Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Blok 99

Blok 99 (2017)

Syrový násilí v Bone Tomahawk šlo ruku v ruce s tim že jde o western a zřejmě to byla drsná doba. Tady to ale dostává uplně novou úroveň neboť vraždění a mlácení lidí je převedeno do současný podoby a míra realismu je zde řekl bych dost vysoká. Viděl jsem ve stovkách filmů umřít tisíce lidí ale málokde jsem z toho měl nepříjemnej pocit jako tady. Film jede drtivou většinu času ve studeně modrým filtru což mu dává hodně depresivní nádech. Vince Vaughn jako drsná pouliční verze Waltera Whitea je téměř k nepoznání. Jeho cesta vězením mi hodně připomínala Refnovu klasiku Bronson.Zahler rád točí akci prakticky bez střihu což tomu dodává právě ten pocit realismu, kdy kamera neuhne žádný ráně. Zápor vidim snad jen ve slabších gore efektech kdy některý kusy lebky vypadaj hodně plastově. Děj má skoro knižní strukturu a pomalu graduje do závěru kterej od první minuty tušíte neni zrovna veselej. Jeden z nejdusnějších vězeňskejch filmů na trhu.

Den otců

Den otců (2011)

Troma se v tomhle filmu projevuje místama docela dost, i tak na to jde Astron-6 svým stylem a všechny ty šílenosti balí do kvalitní satirický filmařiny která je né nepodobná tý typicky osmdesátkový. Ačkoliv se film plnej krve, javorovýho sirupu a znásilněnejch tátů může zdát šílenej, celej scénář je napsanej tak dobře, že film cestou do cíle vezme několik odboček a vše se na sebe nabaluje jako sněhová koule. Triviální zápletka v průběhu filmu nabyde doslova epickejch rozměrů. Je naprosto nemožný předvídat co se stane za další minutu a to jak hlavní hrdinové nakonec všechno vyřeší je vážně něco :))

The Guest

The Guest (2014)

Takovej nářez jsem nečekal. Doslova zabijácká hlavní role, super synthwave soundtrack a finále parádní jízda.

Nicota

Nicota (2016)

Z hlediska praktickejch efektů se to drží v první lize jen kousek za klasickým The Thing ze kterýho si to očividně hodně půjčuje, ale nakonec z toho neni žádná kopie protože transformací se dočkáte celkem málo. Přestože se prostřední část filmu nic moc neděje jsem se hodně bavil a je fajn že film ani jednou nespadl do nějakýho klišovitýho dialogu. Postavy neřeší sračky, nemoralizujou a nesnaží se obhajovat svoje jednání, když chce někdo někomu ustřelit palici tak to prostě udělá. Stejně tak je film nemilosrdnej k postavám a právě to umírání zdánlivě důležitejch postav mi v dnešních hororech chybělo. Jak jednodušeji udělat dusnou atmosféru než ošklivou smrtí postavy která si to nezaslouží :)) Slušná pocta pro 80. léta. Než hodíte malý hodnocení tak se zamyslete nad tim kolik takovejch hororů jste za poslední roky viděli.

Pátý element

Pátý element (1997)

Naprostá bomba. Znám to nazpaměť a stejně mě to hrozně baví, o třídu lepší než Star Wars a jiný sci-fi. Rozhodně. Navíc parádní futuristickej soundtrack, spousta vtipů a nápadů.

Somrák s brokárnou

Somrák s brokárnou (2011)

Film nabušenej hláškama a násilím v tak velkejch dávkách že netrénovanej člověk z toho bude uchcávat už po prvních deseti minutách. The Plague jsou jedni z nejlepších záporáků co jsem kdy viděl. Film se s ničim nesere, vražděj se tu děti, ustřelujou se koule, vrhá se bruslema a spousta dalšího. Doporučuju mrknout na dokument More Blood, More Heart o natáčení tohohle filmu. IT'S A BEAUTIFUL DAY FOR A SKATE RAPE!

Šílený Max: Zběsilá cesta

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)

Post-apokalyptickej nářez nasáknutej benzínem a pískem ze kterýho jde kurevský vedro každým záběrem. Nic podobnýho ještě nikdo nenatočil a jestli natočí, bude to pravděpodobně zase George Miller. Nejlepší film tohohle století.

Velké nesnáze v Malé Číně

Velké nesnáze v Malé Číně (1986)

John Carpenter a Kurt Russell spolu natočili jedny z nejlepších béček ale tomuhle dám kdykoliv přednost před The Thing jelikož to je prostě víc uvolněný a svižný.

Mandy - Kult pomsty

Mandy - Kult pomsty (2018)

Důležitý pro vás bude udržet na uzdě svoje očekávání nebot film je mnoooooohem pomalejší než trailer a blíží se spíš tempu Beyond The Black Rainbow. Kromě toho je to nářez kde jsem se smál celou dobu, at už první dusná komorní hodinka a nebo druhá masakrální hodina. Cage je využitej na maximum a jen tak moc aby zase nevypadal jako parodie sebe sama. Vizuální stránka je nádherná a je tu víc růžový a červený barvy než v celý Suspirii. Panos Cosmatos je génius. Mandy je Fury Road revenge hororů. A Jóhannssonovi post-mortem Oscara za hudbu.