Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (618)

plakát

Království lesních strážců (2013) 

Naprosto předvídatelné, chvílemi naprosto bez napětí a se spoustou již několikrát viděných klišé. Ano, nejsou zase příliš otravná, ale u hlavní mužské postavy to pro mě bylo ubíjející. Ta mi rozhodně neseděla. Naštěstí to zachraňuje občasný humor (nemyslím šneka a slimáka). Škoda, protože podle trailerů to vypadalo mnohem lépe. Druhý den už ani pořádně nevím, o čem to celé bylo.

plakát

Mrtví a neklidní (2013) 

Příjemné překvapení, které mi naprosto zvedlo náladu. Originální, vtipná a celkově svižná komedie, se sympatickým hereckým obsazením, která tady dlouho nebyla. Některé scény a songy mi zůstanou na nějaký čas v hlavě.

plakát

Mocný vládce Oz (2013) 

Někde kolem půlky filmu jsem to vypnul, neboť jsem se u toho šíleně nudil. Po pár dnech jsem se k tomu vrátil s nadějí, že se film změní a začne být zábavný, bude mít napětí a šťávu, ale ono se to ještě zhoršilo. Škoda a to jsem si myslel, že Sam Raimi nemůže natočit až tak moc nudný film.

plakát

Konečná (2013) 

Výborný režisér, zajímavé herecké obsazení (až na pár výjimek), to nemůže dopadnout špatně. Tuto větu jsem si říkal, po seznámení s filmem. Poté přišly trailery a očekávaní vzrostlo. Bohužel to nedopadlo nejlépe, protože první polovina filmu se táhne, nudí a při sledování jsem se i divil určitým nelogičnostem. Škoda, mohlo to dopadnout mnohem lépe. Ale i přesto se těším na další film Ji-un Kima. Jeho předchozí filmy stojí za to a jsou mnohem lepší.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Můžu tady napsat totožné, co jsem napsal u Inglourious Basterds. Ano, je to lepší, ale jenom o trochu a dlouho jsem se rozhodoval, jestli dát dvě a nebo tři hvězdy. Nakonec to u mě na ty tři hvězdy nedosáhlo. Většinu filmu jsem se nudil, až jsem přemýšlel, že to vypnu. Důvod, proč jsem se rozhodl dát Tarantinovi další šanci byl Leonardo DiCaprio, který nezklamal, ale příště bych ho rád viděl v něčem, pro mě normálním.

plakát

Skyfall (2012) 

Pln očekávání a nakonec mírně, možná by bylo lepší slovo celkem, zklamán. Do Sama Mendese jsem vkládal velké naděje a jeho rukopis čiší snad z každé scény, ale výsledek je značně nevyvážený. Místy zábavné a napínavé, místy zase naopak nudné a nezáživné. Chvílemi jako by neveděli, jaký typ filmu vůbec chtějí točit. Nevím co by mohlo pomoct, možná třeba kratší stopáž. Slabší 4*, zaokrouhleno na 7/10. Čekal jsem více a zatím Casino Royale zůstává moji nejoblíbenější bondovkou vůbec. A to jsem myslel, že ji Sam Mendes dokáže překonat.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Jsem nějaký hodný při hodnocení tohoto filmu, dlouho jsem se rozhodoval mezi 3-4*. Nový Spider-man baví a těží hlavně z romantické části, souhry hlavních hrdinů a neakčních scén. Marc Webb natočil hodně dobrý romantický film (500) Days of Summer. Nový Spidey ho velmi připomíná (ano nezbláznil jsem se, mezi hlavními postavami to opravdu jiskří a funguje jako u (500) Days of Summer a držíte jim palce po celou dobu) a je velká škoda, že akční scény moc nezaujmou. Nejsou špatné, ale přišly mi takové nemastné a neslané. Možná za to může nezáživná hudba. Často mi připadalo, že tam žádná není. Příště více odvahy (především v hudbě a akci) a pokud pokračování bude natáčet Marc Webb, hlavně ať nezapomene to co fungovalo u obou jeho filmů. Bez toho by se jednalo o podprůměrný akční film.

plakát

Bohové smrti (2008) (seriál) 

Začátek nebyl moc povedený, pak se to naštěstí celkem rozjelo a upoutalo, ale na stylizaci seriálu jsem si musel chvíli zvykat. Naštěstí jsem to celé přetrpěl a začal se bavit. Bohužel konec se mi nelíbil a naprosto vyšuměl do ztracena. Proto jsem slabší 4*, ale nemělo to daleko ke třem. Mangu číst zatím nehodlám.

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

Sice jen 3*, ale silnější. Pokud by to bylo kratší, protože některé scény byly zbytečně zdlouhavé, mohlo se to na ty čtyři vyškrábat. Škoda, ale i tak jsem se zabavil.

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Ach jo, možná jsem až příliš přísný. Kdybych přimhouřil obě oči, tak by to na ty čtyři hvězdičky možná vyšlo. Možná díky velkému očekávání nebudu. Bohužel dopadlo to hůře jak první díl i přes výborné herecké obsazení. Ano scény s Chuckem, Arnoldem a Brucem jsem si užíval, jenže zbytek je už takový nemastný neslaný a hlavně předvídatelný. Do příště lepší režisér, aspoň trochu lepší scénář a Mel Gibson s Danym Gloverem na place.