Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (9)

plakát

Jeden musí z kola ven (2011) 

Parádní autentické a komorní špionážní drama. Možná trošičku moc zamotané, ale s trochou pozornosti, o kterou zde není nouze se to dá sledovat. Seděl jsem v jednu hodinu ráno přikovaný a čekal jsem co se bude dít dál a angličtí herci, které mám dost v oblibě zážitek z filmu ještě umocňují. Už dlouho jsem neviděl něco podobného rázu, prosím víc takových filmů.

plakát

Sedm epoch rocku (2007) (seriál) 

Paráda. Dokument jaký si hudba zaslouží, ale přesto mám nějaké výčitky. Rozdělit rock do epoch (dílů) jako by se navzájem neprolínaly je podle mě trochu chybné, jelikož díky tomuhle je zde absence několika stěžejních kapel zasluhujících se na vývoji hudby. Chtělo by to jen trochu víc stopáže a už by to dávalo jako celek větší smysl. Nicméně je to skvělý dokument a každý fanoušek hudby by se na to měl podívat....

plakát

Transformers (2007) 

Až po tento film jsem měl Bayovy filmy docela rád, ale tohle prostě není ničím vyjímečné. Sci-fi by mělo mít mnohem propracovanější základ, ne jen nějaká kostka a pěkná jména robotů. Efekty jsou moc dobré, ale nesmyslné. Ve výsledku jde o naprosto průměrný, typický holywoodský snímek s nadrpůměrně krásnou Megan. 3 hvězdy až nad hlavu.

plakát

Troopers (2011) (seriál) 

College humor se zase vytáhli, stopáž je naprosto dokonalá, kdyby byly díly delší bylo by to nudné, takový malý díl dokáže dobře pobavit. Za nevyrovnanost kvality dílů 90%.

plakát

Street Kings (2008) 

Po opravdu drsných časech jsou tu králové ulice, kteří stojí na výkonech herců, protože námět není zrovna originální. Avšak tyto výkony a krásně temná a zkorumpovaná atmosféra připomínající Training Day jsou natolik dobré, že tetnto snímek dělají víc než nadprůměrným. Reevesovo chladné zabíjení mu sedí a Forest Whitaker zase ukázal jeho dokonalé umění. Navíc se předvedl i Hugh Laurie, který evidentně nemusí být jen komikem nebo doktorem.

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Trochu jsem měl obavy, protože Matt Damon, leč skvělý herec, mi prostě do role superagenta neseděl. Nuže zdání klame, od scény na ambasádě jsem mu věřil naprosto všechno. Ohromný spád děje zajišťuje sezení s otevřenou pusou až do titulků s Mobym. Bylo fajn vidět scény natáčené v českých ulicích, nezastavitelného agenta jdoucího za svou identitou a svobodou pomocí skvělého scénáře (taky na tom má určitě podíl knižní předloha). James Bond je super frajer, u kterého se vždy pobavím, ale Jason Bourne má víc citů, lepší výcvik a ani nepotřebuje cool hračky, aby byl tak dobrý. Kéž by bylo víc takových špionážních filmů.

plakát

Fotři jsou lotři (2010) 

To snad ani nemohlo dopadnout lépe. Postavit film na tom co už tu bylo dvakrát umí málokdo, jde vidět že vaří z vody. Stiller dobrý, De Niro nic zkazit nemůže, ale scénář klidně ano. I s použitím slavnějších jmen je to dost suché,pár vtipů tam je, ale není jich mnoho. Co mě rozesmálo byly narážky na Kmotra a poslední fight, ale to je na hodinu a půl málo. Doufám že dalším dílem tuto sérii nepokazí.

plakát

Určitě, možná (2008) 

Pro mě obrovské překvapení, chytilo mě to hned od začátku, možná to je tím úvodem ala HIMYM, ale je to jiné, víc kompaktní. Sympatický hlavní hrdina s dcerou, kterou by si každý přál a tři krásné ženy. Je to romantika, ale je jí tak nějak akorát, není to přeslazené. Člověk má tendenci hádat konec filmu a aspoň já jsem byl rád jak to dopadlo. Trochu mi vadil takový důraz na politiku, ale to jak byly vztahy nápaditě komplikované to vyšvihla zase nahoru.

plakát

Kick-Ass (2010) 

Od Matthewa Vaughna už třetí vynikající film po sobě, mělo to vše co to mělo mít. Od skvělé akce, přes smutnější pasáže až po humor. Nicolas Cage po dlouhé době v dobré roli a Aaron Johnson si taky zaslouží pochvalu, ale pro mě byla hrdinkou Chloe Moretz, které jsem fandil celý film. U tohohle se prostě budete bavit po celou dobu. Od scény ve skladišti film gradoval geometrickou řadou a po skončení jsem měl chuť si to pustit znovu. Dlaší velké plus je soundtrack, který čerpá ze všech možných žánrů, ale nepůsobí přeplácaně.