Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (34)

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

Bohužel musím konstatovat, že s každým filmem o X-menech přichází další a další nesrovnalosti (profesor Xavier, drápy Wolverina, věk různých postav, jejich schopnosti). Působí to na mě, jako kdyby každý film byl natočen nezávisle na těch dalších a souvislosti se vůbec neřešily.

plakát

Mimoni (2015) 

Pro mě veliké zklamání. Celosvětově milované žluté "fazolky" by dokázaly pobavit určitě víc, kdyby dostaly lepší scénář. V podstatě nejvtipnější částí je trailer - tedy začátek.

plakát

V hlavě (2015) 

Spojení nádherné animace a celkem povedeného scénáře. Natož, že Radost pracuje na velitelství, tak moc nápadů na cestu zpátky neměla (respektive volila zajímavé pořadí). Rozhodně bych chtěl vyzdvihnout způsob, jakým tvůrci přiblížili dětskou mysl. Je vidět, že odborníci přizvaní k filmu, pouze nejedli koblihy a nesledovali lechtivé snímky. U filmu se zasmějete, zapřemýšlíte a možná i zavzpomínáte a dokonce se pro citlivější jedince najdou okamžiky, kdy budou muset mrkat jako diví, aby před svým partnerem zamaskovali tu slzičku, co se bude drát na svět. Pátá hvězdička chybí kvůli již zmíněné cestě zpátky.

plakát

Kůže, kterou nosím (2011) 

Úchylárna! Nevím, jakým jiným slovem by se tento film dal nazvat. Po shlédnutí filmu si zkuste představit, že byste udělali to samé co Banderas. Pomsta z obou stran je velmi krutá.

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Co to bylo za holku? To byla kočka! Tak a od zítřka začnu vydělávat miliony a pak za mnou sama přijde a budeme šťastní. Asi si říkáte, že to je blbost, ale o tom je tenhle film. Tenhle skvělý film. Další film, který ukazuje DiCapria jako herce a ne jako cucáka z Titanicu. Pompézní večírky jsou propracovány do detailu. Atmosféra doby taky ujde a soundtrack je špičkový. Zaujala mě postava Joela Edgertona. Záporák, který si zachovává svůj snobský postoj i v okamžiku, kdy se mu žena přiznává do očí s nevěrou. Vážně musím podotknout, že film má naivní myšlenku, ale je to pohádka pro dospělé, která končí jako tvrdá realita.

plakát

Revival (2013) 

Zdaleka nepamatuji éru Smoke, ale film se mi opravdu líbil. Vývoj děje tam skoro není, ale přesto filmem proplujete v doprovodu písniček a rozumných hlášek. Jako pěst na oko tu je Genzer. Když už tu chtěli někoho z bavičů, myslím si, že Sokol, nebo Suchánek by byli určitě lepší volbou. Pan Krobot je zase perfektní v každé scéně.

plakát

Kožené slunce (2002) (TV film) 

Takové "preview" Okresního přeboru. Každopádně film celkově působí dost depresivně. Kdo bydlí na vesnici, která má fotbalový mančaft, tak tenhle film musí vidět. Vetchý a Novotný jsou zase bezvadní.

plakát

Poslední Mohykán (1992) 

Prosím nekamenujte! Možná mi nebudete rozumět, protože mám ještě plnou pusu mateřského mléka, ale tenhle film rozhodně nepovažuji jako největší dobrodružství na filmovém plátně. Dokonce ho nepovažuji ani za nadprůměr. Naopak. Jediná chvíle, kterou jsem ocenil, bylo, když se dohadoval britský a francouzský generál (důkaz toho, že ne vždy to musí skončit masakrem a krvácejícím egem). A ten závěr? Vyvraždíme spoustu postav, abychom donutili diváka vytáhnout kapesník? Jedna hvězdička je za dokonalou hudbu a druhá hvězdička je za originální prostředí. Jinak se znovu omlouvám, že nejsem "mohykánovec".

plakát

3 Idiots (2009) 

Tenhle kousek mě nadchl. Především bych chtěl vyzdvihnout skvělou hudbu. Stopáž filmu je sice delší než jsme zvyklí, ale to je bollywoodský styl. Nicméně tenhle film dokáže pobavit, dojmout a má celkem hlubokou myšlenku. Málokterému filmu se podaří spojit aspoň dvě ze jmenovaných vlastnosti. Rozhodně doporučuji. Tento film je vhodný pro jakoukoliv příležitost a rozhodně mu sluší originální znění.

plakát

Sex Tape (2014) 

Jak už bylo řečeno, stavět film na 5ti minutách v domě Roba Lowe, mi přijde jak trochu nešťastné řešení. Film je přístupný od 15ti zřejmě jen proto, neboť Segel a Diaz hrozně rádi říkají "Fuck" (místo toho, aby to dělali ;-)). Každopádně jediná nahotinka, kterou ve filmu uvidíte je zadek Diaz a možná možná pravá strana jejího ňadra. O tom ale film není. Kdo chce víc, musí zkusit jiný žánr. Tohle je .... komedií bych to asi nenazval, ale náznaky tam jsou. Každopádně jsem se za celý film nedokázal zbavit myšlenky "Proč sakra Marshall podvádí Lilly?" Segel je pro mě už zaškatulkovaný stejně jako Atalay (Semir Gerkhan) a Brice (Vinnetou).