15.1.2012  17:49
    Xiao sheng pa pa (1982)

Jednu dívku potkává neustále neštěstí. Jakmile se do někoho zamiluje a vezme si ho, dotyčný ihned zemře za podivných okolností. Takhle se to stalo už třikrát. Proto se rozhodne, že už si raději nikoho nevezme, aby neumírali zbytečně další lidé. Mezitím se ale posmrtně setkávají její bývalí manželé, kteří se dohodnou, že jejich milé namluví nějakého mladíka, který by to všechno ustál. Jednoho najdou a začnou je pomalu dávat dohromady. Jedná se o celkem příjemnou komedii, na efektech pracoval Savini a v samotném závěru navštívíme i party plnou duchů.

• 15.1.2012  17:48
    Brutal Relax (2010)

Tak jsem se na to musel také podívat a zarelaxoval jsem si opravdu brutálně. Na jaké nápady tvůrci přišli, to se jen tak nevidí. Snad i minimálně jedna inspirace z Braindeadu. Ode dneška na pláž pouze s písní Summertime a s dítětem jako zbraní.

• 15.1.2012  17:48
    Kvílení vlkodlaků II (1985)

HA HA HA! Takhle jsem se už dlouho nezasmál. Odpad to prostě nemůže být už jen díky té "dark country, Transylvania", kde se to točilo :) Tohle je vážně horror na druhou. Hned v úvodu nám před našimi zraky zavraždí punkerku Jitku Asterovou, poté se přesuneme do malé transylvánské vesničky s Pražským orlojem, kde Valerie Kaplanová provádí kejkle se svým vlkodlačím spolkem. Na zámku jsou neustále sexuální orgie, kterým přihlíží Cecilka a vyje (koukám, ona to vytí má prostě ve filmech ráda). Jenže na Christophera Lee jsou všichni krátcí. Dokonce i Honza Kraus, který láká po nocích "pretty lady" z Ameriky, aby si s ní užil. A Jirku Krytináře ve filmu musí zabít dvakrát.

• 15.1.2012  17:47
    Pop Weed Sayong (2001)

Celkem příjemná horrorová komedie o duchovi Pob, který má strašně rád játra a nejlépe za syrova. Kdysi dávno byl duch chycen a úspěšně svázán do malé krabičky na dně řeky. Jenže o pár desítek let později ho parta mladíků náhodou vypustí ven zrovna ve chvíli, kdy špehujou svoji koupající se kamarádku. Duch toho využije a ihned ji posedne. Během následujících týdnů se začnou městem šířit podivné vraždy a mrtvoly bez jater. Nakonec ale partě školáků dojde o co jde a tak proti duchovi začnou společně bojovat. Jedná se o tradiční thajský humor, takže zde nenajdeme žádné intelektuální vtipy, jen spoustu pádů, jednoho teplouše a nějaké to prdění. Některé pasáže jsou celkem trapné, jiné povedené - například bloudění ventilací, kde se jeden z hrdinů neúspěšně vyptává na cestu několika koktajících opravářů.

• 15.1.2012  17:47
    Krasue (2002)

Krasue - démon přes den vypadá jako zcela obyčejná dívka. V noci se ale jedná o létající hlavu, ke které jsou stále připevněny vnitřnosti. V tomhle filmu je hned na začátku odsouzena k smrti jedna princezna. Ale když se ve vězení dozví, že kdesi na severu žije jiná dívka, k nerozezní jí podobná, rozhodne se využít její tělo. Dívka z vesnice umírá a hnedpoté vstává z mrtvých, jenže nikoho nepoznává. V okolí začne nějaké divoké zvíře trhat dobytek a lidé si pak dají vše dohromady. Podprůměrný horror, který je zajímavý snad jen hlavní hrdinkou a prostředím vesnice uprostřed pralesa. Jinak je to trikově i herecky bída.

• 15.1.2012  17:44
    Kwaidan (1964)

Čtyři strašidelné příběhy. První o chudém samurajovi, který opustil chudobný život a svou ženu, aby si polepšil s jinou, kteoru nemiluje. Teprve po čase zjišťuje, co napáchal a rozhodne se vrátit zpátky. Druhá povídka začíná sněhovou vánicí, ve které uvíznou dva muži. Přespají v převozníkově chatrči u řeky a uprostřed noci za nimi přijde záhadná ženy v bílém, která svým ledovým dechem jednoho z mužů zabije a druhého ušetří pro jeho mládí. Mladík ale musí slíbit, že o tom nikdy nikomu neřekne. Třetí, nejdelší, povídka je o slepém mladíkovi, který umí skvěle hrát a vyprávět a noc co noc ho vedou k někomu neznámému, aby předvedl své umění. V klášteře, kde mladík bydlí, se mu v tom ale snaží zabránit, protože ví, za kým opravdu chodí. Poslední povídka pojednává o muži, kterému se podaří spolknout duši. Že to bude problém, zjistí hned první noci. Povídky se vyprávějí opravdu pomalu, film má tři hodiny, nejdelší povídka mě zrovna bavila nejméně, i když mi tam hrál Takashi Shimura.

• 15.1.2012  17:44
    Kvílení vlkodlaků 3 (1987)

Znovu usedl na režisérskou stoličku "Mistr" z dvojky a znovu si s vlkodlakama pohrál po svém. Narozdíl od odpadové dvojky, kterou zachraňovalo jen české osazenstvo, jsem se při stupidní trojce nenudil a docela pobavil. V žádném případě se nejedná o horror, spíš o dobrodružné rodinné komediální drama. Zapomeňte na všechno, co jste se kdy o vlkodlacích dozvěděli. Jendá se totiž o vačnatce, vychovávající mláďata ve vaku, jsou to vcelku hodné bytosti, které si žijí ve vesničce daleko od civilizace.

• 15.1.2012  17:43
    Dracula (1931)

Mám rád kladivářské verze, mám rada Murnaua, mám rád Copollu, mám rád Herzoga i samotnou knižní předlohu. A teprve nyní jsem se dostal k tomuhle klasickému snímku. Bál jsem se, že se u toho budu spíš smát než se příjemně bavit. Nakonec se z toho vyklubal ale opravdu dobře natočený film. Přiznám se, nikdy jsem nemusel Lugosiho, tady mi sice moc nevadil, ale také ho nepovažuju za nejlepšího Draculu, to ne. Docela příjemná byla i absence hudby, díky které několik scén vyniklo. Chápu, že do filmu se všechno a přesně podle knihy nevejde, ale osekat celý příběh s Lucy jen na několikavteřinový rozhovor o "bílé paní", to mi nesedlo. Zvlášť když to potom nikam nevedlo.

• 15.1.2012  17:43
    Kvílení vlkodlaků 4 (video film) (1988)

Čtyři pětiny filmu se skoro nic neděje, hlavní hrdinka se neustále nemůže rozhodnout, jestli je vše kolem ní pravda nebo má jen trochu velkou představivost. Dojde k několika záběrům na noční les a to je vlastně všechno. To pravé přichází tak deset minut před koncem, kdy tvůrci ukázali, že dovedou i pěkné triky a je vážně škoda, že to nevyužili předtím. Zmíněná proměna ve vlkodlaka je opravdu originální a celkem dobře udělaná. Jinak jde o film asi tak stejné kvality jako předchozí dva díly.

• 15.1.2012  17:42
    Vrah mezi námi (1931)

Pohádky ke mně o Vánocích nesmí a na Štědrý den to platí dvojnásob. Proto si radši pustím vždycky něco z jiného soudku a kupodivu mi to tak vyjde, že vyberu dobrý film. Tentokrát se dostalo na film M aneb Vrah mezi námi. Sledujeme pátrání po vrahovi malých děvčátek. Sledujeme ho z pohledu policie, z pohledu normálních lidí... ale také i z pohledu podsvětí, kterému časté razie policie ruší jejich kšefty. Všichni pořádají hon, každý podezřívá každého. Stačí se jen na chvíli na ulici zastavit a na něco se zeptat dítěte, už se na vás všichni chtějí vrhnout. Kdo je vrah? Podsvětí pošle do terénu žebráky, kteří svým systémem nakonec vraha vypátrají a pošlou echo, kde ho hledat. Spoilerem asi nebude, když se zmíním, že ve filmu hraje Peter Lorre se svým klasickým pohledem a tudíž je celkem jednoduché uhádnout, kdo tu týrá malé holčičky. Skvělý film, ještě lépe natočený a k dokonalosti pouhý ždibíček.

• 15.1.2012  17:41
    Transylvania 6-5000 (1985)

Jde opravdu o nepodařenou komedii. Párkrát jsem se zasmál (a kupodivu jednou i sluhovi na zámku, kterého jsem jinak také nesnášel), Geena Davis měla celkem fajn obleček... ale jinak to byla slabota, spousta nudy a radši se na to měli všichni ti herci vyfláknout.

• 15.1.2012  17:41
    Kvílení vlkodlaků 5 (video film) (1989)

Po celkem špatných dílech přišel konečně nějaký, který se už od začátku snaží o nějakou atmosféru. Prostředí starého temného hradu, kolem kterého zuří sněhová bouře, stojí za to a lokace se povedly. S vlkodlakem se pro jistotu šetří, takže většinou zahlédneme pouze zuby a stín. Jinak se jedná spíš o oddechovou detektivku, kdy uzavřený počet lidí hádá, kdo z nich je vlkodlak a zároveň vrah. Jde celkem jednoduše odvodit, kdo by to tak mohl být, když si divák všímá, koho si a v jakých situacích kamera všímá. Kupodivu jsem se dobře bavil a to jsem už od téhle série vážně nečekal.

• 15.1.2012  17:40
    Kvílení vlkodlaků 6 (video film) (1991)

Rozhodně dvojka se stále drží jako nejhorší díl série, myslím, že ji nic netrumfne. Šestka není zlá, tak trochu mi připomínala Carnivale s vlkodlakem. Oproti předchozímu dílu se žádná atmosféra nekoná, jen takové drama o monstrech. Z pojízdného freakshow toho moc neuvidíme, dohromady tak čtyři zrůdy a to je dost málo.

<< předchozí 1 2 3 4 6 11 15 20